Νέες ταινίες και σειρές κάνουν πρεμιέρα στο Ertflix

Από τους υποψήφιους για Όσκαρ «Κλέφτες Καταστημάτων» μέχρι την πολυβραβευμένη δυστοπία του «Handmaid’s Tale», επιλέγουμε τις ταινίες και τις σειρές που βλέπονται απνευστί μέσα σε ένα τριήμερο.

SHOPLIFTERS

"Κλέφτες Καταστημάτων" (2018)
Μια τετραμελής οικογένεια που επιβιώνει με εποχικές δουλειές και μικροκλοπές καταστημάτων βρίσκει στο δρόμο ένα εγκαταλελειμμένο κορίτσι, του οποίου αναλαμβάνει τη φροντίδα. Ο Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ των Κανών και η υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας αρκούν για να επισφραγίσουν ότι το έργο του κορυφαίου Χιροκάζου Κόρε-Έντα είναι κάτι παραπάνω από αριστουργηματικό. 

"Μεσοκαλόκαιρο" (2019)

Μεσοκαλόκαιρο

Σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει μια τραγική απώλεια και να σώσει τη σχέση της, μια νεαρή γυναίκα αποφασίζει να ταξιδέψει με τον σύντροφό της και τους φίλους του σε ένα παγανιστικό φεστιβάλ, όπου μια σειρά παράξενων γεγονότων παίρνουν βίαιη τροπή. Ένα από τα κορυφαία ψυχολογικά θρίλερ που συζητήθηκε όσο λίγα, με την Φλόρενς Πιού στον πρωταγωνιστικό ρόλο σε σκηνοθεσία Άρι Άστερ.

"Το Τετράγωνο" (2017)

The Square

Ο Κρίστιαν, εικαστικός επιμελητής σε κορυφαίο σουηδικό μουσείο σύγχρονης τέχνης, προετοιμάζεται για τα εγκαίνια του φιλόδοξου project "Το τετράγωνο". Η κλοπή του πορτοφολιού και του κινητού του όμως θα τον παρασύρουν σε ένα στρόβιλο αναπάντεχων αντιδράσεων με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Χρυσός Φοίνικας στις Κάνες για μια ξεκαρδιστικά πικρή και κινηματογραφικά πρωτότυπη σάτιρα της σύγχρονης τέχνης, της πολιτικής ορθότητας και της ευνομούμενης βορειοευρωπαϊκής κοινωνίας από τον Ρούμπεν Έστλουντ, με τους Κλάενς Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Μος, Ντόμινικ Γουέστ. 

"Ο Λαβύρινθος του Πάνα" (2006)

Pans Labyrinth

Ισπανία, 1944: Η 10χρονη Οφηλία μετακομίζει με τη μητέρα της στο στρατιωτικό οχυρό του πατριού της, του λοχαγού Βιδάλ, ενώ ομάδες παρτιζάνων αντιστέκονται ακόμη στο φρανκικό καθεστώς. Η μικρή ανακαλύπτει ένα μικρό λαβύρινθο με φύλακα έναν μυθικό Πάνα, ο οποίος της αποκαλύπτει ότι είναι πριγκίπισσα. Όσκαρ φωτογραφίας, σκηνικών και μακιγιάζ, ένα soundtrack που άφησε εποχή και ένα πολύχρωμο σύμπαν από τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο στο γοητευτικότερο παραμύθι του σύγχρονου ευρωπαϊκού σινεμά. 

"Τι όμορφη μέρα Θεέ μου" (2011)

Τι όμορφη μέρα θεε μου

Ο εντελώς αδέξιος Κέκο αναλαμβάνει χρέη υπευθύνου ασφαλείας ενός καρδιναλίου και γίνεται στόχος ισλαμιστών τρομοκρατών, οι οποίοι θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν για να ανατινάξουν τον καθεδρικό του Μιλάνου. Από τον σκηνοθέτη Τζενάρο Νουνζιάντε και τον πιο δημοφιλή αυτή τη στιγμή κωμικό του ιταλικού σινεμά, Κέκο Ζαλόνε, σε μια κωμωδία που έκανε μεγάλη επιτυχία στο ιταλικό box office.

Οι σειρές 

"The Handmaid’s Tale"

Handmaid's Τale

Βραβευμένη με 15 Emmy, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA, η σειρά του Μπρους Μίλερ έκανε αίσθηση από το πρώτο κιόλας επεισόδιο τo 2017, και συνεχίζει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, αποτελώντας μία από τις δυνατότερες σειρές των τελευταίων χρόνων. Η Ελίζαμπεθ Μος σοκάρει με την ερμηνεία της ως σκλάβα αναπαραγωγής στο απολυταρχικό, θεοκρατικό, ανδροκρατούμενο καθεστώς της Δημοκρατίας της Gilead σε μία δυστοπική ιστορία που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Άτγουντ. Ολόκληρος ο πρώτος κύκλος είναι διαθέσιμος στο Ertflix. 

"Atlantic Crossing" 

Atlantic Crossing

Βραβευμένη στα Διεθνή Emmys του 2021 σειρά οκτώ επεισοδίων αφηγείται την ιστορία της πριγκίπισσας της Νορβηγίας, Μάρθα, η οποία παλεύει για την πατρίδα και την οικογένειά της, μια ανάσα πριν από την επέλαση των Ναζί στη χώρα της. Το 1940, ως πολιτικοί πρόσφυγες, η διάδοχος του θρόνου Μάρθα και τα παιδιά της βρίσκουν καταφύγιο στο Λευκό Οίκο. Η παρουσία της στην Ουάσιγκτον σύντομα επηρεάζει τις απόψεις του Προέδρου Ρούσβελτ για τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Ευρώπη και τελικά αλλάζει σημαντικά τη δυναμική της πολιτικής των ΗΠΑ. 

"Με τα μάτια της Τερέζας"

Με τα μάτια της Τερέζας

Η Τερέζα, μια γυναίκα σαράντα ετών, φτάνει στη Σεβίλη του 1920 προσπαθώντας να ξεφύγει από τη μυστηριώδη δολοφονία του Iσπανού πρεσβευτή στη Λισαβόνα, αναζητώντας τη Ρομπέρτα Λούνα, μια μαθήτρια στο κολέγιο θηλέων. Για να καταφέρει να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με την κοπέλα, η Τερέζα αποφασίζει να εργαστεί ως καθηγήτρια στο Κολέγιο. Δύο κύκλοι και συνολικά 21 επεισόδια που αφήνουν πίσω τα στερεότυπα και ρίχνουν φως σε ένα κρυφό παρελθόν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.