Οι σειρές του Απριλίου

Όλες οι επιλογές που έχεις για αυτόν το μήνα - και δεν είναι λίγες.

Cinema April

Νέος μήνας, νέες προ(σ)κλήσεις, αλλά κυρίως νέες σειρές για να τη λίστα μας. Για την ακρίβεια, οι σειρές του Απριλίου στις απανταχού πλατφόρμες streaming δείχνουν πολλά υποσχόμενες. Αυτή η λίστα δημιουργήθηκε με έναν ιερό σκοπό: Να έχεις ανά πάσα στιγμή συγκεντρωτικά στη διάθεσή σου, όλες τις υπάρχουσες επιλογές που είτε πρόκειται για καινούργιες παραγωγές είτε για επιτυχίες που ανανεώθηκαν με άρτι αφιχθείσες σεζόν. 

"Super Pumped: The Battle for Uber", Cosmote TV

Η σειρά ανθολογίας του Showtime βασίζεται στο best seller βιβλίο του Μάικ Άιζαακ, "Super Pumped: The Battle for Uber" και επικεντρώνεται στο διευθύνοντα σύμβουλο της Uber, Τράβις Κάλανικ (Τζόσεφ Γόρντον Λέβιτ), ο οποίος τελικά εκδιώχθηκε με ένα τύπου "πραξικόπημα" στο διοικητικό συμβούλιο. Ο Κάιλι Τσάντλερ ενσαρκώνει το ρόλο του μέντορα του Κάλανικ, Μπιλ Γκάρλεϊ, έναν Τεξανό επενδυτή επιχειρηματικών κεφαλαίων που ποντάρει τη φήμη του στην επιτυχία της Uber, ενώ η Θέρμαν την Αριάνα Χάφιγκτον, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Uber. Τα 5 πρώτα επεισόδια του Super Pumped: The Battle for Uber είναι ήδη διαθέσιμα στην Cosmote TV.

"Halo", Cosmote TV

Τι συμβαίνει όταν μία από τις δημοφιλέστερες σειρές βιντεοπαιχνιδιών μεταφέρεται στη μικρή οθόνη; Η πρωτότυπη live-action παραγωγή του Paramount+, "Halo" διαδραματίζεται στο σύμπαν που πρωτογνώρισε το κοινό το 2001, με την κυκλοφορία του ομώνυμου πρώτου παιχνιδιού στο Xbox®. Δραματοποιώντας μία επική σύγκρουση του 26ου αιώνα μεταξύ της ανθρωπότητας και μιας εξωγήινης απειλής, γνωστή ως "Covenant", η σειρά σκιαγραφεί προσωπικές ιστορίες με δράση, περιπέτεια και ένα όραμα για το μέλλον με πολλή φαντασία. Το πρώτο επεισόδιο του "Halo" είναι ήδη διαθέσιμο στην Cosmote TV.

"Slow Horses", Apple TV+ (01/04)

Όταν οι πράκτορες της MI5 αποτυγχάνουν παταγωδώς σε μία αποστολή συλλογής πληροφοριών, βρίσκονται κάτι σαν εξόριστοι στο Slough House, όπου ασχολούνται με τη διαλογή εγγράφων σε γραφεία που μοιάζουν με σπηλιές, μέχρι να παραιτηθούν από πλήξη. Σύντομα όμως το Slough House εμπλέκεται σε μια συνωμοσία πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι είναι προετοιμασμένος οποιοσδήποτε από τους πράκτορές του. Το cast είναι πραγματικά εξωφρενικό με επικεφαλής τον Γκάρι Όλντμαν και τους Τζακ Λάουντεν, Ολίβια Κουκ, Τζόναθαν Πράις να ακολουθούν κατά πόδας.

"Tokyo Vice", HBO Max, (07/04)

Οι fans του Μάικλ Μαν λογικά κάπου εκεί έξω πανηγυρίζουν. Η πολυαναμενόμενη τηλεοπτική του σειρά, μία προσαρμογή του βιβλίου του Τζέικ Άντελστάιν για το ρεπορτάζ σχετικά με το έγκλημα στην Ιαπωνία, λίαν συντόμως πρόκειται να κυκλοφορήσει. 

"Elite", Netflix (08/04)

5η σεζόν

Στο Λας Ενθίνας, κάθε νέο εξάμηνο συνοδεύεται από ένα νέο θύμα, έναν νέο δράστη και ένα νέο μυστήριο, καθώς οι μαθητές βρίσκονται πνιγμένοι μέσα στα ψέματα. Πρέπει επιτέλους να δοθούν απαντήσεις. Και αυτό δεν πρόκειται να γίνει με εύκολο τρόπο.

"Ροζ Γραμμές - Dirty Lines", Netflix (08/04)

Στο Άμστερνταμ του '80, μια δραστήρια φοιτήτρια βρίσκει τυχαία δουλειά σε μία τηλεφωνική γραμμή σεξ που ξεκίνησαν δύο τελείως διαφορετικά αδέρφια.

"Woke", Hulu (08/04)

Η πολύ αστεία και σουρεαλιστική σειρά της Λαμόρν Μόρις (New Girl), βασισμένη στον καλλιτέχνη κόμικ Κιθ Νάιτ, επιστρέφει για μία νέα σεζόν με θέμα την κουλτούρα των black nerds. 

"61st Street", AMC (10/04)

Ο Μάικλ Μπι Τζόρνταν είναι ο παραγωγός αυτού του νομικού δράματος του AMC για έναν ταλαντούχο μαύρο αθλητή λυκείου (Τσόν Κόουλ), ο οποίος μπλέκει με το διεφθαρμένο νομικό σύστημα του Σικάγο, όταν κατηγορείται για ένα έγκλημα που δεν έκανε. Οι Κόρτνεϊ Μπι Βανς, Χολτ Μακ Κάλανι και Ονζανιού Έλις είναι μεταξύ των ηθοποιών.

"Hard Cell", Netflix (12/04)

Η πρώην διοργανώτρια και νυν διευθύντρια γυναικείων φυλακών Λάουρα Γουίλις καταγράφει τις χαρές και τα δεινά της ζωής στη φυλακή σ' αυτήν τη σειρά με στεγνό χιούμορ.

"Anatomy of a Scandal", Netflix (15/04)

Βασισμένο στο best seller της Σάρα Βόγκαν, το "Anatomy of a Scandal" παρακολουθεί τον Τζέιμς (Ρούπερτ Φρεντ), έναν υπουργό του κοινοβουλίου, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν κάτι από το παρελθόν του έρχεται στο φως. Φυσικά, η οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του Σόφι (Σιένα Μίλερ), μπαίνει στο στόχαστρο. Η Μισέλ Ντόκερι στο ενδιάμεσο, τα πάει εξαιρετικά ως εισαγγελέας στην υπόθεση του Τζέιμς.

"Roar", Apple TV+ (15/04)

Από τους δημιουργούς του αγαπημένου "Glow" έρχεται το "Roar", μία ανθολογία σκοτεινής κωμωδίας για το Apple TV+ με πρωταγωνίστριες μερικές πασίγνωστες ηθοποιούς (Ίσα Ρέι, Μπέτι Γκίλπιν, Σίνθια Ερίβο και Μέριτ Γουίβερ) και επικεφαλής τη Νικόλ Κίντμαν. Βασισμένη σε ένα βιβλίο διηγημάτων της Σεσίλια Άχερν, η σειρά θα εξερευνήσει τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σήμερα.

"Οι Κληρονόμοι της Γης - Heirs to the Land" (15/04)

Ο πολυμήχανος νεαρός Χιούγκο Γιορ προσπαθεί να πετύχει στη Βαρκελώνη του 14ου αιώνα, χωρίς να αθετήσει έναν όρκο που έδωσε στην οικογένεια Εστανιόλ.

"The First Lady", Cosmote TV (18/04)

H βραβευμένη με Oscar, Emmy και Tony, Βαϊόλα Ντέιβις αναλαμβάνει να υποδυθεί τη Μισέλ Ομπάμα και αυτό είναι αρκετό από μόνο του για να θέλουμε να παρακολουθήσουμε τη σειρά "First Lady" του Showtime. To cast συμπληρώνουν οι Μισέλ Φάιφερ ως Μπέτυ Φορντ και η οσκαρούχα Τζίλιαν Άντερσον ως Έλεανορ Ρούσβελτ. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Απριλίου στις 23:00 (Cosmote Series HD), αμέσως μετά τις ΗΠΑ.

"Better Call Saul", Netflix (20/04)

6η σεζόν

 Όπως και η σειρά από την οποία προήλθε, το (αναμφισβήτητα καλύτερο spin-off του Breaking Bad) "Better Caul Saul", φτάνει τελικά στο τέλος του. Οι λεπτομέρειες της πλοκής είναι λιγοστές, αλλά γνωρίζουμε ότι αυτή θα είναι η σεζόν κατά την οποία ο γλοιώδης δικηγόρος Τζίμι Μακ Γκιλ του Μπομπ Όντενκερκ θα αποδεχτεί επιτέλους την προσωπικότητά του Σολ Γκούντμαν. Πολλοί από τους χαρακτήρες του "Breaking Bad" εμφανίζονται στη σειρά, όπως ο Γκας Φρινγκ (Τζιανκάρλο Εσποζίτο) και ο Μάικ Ερμαντρότ (Τζόναθαν Μπανκς), αλλά το μεγάλο ερώτημα καλά κρατεί: Θα ξανασυναντηθούν Σολ και Γουόλτερ Γουάτ; 

"Ρωσική Κούκλα - Russian Doll" (20/04)

Σεζόν 2

Αφού περνούν την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους, την οποία ζουν ξανά και ξανά, η Νάντια και ο Άλαν μπλέκουν σε μια ακόμα αλλοπρόσαλλη υπαρξιακή περιπέτεια.

"They Call Me Magic", Apple TV+ (22/04)

 Η τηλεόραση που αφορά στο μπάσκετ έχει πάρει τα πάνω της και στο πλαίσιο αυτό (συν της επιτυχίας του "The Last Dance"), το εν λόγω τετραμερές ντοκιμαντέρ σκαλίζει τη ζωή και την καριέρα του θρυλικού Earvin "Magic" Τζόνσον.

"Heartstopper", Netflix (22/04)

Οι έφηβοι Τσάρλι και Νικ ανακαλύπτουν ότι η απρόσμενη φιλία τους μπορεί να εξελίσσεται σε κάτι μεγαλύτερο, καθώς εξερευνούν παρέα το σχολείο και τον νεανικό έρωτα.

"Gaslit", Starz, (24/04)

Πώς η Τζούλια Ρόμπερτς βρέθηκε να πρωταγωνιστεί σε σειρά στο Starz είναι μία συζήτηση που μεταθέτουμε για μία άλλη στιγμή. Όπως και να έχει, υποδύεται τη Μάρθα Μίτσελ, την ειλικρινή σύζυγο ενός στελέχους του Ρίτσαρντ Νίξον που έγινε ένας από τους πρώτους πληροφοριοδότες του "Watergate". Η Ρόμπερτς, η οποία έκανε τη μετάβαση στην τηλεόραση με το εξαιρετικό "Homecoming" του 2018, πλαισιώνεται από ένα απίθανο cast (Σον Πεν, Μπέτι Γκίλπιν, Νταν Στίβενς, Κρις Μεσίνα, Άλισον Τόλμαν και Πάτον Όσβαλτ).

"Barry", HBO (24/04)

3η σεζόν

 Η 2η σεζόν του "Barry" τελείωσε το 2019 και η μακρά αναμονή για περισσότερη δράση του δολοφόνου παύλα ηθοποιού επιτέλους φτάνει στο τέλος της. Η πανδημία έβαλε μια παύση στην παραγωγή, αλλά η 3η σεζόν έρχεται επιτέλους τον Απρίλιο, συνεχίζοντας από εκεί που έμεινε το φινάλε της 2ης σεζόν, με το δάσκαλο υποκριτικής (Χένρι Γουίνκλερ), Τζιν Κοστό, να συνειδητοποιεί τελικά την αλήθεια για τον Μπάρι, καθώς συλλαμβάνεται για τη δολοφονία της φίλης του.

"Shining Girls", Apple TV+ (29/04)

Η συμμετοχή της Ελίζαμπεθ Μος σε τηλεοπτικό δράμα από μόνη της αποτελεί κίνητρο για να την παρακολουθήσει κανείς. Σε αυτή τη διασκευή του δημοφιλούς μυθιστορήματος της Λόρεν Μπέουκς, υποδύεται μια αρχειοφύλακα εφημερίδας ονόματι Κίρμπι, η οποία παρατηρεί παραλληλισμούς μεταξύ μιας επίθεσης που επέζησε πριν από χρόνια και ενός πρόσφατου φόνου, οδηγώντας την ίδια και έναν συνάδελφό της (Βάγκνερ Μόουρα) να ερευνήσουν την ταυτότητα του δολοφόνου.

"Οι 7 Ζωές της Λεά - The Seven Lives of Lea" (28/04)

Η Λεά ξυπνάει επτά φορές στο παρελθόν, σε διαφορετικά σώματα. Όταν μπλέκεται στο μυστήριο του θανάτου ενός νεαρού άνδρα, προσπαθεί να τον αποτρέψει – με συνέπειες.

"Ozark" (29/04)

Σεζόν 4 - Μέρος 2

Αντιμέτωποι με απειλές από παντού, ο Μάρτι κι η Γουέντι παλεύουν να κρατήσουν χαρούμενους το καρτέλ, το FBI και τα παιδιά τους - ώσπου να πάρουν πίσω τη ζωή τους.

Grace and Frankie (29/04)

Σεζόν 7

Πριν από επτά χρόνια, οι ζωές της Γκρέιςκαι της Φράνκι ανατράπηκαν όταν οι μακροχρόνιοι σύζυγοί τους, τις άφησαν ο ένας για τον άλλον. Οι δυο τους συνεχίζουν να δείχνουν στον εαυτό τους, στις οικογένειές τους και στους θαυμαστές τους τι σημαίνει να ζεις τη ζωή στο έπακρο, άφοβα και μη απολογητικά.

"The Offer", Cosmote TV

Ο Μάκλ Τόλκιν ("The Player") πήγε στο Paramount+ και τους πρότεινε αυτή την εκπομπή για το making of του Νονού. Η μίνι σειρά 10 επεισοδίων εξερευνά την εμπειρία του παραγωγού Αλ Ρούντι κατά τη δημιουργία του κλασικού έργου του Φράνσις Φορντ Κόπολασ με τον Μάιλς Τέλερ να αναλαμβάνει τον ρόλο του Ρούντι και τον Νταν Φόγκλερ τον αντίστοιχο του σκηνοθέτη.

Πηγή: Esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.