Ένα ντοκιμαντέρ για τους ελληνικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς του εξωτερικού

Από το Λούβρο μέχρι το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, η σειρά ντοκιμαντέρ «Εξόριστη Ελληνική Τέχνη» στο κανάλι της Βουλής μάς ξεναγεί στα σημαντικότερα ελληνικά εκθέματα ανά τον κόσμο.

Η Εξόριστη Ελληνική Τέχνη

Ξεναγήσεις στους ελληνικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς που φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία της Ευρώπης, της Αμερικής, της Μεγάλης Ελλάδας και της Μικράς Ασίας παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ "Η Εξόριστη Ελληνική Τέχνη" που κάνει πρεμιέρα τη Μ. Δευτέρα 18/4 στις 15:00 στο Κανάλι της Βουλής.

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Δάμπαση, αφήγηση Ράνιας Κωνσταντινίδη, παρουσίαση από την αρχαιολόγο Νομική Παλαιοκρασσά και με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές Βασίλη Λαμπρινουδάκη και Πάνο Βαλαβάνη στο ρόλο των επιστημονικών συμβούλων, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ "Η Εξόριστη Ελληνική Τέχνη" σκοπεύει να αναδείξει τις ελληνικές αρχαιότητες του εξωτερικού καθώς και τον τρόπος κτήσης τους, αφού, κατά γενική ομολογία, τα μεγάλα μουσεία τις απέκτησαν είτε με ύποπτες συναλλαγές, είτε από λαθραίες ανασκαφές.

Από το Μουσείο του Λούβρου μέχρι το Βρετανικό Μουσείο και το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, η σειρά δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κινηματογράφηση των γλυπτών ώστε να αναδεικνύεται η υψηλή αισθητική της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Διακεκριμένοι αρχαιολόγοι, όπως ο φιλέλληνας Λόρδος Colin Renfrew, επεμβαίνουν κατά περίπτωση με το προσωπικό τους σχόλιο.

Η σειρά ντοκιμαντέρ "Η Εξόριστη Ελληνική Τέχνη" αποτελείται από 24 σαρανταπεντάλεπτα επεισόδια, με τα πρώτα τέσσερα να προβάλλονται από τη Μ. Δευτέρα έως τη Μ. Πέμπτη στις 15:00 στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.