TV5MONDE: Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Καννών με 6 γαλλικές ταινίες

Με αφορμή το Φεστιβάλ Καννών που άνοιξε σήμερα την αυλαία του για το 2023, το TV5MONDE μας προσκαλεί να απολαύσουμε 4 σινεφίλ ταινίες που πέρασαν από το Φεστιβάλ και δύο πορτραίτα για δύο εμβληματικές φιγούρες του παγκόσμιου σινεμά.

beasts

"Beasts” - Εβδομάδα Kριτικής Καννών (2020)

beasts

Η Κονστάνς είναι κόρη αγρότη και επιθυμεί να αναλάβει την φάρμα του πατέρα της για να την σώσει από την πτώχευση. Γρήγορα καλείται να αντιμετωπίσει έναν σημαντικό χειριστή ο οποίος θέλει να εξαγοράσει τη γη της. Της Nαέλ Μαραντέν.

Προβολή: Πέμπτη 18 Μάιου, 22:00

"Σοσιαλισμός” - Επίσημη Eπιλογή Φεστιβάλ Καννών (2010)

socialisme

Ένα κρουαζιερόπλοιο διασχίζει τη Μεσόγειο, έχοντας ανάμεσα στους επιβάτες του έναν εγκληματία πολέμου και την εγγονή του, ένα Ρώσο πράκτορα, ένα Γάλλο φιλόσοφο, έναν Παλαιστίνιο Πρέσβη και μια Αμερικάνα τραγουδίστρια. Του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ.

Προβολή: Κυριακή 21 Μάιου, 22:00

"Jane by Charlotte” - Επίσημη υποψηφιότητα σε Φεστιβάλ Καννών (2021)

jane charlotte

Με το πέρασμα του χρόνου, η ηθοποιός Σαρλότ Γκένσμπουρ αρχίζει να βλέπει την μητέρα της Τζέιν Μπίρκιν με έναν τρόπο που δεν είχε ποτέ ξαναδεί. Μητέρα και κόρη εξερευνούν τη σχέση τους. Της Σαρλότ Γκένσμπουρ.

Προβολή: Πέμπτη 25 Μάιου, 22:00

"Εραστής για μια μέρα" - Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών (2017)

amant

Αφού την έδιωξε από το σπίτι τους ο αρραβωνιαστικός της, η Ζαν καταφεύγει στο σπίτι του πατέρα της, Ζιλ, ο οποίος είναι καθηγητής φιλοσοφίας και ζει εδώ και λίγο διάστημα με μία φοιτήτριά του, την Αριάν. Όσο περνούν οι μέρες, οι δύο νεαρές γυναίκες τις οποίες συνδέει η κοντινή ηλικία και η κοινή τους αγάπη για τον Ζιλ, γίνονται φίλες. Του Φιλίπ Γκαρέλ.

Προβολή: Κυριακή 28 Μάιου, 22:00

Πορτραίτα:

"Το μυστήριο που λεγόταν Μπαρντό" (2012)

bardot

Ποιος κρύβεται πίσω από την Μπριζίτ Μπαρντό; Εκπληκτική φωτογένεια, έντονη ερωτική ζωή, απόλυτο sex-symbol της δεκαετίας 1950-1960, αυτή η ηθοποιός σημάδεψε την εποχή της. 

Προβολή: Τετάρτη 24 Μάιου, 22:00

"Αλέν Ρενέ ο θρασύς" (2021)

resnais

Ιδιαίτερος εφευρέτης ως προς την κινηματογραφική φόρμα, ο Αλέν Ρενέ είναι ένας από τους πατέρες του κινηματογραφικού μοντερνισμού. Το πορτραίτο αυτό επανεξετάζει την πορεία ενός διακριτικού αντικομφορμιστή.

Προβολή: Τετάρτη 24 Μάιου, 23:00

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.