Όλα όσα θα δούμε στο COSMOTE Cinema Oscars

Προβολές βραβευμένων ταινιών, ειδικά αφιερώματα κι εκπομπές αλλά και η φετινή τελετή απονομής των Όσκαρ σε ζωντανή μετάδοση έρχονται αποκλειστικά στο νέο pop up κανάλι της COSMOTE TV.

Όλα όσα θα δούμε στο COSMOTE Cinema Oscars

Οσοι παρακολούθησαν την περσινή τελετή απονομής σίγουρα θα θυμούνται πώς πήγε το εγχείρημα χωρίς οικοδεσπότη: μέσα σε μια αίθουσα γεμάτη σταρ του Χόλιγουντ, αυτό που έμεινε ως highlight της βραδιάς ήταν η live ερμηνεία του «Shallow» από τους Lady Gaga και Μπράντλεϊ Κούπερ... Φέτος η διοργάνωση ακολουθεί το ίδιο μοτίβο και αφήνει το πόντιουμ του οικοδεσπότη κενό κι εμάς με την ίδια απορία. Τι μπορεί να επιφυλάσσει η λαμπερή βραδιά ώστε να καταφέρει να προσελκύσει τους τηλεθεατές;

Στα εγχώρια, πάντως, τα περσινά Όσκαρ στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία – και δεν μιλάμε μόνο για την εκπροσώπησή μας από τους Γιώργο Λάνθιμο και Γιώργο Μαυροψαρίδη. Πέρυσι ήταν η χρονιά που η COSMOTE TV παρουσίασε το θεματικό pop up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS, που με τις ειδικές εκπομπές και τις προβολές βραβευμένων ταινιών κέρδισε τις εντυπώσεις και μας έβαλε σε ρυθμό κόκκινου χαλιού μέχρι τη live μετάδοση της τελετής απονομής. Ομάδα που κερδίζει, λοιπόν, δεν αλλάζει, κι έτσι και φέτος το COSMOTE CINEMA OSCARS επέστρεψε και σήκωσε αυλαία στις 13/1 με τη live μετάδοση της ανακοίνωσης των φετινών υποψηφιοτήτων και μέχρι την Κυριακή 16/2 (με κορύφωση τη ζωντανή μετάδοση της απονομής στις 9/2) θα φέρνει ξανά στο σαλόνι μας αέρα Χόλιγουντ.

Οι Κυριακές αφιερώνονται στα Όσκαρ

Όλα όσα θα δούμε στο COSMOTE Cinema Oscars - εικόνα 1

Ο δημοσιογράφος-κριτικός κινηματογράφου Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος αναλαμβάνει και φέτος τον ρόλο του παρουσιαστή/συντονιστή της εκπομπής «OSCARS’ Sundays». Κάθε Κυριακή, στις 5.30 μ.μ., καλεσμένοι από το χώρο της τηλεόρασης και του κινηματογράφου θα κάνουν μαζί του τις δικές τους προβλέψεις, θα αποκαλύπτουν αγαπημένες ταινίες και δημιουργούς αλλά και όσα ξεχώρισαν από την κινηματογραφική σεζόν που πέρασε. H Τόνια Σωτηροπούλου και ο Κωστής Μαραβέγιας ήταν οι καλεσμένοι της πρώτης Κυριακής, στις 26/1 η Σμαράγδα Καρύδη και ο Γιώργος Καραμίχος θα βρεθούν στο στούντιο μαζί με την ενδυματολόγο Ντένη Βαχλιώτη που θα μιλήσει για την επίσης ενδυματολόγο θεία της, Θεώνη Βαχλιώτη-Όλντριτζ, η οποία απέσπασε Όσκαρ Ενδυματολογίας για την ταινία «Ο Μεγάλος Γκάτσμπι» (1974) καθώς και δύο υποψηφιότητες για το «Ποτέ την Κυριακή» (1960) και «Φαίδρα» (1962), ενώ την Κυριακή 2/2 ακολουθούν οι Κάτια Γκουλιώνη, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Αλέξανδρος Τσουβέλας και Χριστίνα Μπίθα.

Οι αναλύσεις των παγκόσμιων εκτιμήσεων για τα φετινά φαβορί βέβαια κορυφώνονται τη βραδιά της απονομής. Την Κυριακή 9/2, στις 11 μ.μ., λίγες ώρες πριν από την έναρξη της λαμπερής τελετής, η σπέσιαλ εκπομπή μετονομάζεται σε «OSCARS’ Night» και στο τραπέζι πέφτουν τα τελευταία στοιχήματα για το πoύ θα καταλήξουν τελικά τα πολυπόθητα αγαλματίδια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής θα γίνονται ζωντανές συνδέσεις με το κόκκινο χαλί του Dolby Theater, από όπου ο απεσταλμένος της COSMOTE TV στο Λος Άντζελες Γιώργος Σατσίδης θα μεταφέρει τον παλμό της βραδιάς και θα συνομιλεί με τους σταρ κατά την άφιξή τους, λίγο πριν από την έναρξη της τελετής απονομής των Όσκαρ, που θα μεταδοθεί ζωντανά, αποκλειστικά και σε υψηλή ευκρίνεια στην COSMOTE TV, στις 3 π.μ., όταν και θα πάρει θέση δίπλα στη Χριστίνα Μπίθα για τον απευθείας σχολιασμό της βραδιάς.

Οι must οσκαρικές προβολές

Όλα όσα θα δούμε στο COSMOTE Cinema Oscars - εικόνα 2
«Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη»

Όσο τα υποψήφια για έξι βραβεία εξαιρετικά «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-Χο, η φετινή μεγάλη έκπληξη των Όσκαρ, προετοιμάζονται για την τηλεοπτική τους πρεμιέρα στα κανάλια CosmoteCinemaHD, πάνω από 130 οσκαρικές ταινίες (νικήτριες ή υποψήφιες) προβάλλονται στο pop up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS, κρατώντας μας σε οσκαρικούς ρυθμούς έως και την Κυριακή 16/2. Από τους φετινούς υποψηφίους, τα «Πώς να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο σας 3», «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» και «Rocketman» έρχονται τη Δευτέρα 10/2 (2.30 μ.μ., 4.20 μ.μ. και 11.50 μ.μ. αντίστοιχα).

Οι νοσταλγοί του παλιού σινεμά συντονίζονται την Τρίτη 28/1, στις 6.30 μ.μ., για το «Πρόγευμα στο Τίφανις» και την Κυριακή 26/1 για ένα απολαυστικό σερί προβολών και των τριών κεφαλαίων του «Νονού» (6.30 μ.μ., 9.30 μ.μ. και 12.50 π.μ.). Από τους πιο πρόσφατους νικητές ξεχωρίζουμε τις προβολές των «Παρείσφρηση» και «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» (9/1, 6.30 μ.μ. και 8.50 μ.μ.), το «Ένας Χωρισμός» (31/1, 8.40 μ.μ.) αλλά και το περσινό υποψήφιο για ξενόγλωσσο Όσκαρ «Κλέφτες Καταστημάτων» (28/1, 10.45 μ.μ.).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.

Το "Sugar" φέρνει αέρα κλασικού Χόλιγουντ στο AppleTV+

Ο Κόλιν Φάρελ πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά που βλέπουμε στο Apple TV+, μια ιστορία μυστηρίου με φιλμ νουάρ στοιχεία και ένα δυνατό καστ.

3+1 ταινίες που βλέπουμε απόψε στην τηλεόραση

Αδερφές Γουατσόφσκι, ευρωπαϊκό σινεμά, φιλμ νουάρ και Τζούλιαν Μουρ στα καλύτερά της. Σήμερα, Τετάρτη 10/4, στα ελληνικά κανάλια.

Το "Maestro" δυναμώνει την ένταση στο τρέιλερ της 2ης σεζόν

Η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega στις 16 Μαΐου ενώ θα προβληθεί ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από την πλατφόρμα του Netflix.