Προβολή ντοκιμαντέρ για τον θρυλικό Ντιέγκο Μαραντόνα στην ΕΡΤ

Το ντοκιμαντέρ ανατρέχει στην καριέρα ενός από τους πιο ταλαντούχους παίκτες του ποδοσφαίρου, για τη ζωή του οποίου έχουν γραφεί και εξακολουθούν να γράφονται πολλά.

Diego Maradona

Το γαλλικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Μαραντόνα με τίτλο "Μαραντόνα, το Χρυσό Παιδί/ Μaradona, the Golden Kid" θα προβληθεί το Σάββατο 28 Μαΐου στις 10 μ.μ.

Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται η ζωή του σταρ που σημαδεύτηκε από την παιδική φτώχεια, τα λαμπερά φώτα των γηπέδων και των βάθρων, οι αμφιλεγόμενες σχέσεις του με την αθλητική μαφία, τα ναρκωτικά και την πολιτική, μια ταραχώδη ερωτική ζωή, οι επακόλουθες απόπειρες εμπορευματοποίησης του Μαραντόνα και τα πολλά χρήματα.

Diego Maradona Ert3

Αποκτώντας το παρατσούκλι "El pibe de oro" (το "Χρυσό Αγόρι"), ο Ντιέγκο Μαραντόνα ξεκίνησε από την Argentinos Juniors, στη συνέχεια εντάχθηκε στην Boca Juniors και οδήγησε την ομάδα νέων της Αργεντινής στην απόκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1979. Αργότερα, το παιδί-θαύμα πήγε στη Μπαρτσελόνα και έπαιξε στην Ισπανία για δύο σεζόν. Το 1984 πήρε μεταγραφή για τη Νάπολι και έγινε είδωλο. Ήταν ο ήρωας που έγραψε τον θρίαμβο της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού το 1986, αφού οδήγησε την ομάδα στην τελική νίκη. Οι ειδικοί λένε ότι κατά τη διάρκεια αυτού του Μουντιάλ σκόραρε ένα από τα πιο όμορφα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όταν τρίμπλαρε 6 παίκτες και τον τερματοφύλακα, σημειώνοντας ένα εκπληκτικό γκολ εναντίον της Αγγλίας, λίγα μόλις λεπτά αφότου είχε σκοράρει με το χέρι.

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ εδώ

Το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, για 14 ημέρες μετά την προβολή του στην ΕΡΤ. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.