"Στα Βήματα του Christian Louboutin" σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση

Το ντοκιμαντέρ για την καθημερινότητα του δημιουργικού σχεδιαστή που φαντάζεται τα παπούτσια ως έργα τέχνης κάνει ποδαρικό στην ΕΡΤ2.

CHRISTIAN LOUBOUTIN

Με σήμα κατατεθέν τα πανύψηλα τακούνια και τις κατακόκκινες σόλες, ο Christian Louboutin είναι εδώ και δεκαετίες ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρισμένα ονόματα στον κόσμο της μόδας.

Ο Γάλλος σχεδιαστής υποδημάτων χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως έναν ελεύθερο και παθιασμένο αλχημιστή που φαντάζεται τα παπούτσια ως πραγματικά έργα τέχνης, γι’ αυτό και το ντοκιμαντέρ "Στα Βήματα του ο Christian Louboutin" του 2020 έρχεται να ρίξει φως σε αυτό το άκρως δημιουργικό μυαλό. Το φιλμ αυτό είναι μια ευκαιρία για τον δημιουργό να μοιραστεί την αγάπη του για τα παπούτσια, να αποτίσει ένα φόρο τιμής στους καλλιτέχνες και τους τεχνίτες που βρέθηκαν στο δρόμο του καθώς επιστρέφει στις ρίζες της έμπνευσής του και στον ενθουσιασμό που του έφερνε η πράξη της δημιουργίας.

CHRISTIAN LOUBOUTIN

Με τίτλο "Στα Βήματα του ο Christian Louboutin", το ντοκιμαντέρ ακολουθεί για μήνες την καθημερινότητα του Christian Louboutin ανάμεσα σε ταξίδια, σχέδια, εργαστήρια και καταστήματα. Συνεχώς σε εγρήγορση, αναπτύσσει άμεσα αναγνωρίσιμες συλλογές παπουτσιών και αξεσουάρ για να συμβαδίζει με τις εποχές. Από μακρινούς προορισμούς όπου απομονώνεται για να σχεδιάσει χωρίς περιορισμούς, μακριά από το εργοστάσιο στην Ιταλία όπου κυριαρχεί η αυστηρότητα και η σχολαστική τεχνογνωσία, ο Christian Louboutin αποκαλύπτει το παρασκήνιο μιας δημιουργικής διαδικασίας από εμπειρίες και ταξίδια. Επίσης, το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στον σχεδιασμό της πρώτης μεγάλης έκθεσης αφιερωμένης σε αυτόν στη Γαλλία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Palais de la Porte Dorée στο Παρίσι τον Φεβρουάριο του 2020.

Το ντοκιμαντέρ του Ολιβιέ Γκαρούστ "Στα Βήματα του Κριστιάν Λουμπουτέν" προβάλλεται στην ΕΡΤ2 τη Δευτέρα 7/3 (09:30) ενώ είναι διαθέσιμο και στο Ertflix. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.