"Μια Νύχτα του Αυγούστου": Δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Βικτόρια Χίσλοπ, η τηλεοπτική συνέχεια της σειράς «Το νησί» έρχεται στην ΕΡΤ1.

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Βικτόρια Χίσλοπ, η τηλεοπτική συνέχεια της σειράς "Το νησί" έρχεται στην ΕΡΤ1, σε σκηνοθεσία Ζωής Σγουρού και σενάριο Παναγιώτη Χριστόπουλου. Με την πρεμιέρα να έχει οριστεί για την Κυριακή 2/10 στις 22.00, η πολυαναμενόμενη σειρά "Μια Νύχτα του Αυγούστου" μας διηγείται τον τραγικό απόηχο μιας γυναικοκτονίας, τις αμέτρητες ζωές που σημαδεύτηκαν ως συνέπειά της, τις φυλακές κάθε είδους που χτίζει ο άνθρωπος γύρω του, αλλά και την ανάγκη για λύτρωση, ελπίδα, αγάπη, που αναπόφευκτα γεννιέται πάντα μέσα από τα χαλάσματα.

Η δράση από την Κρήτη και την περιοχή της Ελούντας, μεταφέρεται σε διάφορα σημεία του Πειραιά και της Αθήνας, ανάμεσα σε αυτά το λιμάνι, η Τρούμπα, το Μεταξουργείο, η Σαλαμίνα, τα οποία αναδίδουν μοναδικά της ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’60, όπου μας μεταφέρει η ιστορία. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι: Γιώργος Καραμίχος (Μανώλης), Μαρία Καβογιάννη (Αγάθη), Γιάννης Στάνκογλου (Αντρέας Βανδουλάκης), Γιούλικα Σκαφιδά (Μαρία Πετράκη), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Νίκος Κυρίτσης), Τάσος Νούσιας (Νίκος Παπαδημητρίου), κά.

Διαβάστε Επίσης

Η υπόθεση

Το νήμα της αφήγησης ξετυλίγεται με αφετηρία τη δολοφονία της Άννας Πετράκη (Ευγενία Δημητροπούλου) από τον σύζυγό της Ανδρέα Βανδουλάκη (Γιάννης Στάνκογλου), μια νύχτα του Αυγούστου, έξι χρόνια πριν, όταν ο τελευταίος μαθαίνει ότι είχε εραστή τον ξάδελφό του, τον Μανώλη Βανδουλάκη (Γιώργος Καραμίχος). Βασικό ρόλο στη σειρά έχει η αδελφή της Άννας, Μαρία Πετράκη (Γιούλικα Σκαφιδά), η οποία προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της, κρατώντας καλά κρυμμένα μυστικά που δεν πρέπει να βγουν στην επιφάνεια. Ο Μανώλης έφυγε από την Κρήτη και ζει πλέον στον Πειραιά όντας ένας γοητευτικός ευχάριστος και χαρισματικός άνθρωπος, με άγνωστο παρελθόν, επιρρεπή στις καταχρήσεις και στον τζόγο. Ο Ανδρέας είναι φυλακισμένος στην Κρήτη, καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς κανείς να τον έχει επισκεφθεί εδώ και έξι χρόνια.

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Κι ενώ η μοίρα του ενός είναι ήδη προδιαγεγραμμένη από το δικαστήριο, η μοίρα του άλλου ίσως να έχει μια τελευταία ελπίδα να αλλάξει. Ο Μανώλης, λίγο πριν από την αυτοκαταστροφή του, γνωρίζει ξανά την αγάπη, σε μια πρωτόγνωρη για εκείνον μορφή: την αγάπη για τους ανθρώπους γύρω του, που ως τώρα του ήταν ξένοι. Για τη λιγάκι αδιάκριτη σπιτονοικοκυρά του, την Αγάθη (Μαρία Καβογιάννη), για τους βασανισμένους ανθρώπους που ζουν στην ίδια πανσιόν μαζί του, για τους συναδέλφους-εργάτες του λιμανιού, για τους ανθρώπους του περιθωρίου… Για ένα μικρό κορίτσι στο διπλανό παράθυρο. Ένα κορίτσι που μοιάζει με την κόρη της Άννας, τη Σοφία (Μαρία Πασσά), που ο Μανώλης πάντα αναρωτιόταν αν είναι δικό του παιδί. Στο μεταξύ, η Μαρία αρχίζει για ανεξήγητους λόγους να επισκέπτεται τον φονιά της αδελφής της στη φυλακή, ενώ εμφανίζεται ο Αντώνης (Έκτορας Λιάτσος), ένας άντρας που ήταν πάντα ερωτευμένος με την Άννα και είχε μια κρυφή ανάμιξη στον θάνατό της. Παράλληλα, παρακολουθούμε τις ιστορίες του γιατρού Νίκου Κυρίτση (Αλέξανδρος Λογοθέτης) και του δικηγόρου και πάλαι ποτέ προέδρου της Σπιναλόγκας, Νίκου Παπαδημητρίου (Τάσος Νούσιας).

Δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες από τα γυρίσματα

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.