Το αγαπημένο "The Bear" επιστρέφει τον Ιούλιο στο Disney+

Η σειρά που "τάραξε" και καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό επιστρέφει με την 2η πολυαναμενόμενη σεζόν.

the bear

Το πρωτότυπο "The Bear” του FX ήρθε το περσινό καλοκαίρι με 8 επεισόδια-τεκμήρια της μαγείας που προκύπτει όταν ένα ευφυές σενάριο πέφτει στα χέρια ενός ταλαντούχου καστ με άριστη χημεία. Με τον Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ στον ρόλο του σεφ, το "The Bear” μάς "εγκλώβισε" στη χαοτική κουζίνα του και μας εξέθεσε στην αφόρητη ένταση που κυριαρχεί μεταξύ του προσωπικού. Και παρ’ ότι το φινάλε της πρώτης σεζόν προσέφερε μία πολυαναμενόμενη αποκλιμάκωση και έναν ψυχογραφικό επίλογο, δε θα μπορούσαμε παρά να ανυπομονούμε για τη συνέχεια που έρχεται με την δεύτερη σεζόν στις 19 Ιουλίου, στο Disney+.

Το "The Bear” έχει διακριθεί με το Βραβείο Καλύτερου Προγράμματος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, με τα βραβεία WGA Award, PGA Award, Film Independent Spirit Award, American Cinema Editors Award και ACE Eddie Award, χάρισε στον πρωταγωνιστή του μία Χρυσή Σφαίρα, ένα βραβείο Critic’s Choice και ένα βραβείο SAG. Έχει συγκριθεί με το "Mad Men” (The Guardian), έχει συζητηθεί για το μοντάζ, το καστ, το σενάριο και την σκηνοθεσία του. Και έχει αφήσει το δικό του στίγμα στη σύγχρονη τηλεόραση.

the_bear3

Ο δημιουργός Κρίστοφερ Στόρερ ξεκίνησε την ιστορία του, μία ωδή στο Σικάγο, με τον εκλεπτυσμένο επαγγελματία σεφ Κάρμι (Γουάιτ) να αναλαμβάνει το The Beef, το παρατημένο σαντουιτσάδικο που του άφησε ο αδερφός του πριν αυτοκτονήσει. Αυτό που καλείται να διαχειριστεί πέρα από την επιστροφή στον τόπο και τις αναμνήσεις του, είναι ένας χώρος υπό διάλυση και ένα αναρχικό προσωπικό - με εξαίρεση την σου-σεφ Σίντνεϊ (Άμπι Έλιοτ) και τον αρτοποιό Mάρκους (Λάιονελ Μπόις), δύο φιλόδοξους και δημιουργικούς νέους. Η αφήγηση ακολουθεί τους χαρακτήρες στην προσπάθειά τους – και την άρνηση τους – να ακούσουν ο ένας τον άλλον, να μάθουν ο ένας από τον άλλον, και να συνεργαστούν. Κυρίως όμως θίγει την δυσκολία του καθενός να διαχειριστεί τον εαυτό και τα τραύματα του, καταλήγοντας στη σπουδαιότητα της αυτό-συγχώρεσης αλλά και της συμπόνιας.

Η πρώτη σεζόν, λοιπόν, μας αφήνει με ένα αίσθημα συμφιλίωσης και αισιοδοξίας. Παράλληλα, υπογράφει με ένα υπονοούμενο για μία νέα συλλογική αρχή: το άνοιγμα ενός νέου εστιατορίου. Έτσι, τα 10 επεισόδια της δεύτερης σεζόν αναμένεται να αφηγηθούν την περίπλοκη γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτεί το στήσιμο μίας νέας επιχείρησης, αλλά και τις δημιουργικές επιλογές που θα διαμορφώσουν τον χαρακτήρα του εστιατορίου - από το μενού, μέχρι το όνομα, την διακόσμηση, και φυσικά, το προσωπικό. Υπό μία συνθήκη που αποτελεί πρόσφορο έδαφος για συγκρούσεις, κι ένα σύνολο χαρακτήρων που έχουν ροπή προς αυτές, είναι δυνατή η συνεργασία και η επιτυχία; Και τι έχει να διδάξει αυτό το ταξίδι σε καθέναν από αυτούς; Οι απαντήσεις έρχονται τον Ιούλιο στο Disney+.

Τους Γουάιτ, Εντεμπίρι και Μπόις, συμπληρώνουν οι Ίμπον Μος-Μπαχράχ, Άμπι Έλιοτ, Κολόν Ζάγιας και Μάτι Μάδερσον, ενώ η δεύτερη σεζόν υποδέχεται τρεις νέους χαρακτήρες, των Έντγουιν Λι Γκίμπσον, Όλιβερ Πλατ και Μόλι Γκόρντον.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.