Το λαμπερό και επαναστατικό "Pose" έρχεται στον ΣΚΑΪ

Η υποψήφια για Emmy και Χρυσές Σφαίρες σειρά του Ράιαν Μέρφι έρχεται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση.

Pose

Το "Pose" του Ράιαν Μέρφι (Glee, American Horror Story, Nip/Tuck, American Crime Story, 9-1-1), η σειρά-φαινόμενο που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο καστ τρανς ηθοποιών που έχουμε δει μέχρι τώρα και που έχει συγκεντρώσει έξι υποψηφιότητες για Βραβεία Emmy και δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, έρχεται σε α’ τηλεοπτική μετάδοση στον ΣΚΑΪ το Σάββατο 5/2 και κάθε Σάββατο έως Τετάρτη στις 00:30. 

Η σειρά μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ΄80 και στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητά της που πλήττεται από την εξάπλωση του AIDS και διεισδύει στον glamour κόσμο του ball culture, του θεσμού που δημιούργησαν ομάδες διεμφυλικών drag queens, οργανώνοντας αυτοσχέδια καλλιστεία και διαγωνισμούς χορού ή μεταμφίεσης, που έχουν κάθε φορά και ένα διαφορετικό κεντρικό θέμα. Πάνω στη σκηνή αλλά και πίσω από τους προβολείς, κάθε μια από τις "βασίλισσες" αυτών των σουαρέ ζει τη δική της συναρπαστική ιστορία. Όμως οι διαγωνισμοί αυτοί δεν είναι απλά μια εκκεντρική μορφή διασκέδασης. Είναι ταυτόχρονα και η σωτηρία εκατοντάδων νέων ανθρώπων που, λόγω της ταυτότητάς τους, εγκαταλείφθηκαν από τις οικογένειές τους κυριολεκτικά στον δρόμο, χωρίς καμία διέξοδο σωτηρίας.

Pose

Πρωταγωνιστές είναι τα μέλη του "House of Evangelista", του "οίκου" που ίδρυσε η Μπλάνκα (η Εμτζέι Ροντρίγκεζ που την ενσαρκώνει έγινε η πρώτη διεμφυλική ηθοποιός που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα), μιας διεμφυλικής γυναίκας που ασχολείται χρόνια με το ball culture κάτω από τη στέγη του "Οίκου Abundance". Έχοντας μόλις διαγνωστεί θετική στον HIV, βάζει σκοπό της ζωής της να αφήσει το στίγμα της στον κόσμο και να αναδείξει τον δικό της οίκο ως κορυφαίο κερδίζοντας όσα περισσότερα τρόπαια μπορεί. 

Στη σειρά πρωταγωνιστούν επίσης οι Μπίλι Πόρτερ (βραβείο Emmy για το ρόλο του Πρέι Τελ), Ντομινίκ Τζάκσον (Ελέκτρα), Ίντια Μουρ (Έιντζελ), Ράιαν Σουέιν (Ντέιμον), Έβαν Πίτερς (Σταν Μπόους), Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ (Ματ Μπρόμλεϊ), Κέιτ Μάρα (Πάτι Μπόους), κ.ά. Ο πρώτος κύκλος της σειράς προβάλλεται από το Σάββατο 5/2 έως και τη Δευτέρα 14/2 καθημερινά στις 00:30 στον ΣΚΑΪ, ενώ από την Τρίτη 15/2 η σειρά συνεχίζει με την δεύτερη σεζόν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.