ΕΡΤ3: Ξένες ταινίες σε πρώτη προβολή

Μυστήριο, ιστορίες αγάπης και περιπέτειες επιστημονικής φαντασίας από τον παγκόσμιο κινηματογράφο έρχονται για πρώτη φορά στην ΕΡΤ3.

Ξένες ταινίες ΕΡΤ3

Μια ταινία μυστηρίου βασισμένη σε αληθινή ιστορία, ένα δράμα επιστημονικής φαντασίας με νουάρ αποχρώσεις και μια ρομαντική κομεντί στο κανάλι της ΕΡΤ3, που δεν πρέπει να χάσετε!

Πέμπτη 25/8

Ο Αντίζηλος (L’ Adversaire) της Νικόλ Γκαρσιά, 11:00 μ.μ.
Παίζουν: Ντανιέλ Οτέιγ, Ζεραλντίν Πάιλας, Φρανσουά Κλουζέ

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και είναι η δεύτερη, μετά το "Ελεύθερος ωραρίου", που εμπνέεται από την αληθινή ιστορία του Ζαν-Κλοντ Ρομάν, ο οποίος στις 9 Οκτωβρίου 1993, σκότωσε τη γυναίκα, τα παιδιά και τους γονείς του κι  αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ανεπιτυχώς. Η ταινία ήταν υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ξένες ταινίες ΕΡΤ3

Παγιδευμένος επί 18 χρόνια στο ψέμα μιας φανταστικής επαγγελματικής ζωής που έχει επινοήσει, ο Ζαν Μαρκ, αν και έχει καταφέρει να εξασφαλίσει μια άνετη ζωή στην οικογένεια του, επιλέγει μια ακραία λύση όταν το μυθοπλαστικό του οικοδόμημα αρχίζει να καταρρέει. Οι έρευνες έδειξαν ότι δεν υπήρξε ποτέ γιατρός όπως διατεινόταν και, ακόμα πιο απίστευτο, δεν επαγγελλόταν ποτέ και τίποτα άλλο. Όταν βρέθηκε στα πρόθυρα να τον ανακαλύψουν, επέλεξε να εξοντώσει όλους τους ανθρώπους των οποίων την άποψη για τον ίδιο αδυνατούσε να αντέξει.

Παρασκευή 26/8

Όταν η Γη πήρε φωτιά (The Day the Earth Caught Fire) του Βαλ Γκεστ, 11:00 μ.μ.
Παίζουν: Έντουαρντ Τζουντ, Τζάνετ Μονρό, Λίο ΜακΚέρν

Ένα ρομαντικό δράμα επιστημονικής φαντασίας που εκτυλίσσεται σε ένα ζοφερό Λονδίνο. Τιμήθηκε με το βραβείο Bafta Καλύτερου Βρετανικού Σεναρίου (1962).

Ξένες ταινίες ΕΡΤ3

Ξένες ταινίες ΕΡΤ3

Οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ένωση πραγματοποιούν ταυτόχρονες πυρηνικές δοκιμές, με αποτέλεσμα η Γη να μετατοπιστεί από τον άξονά της και να εισέλθει σε τροχιά σύγκρουσης με τον Ήλιο. Καθώς ο πλανήτης υπερθερμαίνεται δραματικά και η κοινωνία βυθίζεται στο χάος, ένας ξοφλημένος ρεπόρτερ, ο Πίτερ Στένινγκ, αποκαλύπτει την αλήθεια, ρίχνοντας φως στην επιχείρηση συγκάλυψης από την κυβέρνηση.

Κυριακή 28/8

HAPPY END του Άμος Κόλεκ 11:00 μ.μ.
Παίζουν: Ωντρέ Τοτού, Τζάστιν Θερού, Τζένιφερ Τίλι

Η Βάλερι έρχεται στη Νέα Υόρκη από τη Γαλλία, αποφασισμένη να πραγματοποιήσει το μεγάλο της όνειρο: να γίνει σταρ του σινεμά. Είναι μόνη σε μια παράξενη χώρα, σε μια παράξενη πόλη, με λίγα χρήματα και χωρίς φίλους. Θα συναντήσει περίεργους ανθρώπους που αναζητούν κι αυτοί το όνειρό τους, αλλά η καθημερινότητα τους εμποδίζει να το πραγματοποιήσουν. Κουρασμένη, πεινασμένη και αποκαρδιωμένη, κάθεται να ξαποστάσει στα σκαλιά μιας πολυκατοικίας, όπου θα γνωρίσει τον Τζακ, ένα διάσημο σεναριογράφο, του οποίου η φαντασία έχει στερέψει. Σε μια στιγμή, η Βάλερι θα γίνει η μούσα του. Και θα είναι εκείνη, που, τη βραδιά των βραβείων ‘Οσκαρ, θα κρατήσει στα χέρια της το χρυσό αγαλματίδιο.

Ξένες ταινίες ΕΡΤ3

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.