Ειδήσεις

Αντιδράσεις για την ΕΡΤ – Σχέδια για τη δημόσια τηλεόραση

Από -

Με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εκκένωση της ΕΡΤ να αποτελεί παρελθόν, αλλά τις αντιδράσεις να συνεχίζονται ακόμα (μηνυτήρια αναφορά τεσσάρων βουλευτών, επιστολή της Παγκόσμιας Ένωσης Εργατικών Συνδικάτων προς τον πρωθυπουργό), η ΠΟΣΠΕΡΤ δηλώνει με ανακοίνωση ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται «μέχρι να σταματήσει η κατάληψη της ΕΡΤ από κυβέρνηση και ΜΑΤ, βεβαιώνει ότι η ΕΡΤ θα συνεχίσει να εκπέμπει>> και προσκαλεί σε συγκέντρωση-πορεία και συναυλία διαμαρτυρίας την Πέμπτη. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

Ο αγώνας για την λειτουργία της ΕΡΤ- την πραγματική και νόμιμη δημόσια ραδιοτηλεόραση - είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, δημοκρατικό δικαίωμα και καθήκον.
ΤΑ ΜΑΤ - Η ΒΙΑ - Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ - ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΦΑΥΛΗΣ ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
Η ΕΡΤ θα συνεχίσει να εκπέμπει μέσο του www.ertopen.com μέχρι να σταματήσει η κατάληψή της, από κυβέρνηση και ΜΑΤ. Καλούμε όλους την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 στις 12 μ.μ στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου που θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων της ΕΡΤ, των διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου, της ΟΛΜΕ, των σχολικών φυλάκων και άλλων εργαζομένων που πλήττονται από τις μνημονιακές απάνθρωπες πολιτικές που θέλουν να μας εξοντώσουν. Την ίδια ημέρα (Πέμπτη 14/11), στις 7 μ.μ., θα γίνει στο Πολυτεχνείο μεγάλη συναυλία με λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και του Πολυτεχνείου. Προτείνουμε η πορεία της 17 ΝΟΕΜΒΡΗ και οι εκδηλώσεις εκείνης της ημέρας να μη σταματήσουν γι’ άλλη μια φορά στην Αμερικάνικη Πρεσβεία αλλά να συνεχιστούν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με σύνθημα
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Η επίσημη ενημέρωση για τη δημόσια τηλεόραση (καμία κουβέντα ακόμη για ραδιόφωνα και Internet) εξακολουθεί να παρέχεται από τις συνεντεύξεις του κ. Καψή σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, με την πιο πρόσφατη (την Τρίτη 12/11) στον Νίκο Χατζηνικολάου να προσδιορίζει το χρονοδιάγραμμα της μεταφοράς της Δημόσιας Τηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή και τον αριθμό των καναλιών που θα εκπέμψουν. Στην ίδια συνέντευξη, ο υφυπουργός εξέφρασε την προσωπική άποψη ότι η ΠΝΘ δεν θα φτάσει ποτέ για κύρωση στη Βουλή και επανέλαβε ότι «δεν του άρεσε καθόλου η εικόνα και σε κανέναν δεν μπορεί να αρέσει η εικόνα των ΜΑΤ», αλλά ότι μια χούφτα εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να κρατούν κλειστό το Ραδιομέγαρο εμποδίζοντας την ύπαρξη του νέου φορέα και βάζοντας σε κίνδυνο την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας. Αναλυτικά τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Παντελή Καψή:

Για το χρονοδιάγραμμα της μεταφοράς της Δημόσιας Τηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή: Αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών συγκροτούνται οι επιτροπές παραλαβής. Απ` ό,τι γνωρίζω, θα μπουν στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής ή αύριο το απόγευμα ή την Πέμπτη το πρωί μαζί με τεχνικούς της Δημόσιας Τηλεόρασης, για να καταγράψουν και να παραλάβουν όλο τον εξοπλισμό. Παράλληλα, θα αρχίσουν να μπαίνουν οι τεχνικοί της Δημόσιας Τηλεόρασης και υπολογίζω μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να αρχίσουν να μεταφέρονται πλέον δραστηριότητες της Δ.Τ. στην Αγία Παρασκευή. Για τον σχεδιασμό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης: Ο τελικός σχεδιασμός θα γίνει από το εποπτικό και το διοικητικό συμβούλιο που έχουν απόλυτη ανεξαρτησία επιλογών. Εξ όσων γνωρίζω η προοπτική είναι για δυο κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και ένα δορυφορικό που θα απευθύνεται αποκλειστικά στους απόδημους. Το ένα εκ των δυο πανελλαδικών καναλιών θα έχει ισχυρή περιφερειακή διάσταση.

Δώσε το σχόλιο σου

* Όνομα   * e-mail    
Σχόλιο

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τις οδηγίες και τους όρους χρήσης  
Επιθυμώ να λάβω ενημέρωση με email σε περίπτωση απάντησης