Ακούστε το τραγούδι της Αμάντας Γεωργιάδη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2022

Το "Die Together" παρουσιάστηκε σε πανελλήνια πρώτη στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ1.

Αμάντα Γεωργιάδη

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου παρουσιάστηκε σε πανελλήνια πρώτη το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Η Αμάντα Γεωργιάδη είναι η καλλιτέχνης που προκρίθηκε ανάμεσα στις εγχώριες συμμετοχές και θα βρεθεί στις 10 Μαΐου στο Τορίνο, με το τραγούδι "Die Together". Η νεαρή ερμηνεύτρια υπογράφει τη σύνθεση όσο και τη στιχουργία, ενώ η σπαραξικάρδια ερωτική ιστορία που καταθέτει αντλεί από προσωπικές της στιγμές και αναμνήσεις. Η ποπ μπαλάντα που ακολουθεί τα χνάρια τόσο του ήχου όσο και του λυρισμού των Billie Eilish και Olivia Rodrigo, ντύθηκε ένα φρέσκο video clip με φόντο το μοναδικό τοπίο της Σύμης και μένει να δούμε αν αυτή, η ασυνήθιστη για τα εγχώρια δεδομένα επιλογή, θα καταφέρει να ξεχωρίσει ανάμεσα στις υπόλοιπες συμμετοχές του διαγωνισμού.

Η Αμάντα Γεωργιάδη θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό (10/5) με το βλέμμα στον τελικό της 14ης Μαΐου, εφόσον φυσικά προκριθεί. Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. 

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΡΤ σχετικά με το video clip

"Με φόντο το μοναδικό τοπίο της ακριτικής Σύμης, όπου έγιναν τα γυρίσματα, ο σκηνοθέτης Κώστας Καρύδας επέλεξε να μη δημιουργήσει μια συνηθισμένη πλοκή που έχουν συνήθως αντίστοιχα video clip, αλλά να εστιάσει με τον φακό του στις τόσο διαφορετικές στιγμές και στα συναισθήματα που κρύβει κάθε σχέση.

Πρωταγωνιστές της ιστορίας μας είναι ένα νεαρό ζευγάρι που επισκέπτεται το νησί στο οποίο γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν. Όμως, αυτή τη φορά όλα είναι διαφορετικά. Τα χαμόγελα και οι ευτυχισμένες στιγμές εναλλάσσονται με την πίκρα, την απογοήτευση και τη ματαίωση που αποτυπώνεται στο βλέμμα όλων μας, όταν συνειδητοποιούμε ότι μια σχέση τελειώνει.

Το σπάνιο, αλλά και τόσο εντυπωσιακό τοπίο της Σύμης, που αποτυπώνεται με εξαιρετικό τρόπο στο video clip, μοιάζει να είναι ο τρίτος χαρακτήρας της ιστορίας".

Ακούστε το τραγούδι εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.