Οι εβδομαδιαίες προτάσεις από το κανάλι της Βούλης

Οι ταινίες, οι εκπομπές και τα ντοκιμαντέρ που ξεχωρίζουμε από το πρόγραμμα της Βουλής-Τηλεόραση.

Δυο Ημέρες, Μια Νύχτα

Γκρεμισμένη Πόλη

Δευτέρα, 12/9 στις 11 μ.μ.

Ντοκιμαντέρ του Ντζάο Τσι (2011). Όταν ένας σει­σμός έπληξε την Μπεϊτσουάν στις 12 Μαΐου του 2008, η ορεινή αυτή πόλη της Κίνας καταστράφηκε ολοσχε­ρώς και είκοσι χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο. Η "Γκρεμισμένη Πόλη" εστιάζει στις ζωές τριών επι­ζώντων του φονικού σεισμού και παρουσιάζει την προ­σπάθειά τους να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.                                                

Ντάνιελ Ντέι -Λιούις: Ο Κληρονόμος

Τετάρτη, 14/9 στις 11 μ.μ.

Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Ζαν Μπουρέλ ( Γαλ­λία - 2021). O Ντάνιελ Ντέι-Λιούις είναι ο μοναδικός ηθοποιός στην ιστορία του κινηματογράφου που έχει κερδίσει 3 Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Είναι γνωστός τόσο για τις μοναδικές υποκριτικές του ικανότητες, όσο και για την ετερότητα των ρόλων που υποδύεται. Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει το ψυχολογικό υπόβα­θρο του ηθοποιού και τις αιτίες που οδήγησαν στη διαμόρφωση της ιδιαίτερης προσωπικότητάς του.

Κυνηγώντας τον Δολοφόνο μου

Τετάρτη, 14/9 στις 12 μ.

Ταινία σε σκηνοθεσία του Ρούντολφ Ματέ με τους: Έντμοντ Ο’Μπρίεν, Πάμελα Μπρίτον, Λούθερ Άντλερ, Μπέβερλι Γκάρλαντ (ΗΠΑ-1950). Ο Φρανκ Μπίγκελοου ξυπνά από μεθύσι σε κακή κατάσταση. Oι γιατροί του λένε πως κάποιος τον έχει δηλητηριά­σει και δεν υπάρχει αντίδοτο. Έτσι, την τελευταία ε­βδομάδα που του απομένει να ζήσει, ξεκινά μια ξέ­φρενη αναζήτηση του άγνωστου δολοφόνου του.

Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 15/9 στις 11 μ.μ.

Η εκπομπή "Βουλής Βήμα" με την Αλεξία Κουλού­ρη ανοίγει τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο με συζή­τηση για τα μέτρα της Κομισιόν, στην κατεύθυνση της μείωσης των τιμών στην ενέργεια. Στο επίκεντρο η ομιλία της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για την κατά­σταση της Ένωσης και οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ.

Οθέλος

Παρασκευή, 16/9 στις 10 μ.μ.

Αμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Όρσον Γου­έλς με τους: Μάικλ Μακ Λιαμουάρ, Όρσον Γου­έλς, Σούζαν Κλουτιέ, Ρόμπερτ Κοτ, Μάικλ Λόρενς (1952). Καθώς μια νεκρική πομπή μεταφέρει τον Οθέ­λο και τη Δυσδαιμόνα στην τελευταία τους κατοικία, ο καταδικασμένος σε θάνατο Ιάγος θυμάται το χρονι­κό της όλης τραγωδίας. Μεγάλο Βραβείο της Επιτρο­πής στο Φεστιβάλ των Καννών.

"Έτσι Ήρθαμε από Καρσί...."

Σάββατο, 17/9 στις 5 μ.μ.

Σειρά ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων με θέμα τη Μικρα­σιατική Καταστροφή και την έλευση των προσφύγων στον ελλαδικό χώρο. Στο πρώτο επεισόδιο γίνεται α­ναφορά στην πολιτική συγκυρία, τη Μικρασιατική Εκστρατεία και τον ξεριζωμό των προσφυγών από τις εστίες τους.  Επιμέλεια-παρουσίαση: Τάκης Κάμπρας.

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 17/9 στις 6 μ.μ.

Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμί­ου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελί­ξεις, οι οποίες  επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπι­νη μοίρα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 17/9 στις 7 μ.μ.

Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Δυο Ημέρες, Μια Νύχτα

Σάββατο, 17/9 στις 11 μ.μ.

Γαλλοβελγική ταινία, σε σκηνοθεσία Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν με τους: Μάριον Κοτιγιάρ, Φαμπρίτσιο Ρονγκιόνε, Κατρίν Σαλέ (2014). Η Σαντρά, μια εργα­ζόμενη μητέρα με προβλήματα κατάθλιψης, έχει στη διάθεσή της ένα Σαββατοκύριακο για να πείσει τους 16 συναδέλφους της να αλλάξουν γνώμη και να απο­ποιηθούν το μπόνους τους, όρο που έχει θέσει η εργο­δοσία ώστε να μη χάσει τη δουλειά της εκείνη.

Μικροί Λύκοι

Κυριακή, 18/9 στις 5.30 μ.μ.

Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Σαμουέλ Κίσι (Μεξικό, 2019). Δυο μικρά αδερφάκια, ο Max και ο Leo, έχουν μόλις περάσει, μαζί με τη μητέρα τους Lu­cia, τα σύνορα από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ, σε ανα­ζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Δεν τους είναι, όμως, καθόλου εύκολο να στεριώσουν στη νέα τους πατρίδα. Όσο περιμένουν τη Lucia να επιστρέψει απ’ τη δου­λειά, τα παιδιά κατασκευάζουν με τις ζωγραφιές τους ένα φανταστικό σύμπαν και σκέφτονται την υπόσχεση της μαμάς τους ότι θα πάνε στη Ντίσνεϋλαντ, στη δι­κή τους Γη της Επαγγελίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.