TV pick: "Μουσικό κουτί" αφιερωμένο στον Θάνο Μικρούτσικο

Μίλτος Πασχαλίδης, Κώστας Θωμαΐδης, Παυλίνα Βουλγαράκη και Αλεξάνδρα Μικρούτσικου τιμούν τη μνήμη του μεγάλου συνθέτη στη μουσική εκπομπή του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη.

Μουσικό Κουτί © Μανώλης Μανούσης

Σε ένα από τα πολλά και απολαυστικά αφιερώματα του "Μουσικού κουτιού" έρχεται να προστεθεί και εκείνο για τον μεγάλο συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, την Τετάρτη 30/11 (22:00, ΕΡΤ1). Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται την κόρη του, Αλεξάνδρα, η οποία μοιράζεται για πρώτη φορά δημοσίως ιστορίες από τη ζωή του πατέρα της και ερμηνεύει τραγούδια του.

Φιλοξενούν επίσης τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Μίλτο Πασχαλίδη και την Παυλίνα Βουλγαράκη, τρεις ερμηνευτές τριών διαφορετικών γενιών, που όχι μόνο συνεργάστηκαν μαζί του αλλά είχαν και πολύ στενούς δεσμούς, αλλά και τον Θύμιο Παπαδόπουλο, σολίστα των πνευστών και σταθερό συνεργάτη του σπουδαίου συνθέτη για πολλά χρόνια.

Μουσικό Κουτί
© Μανώλης Μανούσης

Η διαδρομή του Θάνου Μικρούτσικου ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και πάντα ήταν ανήσυχη και δημιουργική, πολύ πλούσια και περιπετειώδης. Έγραψε όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο και βέβαια το πιο γνωστό κομμάτι της δουλειάς του είναι τα εκατοντάδες τραγούδια που έγραψε μελοποιώντας στίχους Ελλήνων και ξένων ποιητών. Ένας μοναδικός συνθέτης, που έγραψε από άριες μέχρι ζεϊμπέκικα και μελοποίησε από τον Μπρεχτ και τον Ναζίμ Χικμέτ μέχρι τον αγαπημένο του Νίκο Καββαδία.

Εμβληματικά τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου από τις συνεργασίες του με τον Άλκη Αλκαίο, τη Λίνα Νικολακοπούλου, τον Μάνο Ελευθερίου και τον Οδυσσέα Ιωάννου θα ακουστούν στην εκπομπή, ενώ ξεχωριστή θέση στο αφιέρωμα έχει η ποίηση του Νίκου Καββαδία μέσα από τα τραγούδια "Γουίλι, ο μαύρος θερμαστής", "Θεσσαλονίκη", "Ένα μαχαίρι".

Δείτε βίντεο από το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.