Όλες οι μικρού μήκους ταινίες του Βασίλη Κεκάτου στο Cinobo

Στο πλαίσιο της νέας ενότητας «Big Shorts», αφιερωμένης στους Έλληνες δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους, η φιλμογραφία του Βασίλη Κεκάτου στριμάρει για δύο μήνες αποκλειστικά στο Cinobo.

Ο βραβευμένος στις Κάνες Βασίλης Κεκάτος φέρνει στο MEGA σειρά από άλλο γαλαξία

Τη νέα ενότητα με τίτλο "Big Shorts" εγκαινιάζει το Cinobo, η οποία αφιερώνεται στα μικρού μήκους αριστουργήματα νέων Ελλήνων σκηνοθετών. Κάθε δύο μήνες η ενότητα θα φιλοξενεί και από έναν νέο δημιουργό του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, ο οποίος θα συστήνει στο κοινό τις δικές του ταινίες, αλλά και αυτές που ξεχωρίζει από την πλατφόρμα του Cinobo.

Η αρχή γίνεται στις 16/12 με τις ταινίες του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτου (διαθέσιμες για δύο μόνο μήνες), του πρώτου Έλληνα δημιουργού που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα, καθώς και τον Queer Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Κανών για την "Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς". Με την ίδια ταινία, καθώς και με τη "Σιγή των Ψαριών Όταν Πεθαίνουν", έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ (Λοκάρνο, Sundance, Κλερμόν-Φεράντ, Τέλιουραϊντ). Την περίοδο της πρώτης καραντίνας σκηνοθέτησε τη μικρού μήκους "Όταν κοιμάσαι ο κόσμος αδειάζει" (2020) σε ανάθεση του Ιδρύματος Ωνάση, με το βίντεο να φτάνει τα χιλιάδες views ανά τον κόσμο σε λίγες μέρες. 

Διαβάστε Επίσης

Ο Βασίλης Κεκάτος, εκτός από τη σκηνοθεσία κινηματογράφου, έχει ασχοληθεί με την καλλιτεχνική φωτογραφία και έχει πραγματοποιήσει φωτογράφιση για την ελληνική Vogue, εστιάζοντας στην ομορφιά της διαφορετικότητας. Αυτήν την περίοδο προετοιμάζει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, ενώ η τηλεοπτική του σειρά με τίτλο "Milky Way" θα ξεκινήσει να προβάλλεται με τη νέα χρονιά στην ιδιωτική τηλεόραση.

Αναλυτικά η διαθέσιμη στο Cinobo φιλμογραφία του Βασίλη Κεκάτου

zero star hotel

Zero Star Hotel (2016): Αν οι ιστορίες πρέπει να πιάνονται από την αρχή, αυτή είναι η αρχή που ορίζει ο Βασίλης Κεκάτος ώστε να κατανοήσουμε τη διαδρομή του. Γυρισμένο για το Project 1324 και το Sundance Institute.

Η Σιγή των Ψαριών Όταν Πεθαίνουν

Η Σιγή των Ψαριών Όταν Πεθαίνουν (The Silence of the Dying Fish, 2018): Ένα ελαφρύ φαντασιακό μεταθανάτιο trip, ένα τυχαίο περιστατικό που γεννά μια από τις καλύτερες μικρού μήκους των τελευταίων χρόνων, που ταξίδεψε σε Λοκάρνο και Sundance, πριν τα ελληνικά φεστιβάλ.

Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς

Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι Εμάς (The Distance Between Us and the Sky, 2019):
Η ταινία με την οποία ο Βασίλης Κεκάτος έγινε ο πρώτος Έλληνας σκηνοθέτης που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα, μια αξέχαστη σπουδή πάνω στην ερωτική επιθυμία και την απόσταση που χωρίζει τα σώματα, μέχρι να ενωθούν σε μια κορύφωση σπάνιας ποιητικής ομορφιάς.

Όταν Κοιμάσαι ο Κόσμος Αδειάζει

Όταν Κοιμάσαι ο Κόσμος Αδειάζει (As You Sleep the World Empties, 2020): Πάνω στο Περιμένω του Παύλου Παυλίδη, ο Βασίλης Κεκάτος σκηνοθετεί το χειροποίητο ημερολόγιο μιας πανδημίας. Μέρος του πρότζεκτ Enter του Ιδρύματος Ωνάση, με έργα καλλιτεχνών που δημιουργήθηκαν μέσα σε 120 ώρες την περίοδο της πρώτης καραντίνας.

Άνοιξη / Στο Μάτι Του Κυκλώνα (

Άνοιξη / Στο Μάτι Του Κυκλώνα (2021): Δύο τραγούδια του Παύλου Παυλίδη από τον επόμενο προσωπικό του δίσκο, οπτικοποιούνται από τον Βασίλη Κεκάτο σε ένα Κλερ Ντενί αισθητικών αναφορών οπτικό ποίημα γεμάτο σώματα, κίνηση και ρυθμική ένταση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.