Η συγκλονιστική ιστορία του Thirteen Lives

O Ρον Χάουαρντ υπογράφει τη σκηνοθεσία μιας αληθινής ιστορίας που είχε γίνει πρώτη είδηση το 2018.

Thirteen lives © iMDB

Πρόκειται για την πιο συγκλονιστική διάσωση του 21ου αιώνα. Το 2018 ο κόσμος είχε συγκλονιστεί όταν δώδεκα αγόρια μιας ταϊλανδέζικης ομάδας ποδοσφαίρου και ο προπονητής τους, εγκλωβίστηκαν στο σπήλαιο Tham Luang. Μια απροσδόκητη βροχή τους παγιδεύει σε έναν θάλαμο στο εσωτερικό του βουνού και τότε για 18 ημέρες έζησαν τον απόλυτο εφιάλτη. 4 χρόνια μετά, η ιστορία γίνεται ταινία για λογαριασμό του Amazon Prime με τον ειδικό των αληθινών ιστοριών, Ουίλιαμ Νίκολσον να αναλαμβάνει το σενάριο και τον σπουδαίο Ρον Χάουαρντ τη σκηνοθεσία του Thirteen Lives. Δίπλα τους ένα cast γεμάτο αστέρια. 

Ο Ρον Χάουαρντ, o Βίγκο Μόρντενσεν, o Κόλιν Φάρελ και η διάσωση της ζωής τους

Ο Ρον Χάουαρντ μετά τη συνεργασία του με το Netflix, συνεχίζει να μεγαλουργεί με πλατφόρμες, υπογράφοντας τη σκηνοθεσία για τη νέα ταινία του Amazon Prime. O 67χρονος ανέλαβε τη δημιουργία της ταινίας για την δραματική διάσωση που κράτησε 18 ημέρες και έκανε τον κόσμο να ενωθεί για χάρη 13 ζωών.

Ο γνωστός για τις επιτυχίες του σε Gladiator, Elizabeth: The Golden Age, Les miserables, Τhe unbroken, Everest κ.α. Ουίλιαμ Νίκολσον υπογράφει το σενάριο της ιστορίας της ταϊλανδέζικης ποδοσφαιρικής ομάδας και έχει δίπλα του, στους κεντρικούς ρόλους τους Βίγκο Μόρτενσεν, Κόλιν Φάρελ και Τζόελ Έντγκερτον. 

Η νέα ταινία που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για επιλεγμένες αίθουσες στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σικάγο στις 29 Ιουλίου, έρχεται στην από τις 8 Αυγούστου στο Prime Video για την παγκόσμια προβολή της. Γυρίστηκε εξ' ολοκλήρου στην Αυστραλία και το κοινό δείχνει ήδη ενθουσιασμένο καθώς στα test screenings η ταινία πέτυχε το μεγαλύτερο σκορ στην ιστορία της MGM.

Η ιστορία πίσω από την ταινία

Στην αληθινή ιστορία του Thirteen Lives, δώδεκα αγόρια και ο προπονητής μιας ταϊλανδέζικης ομάδας ποδοσφαίρου εξερευνούν το σπήλαιο Tham Luang, όταν μια απροσδόκητη βροχή τους παγιδεύει σε έναν θάλαμο στο εσωτερικό του βουνού. Ενταγμένοι πίσω από έναν λαβύρινθο πλημμυρισμένων σηράγγων του σπηλαίου, αντιμετωπίζουν απίθανες πιθανότητες. Μια ομάδα δυτών παγκόσμιας κλάσης πλοηγείται μέσα από χιλιόμετρα επικίνδυνων δικτύων σπηλαίων για να ανακαλύψει ότι η εύρεση των αγοριών είναι μόνο η αρχή. Ένα θαύμα που ένωσε τον κόσμο.

Thirtheen Lives

Πρωταγωνιστούν οι: Βίγκο Μόρτενσεν, Κόλιν Φάρελ, Τζόελ Έντγκερτον,Τομ Μπέιτμαν, Πολ Γκλίσον, Πάτρακον Τουνγκσουπακούλ, Τούι Θιραφάτ Σατζακούλ, Τζέιμς Τίραντον Σουπαπουνπίνιο, ΣαχατζάκΜπουνθανακίτ και Ουέιρ Σουκολαουάτ Κανάρος.

Πηγή: Esquire.com.gr 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.