TV preview: Οι 15 νέες σειρές για τις οποίες ανυπομονούμε το 2023

Δυναμική έναρξη για τη χρονιά με το μετα-αποκαλυπτικό δράμα “The Last of Us”, η νέα σειρά του Μπομπ Όντενκερκ μετά το “Better Call Saul” και ο Ράιαν Τζόνσον αφήνει το “Glass Onion” για το “Poker Face”.

tv-the-last-of-us-main

Το 2022 μας άφησε με πολλές τηλεοπτικές συγκινήσεις, πλήθος σειρών, ταινιών και ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν αποκλειστικά μέσα από τις streaming πλατφόρμες και όχι σε κάποια κινηματογραφική αίθουσα. Πολλοί λένε, ότι το 2023 θα είναι μία κρίσιμη σειρά για τις streaming πλατφόρμες, που συνεχίζουν να συσσωρεύουν ζημίες και κάποια στιγμή πρέπει να γίνουν κερδοφόρες, κάτι που δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Ίσως φτάσαμε στο ζενίθ του αριθμού συνδρομητών παγκοσμίως; Μπορεί να μην φανεί άμεσα, με όλους αυτούς τους τίτλους που μας κατακλύζουν, αλλά οι νέες παραγωγές μειώνονται, ενώ κάποιες σειρές δεν θα ανανεώνονται για νέες σεζόν (πρόσφατο παράδειγμα η σειρά "1899”). Ξεχνάμε, λοιπόν, τα πολύ ακριβά shows που δεν γίνονται mega hits. Μόνο τα αθλητικά θεάματα συνεχίζουν να κυριαρχούν και ίσως εκεί στραφούν και οι streaming υπηρεσίες και εκεί θα διεξαχθεί ο επόμενος "streaming πόλεμος". Αντέχουν οικονομικά;

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε 15 νέες τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας που θα προβληθούν τους πρώτους μήνες του 2023, κάποιες από αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει να παίζονται με μεγάλη επιτυχία. Γράφουμε μόνο για νέες σειρές και όχι για σειρές που επιστρέφουν με νέες σεζόν και οι είναι πραγματικά πολλές και αυτές ("Succession", "The Bear", "The Mandalorian," "You", "Outer Banks", "Vera", "Yellowjackets" κ.ά.).

Πάρτι μολύβι και χαρτί και σημειώστε τι καλό έρχεται στους πρώτους μήνες του 2023.

the-last-of-us
The Last of Us

The Last of Us


Η πολυαναμενόμενη σειρά της χρονιάς μόλις κυκλοφόρησε και προκαλεί φρενίτιδα σε κοινό και κριτικούς. Μεταφορά του ομώνυμου δημοφιλούς video game, η μεγαλύτερη καναδική τηλεοπτική παραγωγή όλων των εποχών, μας μεταφέρει σε έναν δυστοπικό μετα-αποκαλυπτικό κόσμο όπου ο Τζόελ (τον ενσαρκώνει ο Πέδρο Πασκάλ που έχουμε απολαύσει στο "Game of Thrones" και στο "Mandalorian") πρέπει να κάνει ένα επικίνδυνο ταξίδι και να συνοδεύσει, εκτός ζώνης καραντίνας, ένα μικρό κορίτσι σε έναν κόσμο γεμάτο κινδύνους και μεταλλαγμένους ανθρώπους. (15 Ιανουαρίου, HBO)

Poker Face


Ο Ράιαν Τζόνσον τα έκανε λίγο μαντάρα με την ταινία "Glass Onion”, η οποία απείχε πολύ από τον προκάτοχό της, "Knives Out”. Με πρωταγωνίστρια την φοβερή Νατάσα Λιόν ("Orange is the New Black", "Russian Doll", "American Pie") στο ρόλο της Τσάρλι, μίας ερασιτέχνης ντετέκτιβ που έχει τη μοναδική ικανότητα να διακρίνει ποιος λέει ψέματα. Με μία Plymouth Barracuda βγαίνει στον ανοιχτό δρόμο και σε κάθε επεισόδιο θα συναντήσει διαφορετικούς χαρακτήρες και μία μυστηριώδη υπόθεση για να λύσει. Ακούγεται πολύ καλό και old school, για να δούμε. (28 Ιανουαρίου, Cosmote TV)

That ‘90s Show

Teen sitcom; Γιατί όχι; Ίσως φέρει κάποιες μνήμες και νοσταλγία από τα 90s σε κάποιους από εσάς και ίσως αποδειχτεί ένα καλό comfort show. Πολλοί χαρακτήρες του προκατόχου του (That ‘70s Show) εμφανίζονται και εδώ, μόνο που το όλο σκηνικό μεταφέρεται -όπως προδίδει και ο τίτλος- στα 90s και πάντα στο Ουίσκονσιν. Η νεαρή Λέια Φέρμαν επισκέπτεται για το καλοκαίρι τον παππού και τη γιαγιά της και δεν αργεί να δεθεί με τα παιδιά της γειτονιάς. (19 Ιανουαρίου, Netflix)

True Detective: Night Country


9 χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη σεζόν του αστυνομικού δράματος του Νικ Πιζολάτο με πρωταγωνιστές τους Μάθιου Μακόναχι και Γούντι Χάρελσον. Μάλλον η σειρά που συζητήθηκε όσο καμία άλλη εκείνη τη χρονιά. Ακολούθησαν άλλες δύο σεζόν, με άλλους πρωταγωνιστές, αλλά αποδείχθηκαν πολύ κατώτερες της πρώτης. Και κάπου εκεί, ξεχάσαμε το "True Detective”. Μέχρι που άρχισαν να βγαίνουν πληροφορίες και επίσημες ανακοινώσεις ότι μία νέα τέταρτη σεζόν βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής, με πρωταγωνίστρια, μάλιστα, την Τζόντι Φόστερ στο ρόλο μίας ντετέκτιβ στη χιονισμένη Αλάσκα που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο εξαφάνισης 6 ανδρών από έναν ερευνητικό σταθμό. (Μέσα στο 2023, HBO)

lucky-hank
Lucky Hank

Lucky Hank


Σε όσους έλειψε ο Μπομπ Όντενκερκ μετά το "Better Call Saul” και ξέρουμε είσαστε πολλοί, μην ανησυχείτε. Επιστρέφει με νέα σειρά 8 επεισοδίων και έναν αρκετά διαφορετικό ρόλο. Το "Lucky Hank” είναι η τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου "Straight Man” του Ρίτσαρντ Ρούσο και ο Μπομπ Όντενκερκ υποδύεται τον προσωρινό πρόεδρο – καθηγητή σε ένα τμήμα ενός πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια με ελάχιστους πόρους και χρηματοδότηση. Ανήσυχο πνεύμα, σχεδόν αναρχικό, θα προσπαθήσει να αλλάξει τις κακές συνθήκες που επικρατούν στο πανεπιστήμιο. Να περιμένουμε ένα δράμα με έντονα στοιχεία σάτιρας; (19 Μαρτίου, AMC)


Wolf Pack


Το έχουμε ξαναγράψει, η Paramount+ αποδεικνύεται "λίρα εκατό" στις νέες τηλεοπτικές παραγωγές ("Yellowstone", "1923", "Tulsa King"), κλασική αμερικανική τηλεόραση θα έλεγε κάποιος. Εδώ πηγαίνουμε σε άλλο genre, σε αυτό του τρόμου, προσθέτοντας και μικρή ή μεγάλη δόση από teen drama (σας το χαλάσαμε τώρα; ). Μία μεγάλη φωτιά σε δάσος της Καλιφόρνια ξυπνάει έναν λυκάνθρωπο και είναι η αιτία να έρθει κοντά μία παρέα από τέσσερις νεαρά άτομα, όλα τους με ένα κοινό μυστικό. (26 Ιανουαρίου, Paramount+)

Grease: Rise of Pink Ladies


Συνεχίζουμε σε ρυθμούς Paramount+, με τη νέα σειρά να αποτελεί prequel των δύο musical-ρομαντικών ταινιών "Grease” που κυκλοφόρησαν πριν από πολλές δεκαετίες, 1978 και 1982 αντίστοιχα (η δεύτερη ήταν απλά ένα μεγάλο αστείο). Πόσο πιστή θα είναι στο πνεύμα των ταινιών και κυρίως της πρώτης που έμεινε ως κλασική, μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών, μένει να το δούμε. Ταξιδεύουμε πίσω στο 1954, τέσσερα χρόνια πριν από τα γεγονότα του πρώτου "Grease” και από τον τίτλο καταλαβαίνουμε ότι πρωταγωνίστριες είναι η παρέα των "απροσάρμοστων" κοριτσιών Pink Ladies. (6 Απριλίου, Paramount+, διαθέσιμο στην Cosmote TV αμέσως μετά την πρεμιέρα)

will-trent
Will Trent

Will Trent


Η χρονιά μπήκε καλά με μία πραγματικά εξαιρετική σειρά. Βγάζοντας πιο παραδοσιακά τηλεοπτικά vibes, ο Γουίλ Τρεντ (Ραμόν Ροντρίγκεζ) είναι ένας ιδιόρρυθμος αστυνομικός επιθεωρητής, με μεγάλο ένστικτο και μάτι στη λεπτομέρεια, κάτι που τον κάνει περιζήτητο, ασχέτως αν τον δυσκολεύει ακόμα και σήμερα η δυσλεξία και το παρελθόν του σε ορφανοτροφείο. Μία διπλή δολοφονία σε ένα σπίτι μεσοαστών, θα αναστατώσει την πόλη και ο Γουίλ Τρεντ -αν και δεν τον βλέπουν με καλό μάτι όλοι οι συνάδελφοι- έρχεται να διαλευκάνει την υπόθεση. Για τους φίλους σειρών όπως "CSI” και "Criminal Minds”, με φρεσκάδα στη γραφή, γρήγορο ρυθμό και χιούμορ, ο Will Trent είναι για εσάς. Απολαυστικά τα τρία πρώτα επεισόδια που είδαμε. (3 Ιανουαρίου, ABC)


The Rig


Οι Βρετανοί μας έχουν συνηθίσει στα στιβαρά αστυνομικά τηλεοπτικά δράματα και στις σειρές μυστηρίου, όχι τόσο σε sci-fi και supernatural πεδία. Η σειρά "The Rig” του Τζον Στρίκλαντ αποτελεί την εξαίρεση και μας πηγαίνει σε ένα μέρος που οι πρωταγωνιστές δεν μπορούν να ξεφύγουν: είναι εργαζόμενοι σε μία εξέδρα άντλησης πετρελαίου στη μέση της Βόρειας Θάλασσας, όταν περίεργα γεγονότα, σεισμική δραστηριότητα, ομίχλη και θάνατοι αρχίζουν να τους κυκλώνουν. Δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον "έξω κόσμο". Τα 6 ωριαία επεισόδια της σειράς βλέπονται απνευστί, ιδανική για το binge-watching. (6 Ιανουαρίου, Amazon Prime Video)



Shrinking


Οι δημιουργοί του "Ted Lasso”, Μπιλ Λόρενς και Μπρετ Γκολντστάιν, αφήνουν τα γήπεδα ποδοσφαίρου και κάθονται στο κρεβάτι του ψυχαναλυτή. Μόνο που ο ψυχαναλυτής στη σειρά "Shrinking”, ο Τζίμι (Τζέισον Σέγκελ), ένας άνθρωπος που πενθεί ο ίδιος, αρχίζει να λέει κατάμουτρα στους ασθενείς τι σκέφτεται, τι νιώθει ο ίδιος,  με αποτέλεσμα να αλλάξει η ζωή όλων, για καλό και για κακό. Μην νομίζετε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα βαρύ δράμα, οι δημιουργοί μας υπόσχονται χιούμορ και πνευματική ανάταση. Πρωταγωνιστεί και ο Χάρισον Φορντ, λίγο το έχεις και αυτό; (27 Ιανουαρίου, Apple TV+)

the-consultant
The Consultant

The Consultant


Και μόνο που πρωταγωνιστεί ο σπουδαίος Γερμανο-αυστριακός ηθοποιός Κρίστοφ Βαλτς εδώ, δίνει έξτρα βάρος και ενδιαφέρον. Μας προϊδεάζουν για ένα θρίλερ -με πολλές δόσεις σκοτεινού χιούμορ- που εξελίσσεται στον εργασιακό χώρο μίας μεγάλης επιχείρησης (δύο φορές θρίλερ δηλαδή), με τον Κρίστοφ Βαλτς στο ρόλο ενός συμβούλου που έρχεται να βάλει τάξη στην οικονομική… αταξία της φίρμας και μίας σωτήριας συγχώνευσης που οδεύει προς αποτυχία, με κάποιους από τους υπαλλήλους να τον φοβούνται και άλλους -ή μάλλον όλους;- να τον μισούν. Καλά θα πάει αυτό. (24 Φεβρουαρίου, Amazon Prime Video)


Saint X


Μας έχει συνηθίσει η streaming υπηρεσία HULU σε επιτυχημένες μεταφορές από βιβλία ("Tell Me Lies", "Little Fires Everywhere"), γιατί να χαλάσει τη συνταγή; Το βιβλίο "Saint X” της Αλέξις Σάιτκιν κυκλοφόρησε το 2020 και δεν άργησε να αναρριχηθεί στη λίστα των best sellers. Η μεταφορά του βιβλίου στα τέλη του Απριλίου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ένα crime-drama που εξετάζει -μαζί με άλλα ζητήματα, όπως ο ρατσισμός- τον μυστηριώδη θάνατο μίας νεαρής γυναίκας κατά τη διάρκεια διακοπών στην Καραϊβική και την αγωνιώδη προσπάθεια της αδερφής της να φτάσει στην αλήθεια. (26 Απριλίου, HULU)

mrs-davis
Mrs. Davis

Mrs. Davis


Μας έχει συνηθίσει ο σεναριογράφος και παραγωγός Ντέιμον Λίντελοφ στις out of the box ιδέες. "Lost", "The Hunt", "Prometheus", "Watchmen", "The Leftovers", "World War Z", μία ενδεικτική λίστα τίτλων που έχει βάλει το χεράκι και την πένα του στα σενάρια. Στη νέα σειρά, για λογαριασμό της streaming υπηρεσίας Peacock, πηγαίνει τα πράγματα ακόμα πιο πέρα, με μία μοναχή -πρωταγωνιστεί η φοβερή Μπέτι Γκίλπιν- να μάχεται την…  τεχνητή νοημοσύνη και τον πιο ισχυρό αλγόριθμο του πλανήτη, σε ένα sci-fi δράμα που είμαστε περίεργοι να δούμε. Πίστη εναντίον τεχνολογίας, πόσο "φεύγα" είναι αυτό; (20 Απριλίου, Peacock)

Accused


Ένα νέο δικαστικό δράμα σε μορφή ανθολογίας που κάθε βδομάδα θα εξετάζει μία νέα υπόθεση μέσα από τη ματιά των κατηγορουμένων και τι τους οδήγησε σε αυτές τις πράξεις. Αποτέλεσμα κακής τύχης, στιγμιαίων λαθών ή απολύτως σχεδιασμένες και κακόβουλες ενέργειες;  Κάθε επεισόδιο και διαφορετικοί πρωταγωνιστές, διαφορετικό έγκλημα και πόλη. Στο πρώτο επεισόδιο πρωταγωνιστές είναι ο Μάικλ Τσίκλις και η Τζιλ Χένεσι, με τον πρώτο στο ρόλο ενός επιτυχημένου χειρουργού που ανακαλύπτει πως ο μικρός του γιος σχεδιάζει μία βίαιη επίθεση στο σχολείο του. Για όσους σας θυμίζει κάτι ο τίτλος, ναι, το "Accused” είναι η αμερικανική μεταφορά της ομώνυμης βραβευμένης με Emmy βρετανικής σειράς που απολαύσαμε πριν από μία δεκαετία. (22 Ιανουαρίου, FOX)


Fatal Attraction


Έχουμε δει άπειρες σειρές και ταινίες να αναβιώνουν στις ημέρες μας, γιατί όχι και η "Ολέθρια Σχέση" σε μία σύγχρονη τηλεοπτική version; Η ταινία του 1987, με πρωταγωνιστές τους Μάικλ Ντάγκλας και Γκλεν Κλόουζ, υπήρξε μία τεράστια εμπορική επιτυχία και απογείωσε την μετέπειτα καριέρα των δύο σταρ. Η τωρινή τι θα κάνει; Θα απογειώσει τις καριέρες των Τζόσουα Τζάκσον και Λίζι Κάπλαν ή "θα περάσει και δεν θα ακουμπήσει"; Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε ένα δυνατό ερωτικό θρίλερ, με μία γυναίκα που αρνείται να δώσει τέλος στην "παράνομη" σχέση της με έναν παντρεμένο άνδρα και η όλη κατάσταση παίρνει ανεξέλεγκτη τροπή. (30 Απριλίου, Paramount+, διαθέσιμο στην Cosmote TV αμέσως μετά την πρεμιέρα)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.