Τα καλύτερα αθλητικά ντοκιμαντέρ στο Netflix

Το The Last Dance με αφηγητή τον Μάικλ Τζόρνταν θεωρείται -και δικαίως- το καλυτερο αθλητικό ντοκιμαντέρ ever.

Netflix

Το Netflix έχει στηρίξει μεγάλος μέρος της επιτυχίας του στα ντοκιμαντέρ και αυτό είναι γνωστό. Το αθλητικό ντοκιμαντέρ αποτελεί μία κατηγορία από μόνο του, που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει άνθηση. Από τότε που ο Μάικλ Τζόρνταν κάθισε στον καναπέ του και άρχισε να αφηγείται την ιστορία της ζωής του, τα αθλητικά ντοκιμαντέρ έγιναν ξανά viral με αποτέλεσμα το Netflix έκτοτε, να εμπλουτίζει τον κατάλογό του με αρκετά τέτοια.

Last Chance U

Ο διορατικός σκηνοθέτης Γκρεγκ Γουάιτλι πήρε ένα τηλεοπτικό συνεργείο στο East Mississippi Community College με έναν στόχο: Να γνωρίσει τους ποδοσφαιριστές του. Να τους γνωρίσει πραγματικά. Οι έξι σεζόν που προέκυψαν (συμπεριλαμβανομένης και της παράλληλης σειράς για το μπάσκετ, Last Chance U: Basketball) είναι ένα κατόρθωμα κινηματογραφικής -και ενσυναισθητικής- αφήγησης. Μερικοί άγνωστοι κολεγιακοί παίκτες γίνονται ξαφνικά ήρωες μιας δύσκολης πραγματικότητας βγαλμένης από τη ζωή.

Formula 1: Drive to Survive

Η σειρά που μας έβαλε μέσα στα πιτς του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πώς μπορεί να σκέφτονται οι οδηγοί της Formula 1; Τι συμβαίνει κάθε εβδομάδα προκειμένου να φτάσουμε στα Grand Prix; Η σειρά του Netflix έρχεται να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα μπαίνοντας στη ζωή τόσο των οδηγών, όσο και των κατασκευαστών. Το Drive to Survive κάνει αυτό που δεν θα τολμούσαν να κάνουν οι σειρές NBA και NFL, δείχνοντάς μας την εσωτερική ζωή των μεγαλύτερων αθλητών της. Λιούις Χάμιλτον, Μαξ Βερστάπεν, Λάντο Νόριςείναι όλοι εδώ.

The Last Dance

Δε χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια για το The Last Dance του Μάικλ Τζόρνταν. O Τζέισον Χεχίρ με το υλικό του ESPN και τις κάμερες του Netflix έφτιαξε την καλύτερη αθλητική σειρά ντοκιμαντέρ όλων των εποχών. Κάθε επεισόδιο θα μπορούσε να είναι και ξεχωριστή ταινία, ενώ η αφήγηση του ίδιου του Τζόρνταν είναι απολαυστική. Το θέμα της σειράς είναι το τελευταίο πρωτάθλημα που πήραν οι Bulls, με μια ταυτόχρονη εξιστόρηση της ζωής του MJ. Αν δεν το έχεις δει, μην χάνεις χρόνο. Αν το έχεις δει, ξαναδές το!

Naomi Osaka

Μετά την κατάκτηση δύο συνεχόμενων τίτλων Grand Slam στο τένις στο US Open 2018 και στο Australian Open 2019, η Ναόμι Οσάκα βρισκόταν στην κορυφή του κόσμου. Ξαφνικά όμως όλα άλλαξαν. Η Osaka απομακρύνθηκε από ένα grand slam λόγω της πίεσης που δεχόταν και τοποθέτησε την ψυχική της υγεία πάνω από όλα. Χάρη στην έμπνευση από το κίνημα #BlackLivesMatter, επέστρεψε στο US Open το 2020 με την ελπίδα να τα κατακτήσει και πάλι όλα, με τις κάμερες να την ακολουθούν σε κάθε της βήμα.

Tony Parker: The Last Shot

Η ταινία που ακολουθεί τη ζωή του Τόνι Πάρκερ είναι μάλλον υποτιμημένη. Ο T.P. ήταν ένας εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων στην ιστορία του ΝΒΑ όντας μέλος των φοβερών San Antonio Spurs και η κάμερα του Netflix φτάνει χρόνια πίσω, στην πατρίδα του. Καλύπτει το τελευταίο μέρος της σπουδαίας καριέρας του για να καταλήξει μέχρι την Βιλερμπάν του 2021, της οποίας ο Πάρκερ είναι πρόεδρος.

Πηγή: Esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.