Νέα

Ένας κόσμος μέσα από τα μάτια τριών χωρών

Μέσα στο 2018, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ταξίδεψε στο Νεπάλ, την Αφρική και την Ελλάδα, τρεις χώρες δράσης της ActionAid, προκειμένου να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ, βασισμένο σε ανθρώπινες ιστορίες.

Μέσα από το εγχείρημά του «Ένας Κόσμος» και τις εξομολογήσεις ανθρώπων που έζησαν ή ακόμη ζουν σε κατάσταση ακραίας φτώχειας και δέχονται τη βοήθεια των προγραμμάτων της ActionAid, για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να ζήσουν αξιοπρεπώς, ο Παπακαλιάτης θέλει να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να κάνει μία καταγγελία εναντίων της εξαθλίωσης της ανθρώπινης ζωής.

Μέσα από τα μάτια κακοποιημένων και καταπιεσμένων γυναικών, οικογενειών που δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και παιδιών, που παλεύουν για μία καλύτερη καθημερινότητα στο Νεπάλ και τις χώρες τις Αφρικής αλλά και από ιστορίες ανθρώπων, που «χτυπήθηκαν» από την κοινωνικοοικονομική κρίση στην Ελλάδα, η ομάδα προσπάθησε, με όσα μέσα και τεχνογωσία διαθέτει, να περάσει ένα μήνυμα πως η φτώχεια και η εξαθλίωση δεν αφορούν μόνο ένα μικρό μέρος του πληθυσμού αλλά μαστίζουν την παγκόσμια κοινωνία.

Συνδετικό κρίκο όλων των ιστοριών, αποτελεί η προσφορά της ActionAid, και η βοήθεια που παρέχει σε όσους τη χρειάζονται, μέσα από τα κέντρα υποστήριξής της, αλλά και τα παιδιά των περιοχών, που βασανίζονται καθημερινά αλλά με χαμόγελο προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες.

Την προσπάθεια αυτή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, στηρίζει ο Alpha, παρουσιάζοντας στις 31 Μαρτίου, στο κανάλι του, τον «Έναν Κόσμο», στις 20:00, σε Α’ προβολή.