Το Break Point είναι ακόμα καλύτερο από το Drive to Survive

Όσα είδαμε στα πρώτα 5 επεισόδια της νέας σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix.

Break Point © Netflix

Το Break Point, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix ήταν βασικά αυτό ακριβώς που περίμενε κάθε φίλος του τένις τον τελευταίο χρόνο. Οι παραγωγοί του Drive to Survive απέκτησαν πλήρη πρόσβαση στα 4 Grand Slams και στα υπόλοιπα τουρνουά και ακολούθησαν τους παίκτες και τα επιτελεία τους παντού. Σκοπός της σειράς ήταν να καταγράψει τη νέα εποχή του τένις, καθώς το 2022 ήταν χρονιά μεγάλων αποχωρήσεων. Όμως τα πράγματα κύλησαν κάπως διαφορετικά, με την παλιά φουρνιά να κατακτά πάλι 3 από τα 4 Grand Slams.

Κύργιος, Μπερετίνι, Φριτζ, Μπαντόσα, Άουγκερ Αλιασίμ και Σάκκαρη υπό τον σχολιασμό Ρόντικ, Σαράποβα και ΜακΕνρο

Το πρώτο μέρος της σειράς που έκανε ντεμπούτο στην πλατφόρμα στις 13 Ιανουαρίου, περιλαμβάνει 5 επεισόδια και ξεκινά φυσικά με το επεισοδιακό Australian Open του 2022 που ξεκίνησε με την απέλαση του Νόβακ Τζίκοβιτς από την Αυστραλία και τον αντίκτυπο που αυτή είχε στους παίκτες. Πρωταγωνιστής είναι ο Νικ Κίργιος, το κακό παιδί του τένις και ο κολλητός του φίλος Θανάσης Κοκκινάκης. Μαζί κατέκτησαν το Grand Slam στο διπλό των ανδρών και ουσιαστικά αγάπησαν ξανά από την αρχή το άθλημα. Στη συνέχεια οι κάμερες του Break Point εστίασαν στο Ματέο Μπερετίνι. Στο επίκεντρο βρέθηκε η τότε σχέση του με την πανέμορφη Αυστραλή Αιλα Τομλιάνοβιτς και φυσικά η πορεία του στο Open και όχι μόνο. Ο ιταλός τενίστας ήταν ο μεγάλος άτυχος της περυσινής σεζόν καθώς προετοιμαζόταν όλο το χρόνο για το γρασίδι και τελικά έχασε το Wimbledon λόγω κορωνοϊού. 

Στο τρίτο επεισόδιο η σειρά μεταφέρεται στην Αμερική. Είναι η εποχή του Sunshine Double (Indian Wells & Miami Masters), των δύο συνεχόμενων Masters 1000 της ATP. Εκεί ο γηγενής Τέιλορ Φριτζ καταφέρνει να σπάσει επιτέλους το αήττητο του Ναδάλ και κατακτά το τρόπαιο. Οι συντελεστές της σειράς ασχολούνται με την ιστορία του νεαρού αμερικανού τενίστα και κάπου εκεί έρχεται και η ώρα της δικής μας Μαρίας Σάκκαρη να κάτσει στην καρέκλα και να "ανακριθεί". 

Στα δύο τελευταία επεισόδια έχουμε φτάσει σχεδόν στα μέσα της σεζόν και το καλεντάρι έχει γίνει... χωμάτινο. Τα Masters στο χώμα και το Roland Garros βρίσκονται πια στο επίκεντρο. Είναι η εποχή που ο Αλκαράθ κερδίζει ό,τι υπάρχει, ο Nole παλεύει να επανέλθει και ο Nadal παίζει το καλύτερο τένις της χρονιάς του. Στα επεισόδια αυτά η Πάολα Μπαντόσα και η χαρισματική σε όλα τα επίπεδα Ονζ Ζαμπέρ ζει μεγάλες στιγμές. Τέλος, οι Ρουντ και Οζές Αλιασίμ βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Ο Νορβηγός φτάνει ως τον τελικό του Roland Garros, την ώρα που μια κάμερα ακολουθεί παντού τον Καναδό και την κοπέλα του. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο γεγονός ότι προπονητής του Φελίξ Οζέ Αλιασίμ, είναι ο θείος του Ράφα Ναντάλ Τόνι. Ο Αντι Ρόντικ, η Μαρία Σαράποβα και ο Τζον ΜακΕνρο είναι μερικοί μόνο από τους τενίστες της προηγούμενης γενιάς που παίρνουν τον λόγο στο ντοκιμαντέρ, "δένοντας" με τις δικές τους εμπειρίες όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο του τένις.

Το Break Point είναι μια ολοκληρωμένη ιστορία και πλέον περιμένουμε το δεύτερο μέρος με τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς και όλα όσα έρχονται στη συνέχεια. 

Πηγή: Esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.