Νέα

«Akis’ Food Tour»: Ο Άκης Πετρετζίκης σε νέα γαστρονομικά ταξίδια

Από -

Ο Άκης Πετρετζίκης αφήνει για λίγο το «Kitchen Lab» του και ξεκινά ένα food tour σε γευστικές γωνιές της Ελλάδας, με οδηγό του την τοπική γαστρονομία. Με κάθε επεισόδιο της εκπομπής «Akis’ Food Tour» να είναι αφιερωμένο σε μία διαφορετική γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας, ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει γνωστά και αγαπημένα μέρη αλλά και ανεξερεύνητες περιοχές και πολύ ιδιαίτερα προϊόντα, στήνοντας τον πάγκο του στα πιο απίθανα μέρη και μαγειρεύοντας με τα πιο ασυνήθιστα υλικά.

Από το Μέτσοβο μέχρι την Μάνη και από τη Λευκάδα μέχρι το Πήλιο, ο δημοφιλής σεφ δοκιμάζει θησαυρούς της ελληνικής κουζίνας, γνωρίζει παραγωγούς που διατηρούν παραδοσιακές πρακτικές αλλά και ανθρώπους που αναδεικνύουν τον διατροφικό πλούτο της χώρας μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις και πρωτοποριακά προϊόντα. Μαζεύοντας πολύτιμα μυστικά και τοπικές πρώτες ύλες, εμπνέεται μαγειρικά, πλαισιώνοντας το γαστρονομικό οδοιπορικό κάθε επεισοδίου με πολλή μαγειρική, με συνταγές που φέρουν τη δική του υπογραφή.

Στο πρώτο επεισόδιο του «Akis’ Food Tour» που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 2/2 στις 20:00 στον Alpha, ο Άκης Πετρετζίκης ταξιδεύει στην Εύβοια και επισκέπτεται μια πρότυπη βιολογική φάρμα, μαθαίνει πώς φτιάχνεται το ιαπωνικό super food miso σε ένα χωριό κοντά στη Χαλκίδα, δοκιμάζει μερακλίδικο κοντοσούβλι, γεύεται τα περίφημα σύκα της Κύμης, μαγειρεύει ramen σε υψόμετρο 1.400 μέτρων, δανείζεται την ψησταριά μιας παραδοσιακής ταβέρνας για να φτιάξει τη δική του ασιατική εκδοχή για κοντοσούβλι και ετοιμάζει τα πιο λαχταριστά sloppy joes με φόντο την πιο διάσημη παραλία της Εύβοιας.