Οι ταινίες που αξίζει να δείτε τις ημέρες του Πάσχα στην tv

Επιβλητικές βιβλικές υπερπαραγωγές, χολιγουντιανά μιούζικαλ και βραβευμένες ελληνικές και ξένες ταινίες ξεχωρίζουν στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του Πάσχα.

Βασιλιάς Ληρ

Από το πρόγραμμα της Μ. Πέμπτης 21/4 ξεχωρίζει ο "Βαραββάς" του Ρίτσαρντ Φλάισερ (1961), μία από τις πιο επιβλητικές βιβλικές υπερπαραγωγές και με τον Άντονι Κουίν σε μία από τις ωραιότερες ερμηνείες της καριέρας του (Mega, 00:50, επαναλαμβάνεται την Μ. Παρασκευή στις 13:50), αλλά και η "Φιλαδέλφεια" (1993) που χάρισε στον Τομ Χανκς Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα (ΑΝΤ1, 01:00).

Η θρυλική, αυθεντικά νεορεαλιστική "Συνοικία το Όνειρο" (1961) του Αλέκου Αλεξανδράκη έρχεται σε μία σπάνια προβολή στο Open (16:30) και μας μεταφέρει στην αληθινή αθηναϊκή πραγματικότητα του '60 με συγκινητική ειλικρίνεια.

Ο Χιτών
Ο Χιτών

Την Μ. Παρασκευή 22/4 προβάλλεται ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ "Χιτών" (1953), το βιβλικό έπος που οδήγησε το Χόλιγουντ σε πληθώρα παρόμοιων υπερπαραγωγών (ΣΚΑΪ, 11:00 & 03:00), η "Δίκη" του Φραντς Κάφκα, όπως τη διασκεύασε το 1962 ο Όρσον Ουέλς (ΕΡΤ3, 23:00), αλλά και ο Άντονι Χόπκινς ως σαιξπηρικός "Βασιλιάς Ληρ" σε μία εξαιρετική τηλεταινία του 2018 με την υπογραφή του BBC (ΕΡΤ2, 01:15). 

Το Μ. Σάββατο 23/4 δεν χάνουμε την σπουδαία "Κάλπικη Λύρα" (1955) του Γιώργου Τζαβέλλα, με τους Ορέστη Μακρή, Μίμη Φωτόπουλο, Δημήτρη Χορν, Έλλη Λαμπέτη, Βασίλη Λογοθετίδη, Ίλυα Λιβυκού και Σπεράντζα Βρανά σε μία από τις ωριμότερες στιγμές της ελληνικής κινηματογραφικής Ιστορίας (Open, 16:00) και μετά την Ανάσταση βλέπουμε το "Πέρασμα στην Ινδία" (1984) του Ντέιβιντ Λιν (ΕΡΤ1, 02:00). 

Βιολιστής στη Στέγη
Ο Βιολιστής στη Στέγη

Ανήμερα του Πάσχα γυρνάμε στην ΕΡΤ3 για "Μια Κυριακή στην Εξοχή" (1984) που χάρισε στον Μπερτ Ταβερνιέ βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάνες (17:15) αλλά και για τη Μελίνα Μερκούρη σε μία ακόμα εξαιρετική ερμηνεία στην "Υπόσχεση την Αυγή" (1970) του Ζιλ Ντασέν (21:00). Τέλος, τη Δευτέρα του Πάσχα στην ΕΡΤ2 (16:00) βλέπουμε τον "Βιολιστή στη Στέγη" (1971), ένα από τα πιο όμορφα μιούζικαλ του Χόλιγουντ που βραβεύτηκε με Όσκαρ διασκευασμένης μουσικής, ήχου και φωτογραφίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.