Οι νέες ταινίες που προστίθενται στο Ertflix

Κωμωδίες, δράματα, θρίλερ, κλασικά κινηματογραφικά διαμάντια του παρελθόντος και αστέρες του Χόλιγουντ έρχονται στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ.

Ποίηση χωρίς τέλος

Ο Μπεν Κίνγκσλεϊ κόβει την ανάσα σε ένα πολιτικό θρίλερ για γερά νεύρα, ο Ρίτσαρντ Γκιρ γίνεται ο θρυλικός κύριος Τίποτα, η Ελίζαμπεθ Μος βυθίζεται σε ένα τοξικό δράμα για την αποτυχία της Δικαιοσύνης, η Μέριλ Στριπ μάχεται μόνη απέναντι σε ένα ιατρικό σύστημα, ο Αλεχάντρο Χοδορόφσκι βιογραφεί σουρεαλιστικά τον εαυτό του και ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ πρωταγωνιστεί στη μεταφορά του θρυλικού μυθιστορήματος του Φίλιπ Ροθ, "Αμερικάνικο Ειδύλλιο". Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που προστέθηκαν πρόσφατα στο μενού του Ertflix: 

"Ποίηση Χωρίς Τέλος" (Poesia Sin Fin, 2016, Αλεχάντρο Χοδορόφσκι)

Ποίηση χωρίς τέλος

Στο Σαντιάγο της δεκαετίας του ’40 και του ’50 ο "Αλεχαντρίτο" Χοδορόφσκι αποφασίζει να γίνει ποιητής, ενάντια στη θέληση της οικογένειάς του, μπαίνοντας στους κύκλους της καλλιτεχνικής αβάν γκαρντ της εποχής. Βυθισμένος σ’ έναν κόσμο ποιητικού πειραματισμού και απελευθέρωσης από κοινωνικούς περιορισμούς, θα ζήσει με ανθρώπους του πνεύματος, όπως λίγοι αποτόλμησαν στο παρελθόν: αισθησιακά, αυθεντικά, με τρέλα και πλήρη ελευθερία. Διαβάστε την κριτική της ταινίας εδώ.

Πρωταγωνιστούν: Άνταν Χοδορόφσκι, Παμέλα Φλόρες, Μπρόντις Χοδορόφσκι, Λεάντρο Τάουπ, Χούλια Αβεντάνο, Αλεχάντρο Χοδορόφσκι. 

"Άλπεις" (2011, Γιώργος Λάνθιμος)

Άλπεις

Τα μέλη μιας ομάδας με το όνομα "Άλπεις" προσλαμβάνονται από συγγενείς και φίλους νεκρών για να αντικαταστήσουν αυτούς που χάθηκαν. Μια κοπέλα όμως αποφασίζει να παραβιάσει τους αυστηρούς κανόνες τους οποίους έχει θεσπίσει ο αρχηγός της επιχείρησης.

Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Παπούλια, Άρης Σερβετάλης, Αριάν Λαμπέντ, Τζόνι Βεκρής

"Ο κος Τίποτα" (Norman, 2016, Τζόζεφ Σένταρ)

Norman

Όταν ο Νόρμαν γνώριζε έναν νεαρό πολιτικό δίχως ελπίδες, δεν μπορούσε να περιμένει ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα ο ίδιος θα βρισκόταν στη θέση του πρωθυπουργού του Ισραήλ. Μαζί με τη δική του επιτυχία, η ζωή του Νόρμαν θα αλλάξει δραματικά. Προς ποια κατεύθυνση θα είναι όμως αυτή η αλλαγή; Διαβάστε την κριτική της ταινίας εδώ.

Πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Λίορ Ασκενάζι, Μάικλ Σιν, Σαρλότ Γκενσμπούργκ, Νταν Στίβενς, Στιβ Μπουσέμι, Χανκ Αζάρια

"The Free World" (2016, Τζέισον Λιου)

Free world

Ο Μάρτιν απελευθερώνεται έπειτα από 17 χρόνια άδικης καταδίκης και αρχίζει να εργάζεται σε καταφύγιο ζώων. Όταν μια γυναίκα φέρνει τον χτυπημένο της σκύλο μαζί με τον αναίσθητο αστυνομικό σύζυγό της, ο Μάρτιν δείχνει συμπόνια. Ένα σκληρό δράμα για την τοξική βία και την αποτυχία της Δικαιοσύνης.

Πρωταγωνιστούν: Ελίζαμπεθ Μος, Μπόιντ Χόλμπρουκ, Οκτάβια Σπένσερ, Όστιν Αμέλιο

"Διπλό παιχνίδι" (Backstabbing for Beginners, 2018, Περ Φλάι)

Διπλό παιχνίδι

Ο Μάικλ Σάλιβαν αφήνει την άκρως κερδοφόρα δουλειά του σε μεγάλο τραπεζικό όμιλο για να πραγματοποιήσει το όνειρό του ως διπλωμάτης των Ηνωμένων Εθνών. Του αναθέτουν να δουλέψει μαζί με τον υπεύθυνο του προγράμματος "Πετρέλαιο για τροφή" που έχει σκοπό την ενίσχυση του ιρακινού λαού, αποτρέποντας το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν να κερδοφορεί. Όμως οι δολοπλοκίες και η διαφθορά που θα συναντήσει τον οδηγούν σε ένα ηθικό σταυροδρόμι.

Πρωταγωνιστούν: Τέο Τζέιμς, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Ζακλίν Μπισέ

"Αμερικάνικο Ειδύλλιο" (American Pastoral, 2016, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ)

American Pastoral

Ένας αστέρας του αμερικανικού ποδοσφαίρου και η πρώην "υποψήφια Μις Αμερική", γυναίκα του καλούνται να αντιμετωπίσουν την έφηβη κόρη τους που είναι καταβεβλημένη από την υποκουλτούρα της δεκαετίας του ’60 και τα γεγονότα που την καθόρισαν. Μια αποδόμηση του αμερικανικού ονείρου που συνοδεύεται από την ανασκόπηση μιας ταραχώδους εποχής. Διαβάστε την κριτική της ταινίας εδώ.

Πρωταγωνιστούν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Τζένιφερ Κόνελι, Ντακότα Φάνινγκ, Ούζο Αντούμπα, Πίτερ Ρίγκερτ, Ντέιβιντ Στράθερν

"Η δύναμη της αγάπης" (First Do No Harm, 1997, Τζιμ Έιμπραχαμς)

First Do No Harm

Μια ευτυχής μεσοαμερικάνικη οικογένεια ταράσσεται όταν ο μικρότερος γιος, έπειτα από ένα χτύπημα, παθαίνει επιληπτική κρίση. Οι εξετάσεις δεν φανερώνουν την αιτία. Τα φάρμακα δεν δείχνουν να δρουν. Η ιατρική τους κάλυψη δείχνει ανεπαρκής και η μητέρα καλείται να πάρει κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Ένα ιατρικό δράμα που συγκινεί.

Πρωταγωνιστούν: Μέριλ Στριπ, Φρεντ Γουόρντ, Σεθ Άντκινς, Άλισον Τζάνεϊ

"Πριν εξαφανιστώ" (Before I Disappear, 2014, Σον Κρίστενσεν)

Before I Disappear

Ο Ρίτσι, ένας νέος ηττημένος από τη ζωή, ετοιμάζεται να βάλει ένα τέλος. Την αυτοκτονία του διακόπτει ένα τηλεφώνημα από την αδερφή του που του ζητεί να φροντίσει την 11χρονη κόρη της για μερικές ώρες. Το επόμενο διάστημα αποτελεί ένα ταξίδι ματαιοδοξίας γύρω από τον χαρακτήρα και τις εμπειρίες του Ρίτσι που τον έφεραν σ’ αυτό το σημείο. 

Πρωταγωνιστούν: Σον Κρίστενσεν, Έμι Ρόσουμ, Φατίμα Πτάσεκ, Πολ Γουέσλι, Ρον Πέρλμαν

"Φοβού τον πεθερό" (All Nighter, 2017, Γκάβιν Γουίσεν)

All Nighter

Όταν ένας εργασιομανής και δυναμικός πατέρας προσπαθεί να επισκεφτεί απρόσμενα την κόρη του στο Λος Άντζελες, ανακαλύπτει ότι εκείνη έχει εξαφανιστεί. Έτσι, προσεγγίζει τον φρεσκοχωρισμένο πρώην της, τον νευρικό και αμήχανο Μάρτιν, που ακόμα πασχίζει να την ξεπεράσει. Μαζί θα βαλθούν να τη βρουν μέσα σε μια ολοένα και πιο ξέφρενη νύχτα. Διαβάστε την κριτική της ταινίας εδώ.

Πρωταγωνιστούν: Τζ. Κ. Σίμονς, Εμίλ Χιρς, Κρίστεν Σάαλ, Τάραν Κίλαμ, Άναλεϊ Τίπτον

"Κακός Σαμαρείτης" (Bad Samaritan, 2018, Ντιν Ντέβλιν)

Bad Samaritan

Δύο νεαροί διαρρήκτες, κατά τη διάρκεια μιας ακόμη διάρρηξης, θα πέσουν τυχαία σε μια γυναίκα που βρίσκεται βασανισμένη και αιχμάλωτη στο σπίτι, στο οποίο αποφάσισαν να κλέψουν. Θα ειδοποιήσουν την αστυνομία, η οποία, όμως, δεν θα ανακαλύψει τίποτα όταν ερευνήσει το σπίτι. Τώρα οι δύο νεαροί έχουν να αντιμετωπίσουν την οργή του απαγωγέα. 

Πρωταγωνιστούν: Nτέιβιντ Τέναντ, Ρόμπερτ Σίχαν, Καρλίτο Ολιβέρο, Κέρι Κόντον

"Και ο Θεός να βάλει το χέρι Του!" (Sole a Catinelle, 2013, Τζενάρο Νουντσιάντε)

Και ο Θεός να βάλει το χέρι Του

O Κέκο είναι παντρεμένος και έχει έναν υπέροχο γιο. Εργάζεται ως γκρουμ σε ξενοδοχείο, όταν αποφασίζει να παραιτηθεί και να ασχοληθεί με την πώληση μιας συγκεκριμένης μάρκας ηλεκτρικής σκούπας. Η οικονομική κρίση ξεσπά και η γυναίκα του απολύεται από τη δουλειά της, ενώ οι πωλήσεις της σκούπας δεν πάνε καθόλου καλά. Ο Κέκο έχει υποσχεθεί στον γιο του ότι, αν πάρει σε όλα τα μαθήματα "άριστα", θα του κάνει δώρο τις διακοπές των ονείρων του. Ο μικρός τα καταφέρνει περίφημα και τώρα ο Κέκο πρέπει να τηρήσει την υπόσχεσή του χωρίς δεκάρα στην τσέπη! Διαβάστε την κριτική της ταινίας εδώ.

Πρωταγωνιστούν: Κέκο Τζαλόνε, Ορόρ Εργκουί, Μίριαμ Νταλμάτσιο, Ρόμπερτ Νταντς

"Ιδιωτικός ντετέκτιβ Χάμετ" (Hammett, 1982, Βιμ Βέντερς)

Hammett

Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Ντάσιελ Χάμετ, συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας στην πραγματική ζωή, ο οποίος στην αρχή της καριέρας του ενεπλάκη σε μια μυστηριώδη υπόθεση που έμελλε να επηρεάσει πολύ το μετέπειτα έργο του .Ο Ντάσιελ Χάμετ, ο γνωστός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, δούλεψε αρχικά ως ιδιωτικός ντετέκτιβ. Όταν ένας συνάδελφός του ζητά να τον βοηθήσει να βρει μια 16χρονη Κινέζα, ο Χάμετ μπλέκει σε μια σκοτεινή ιστορία στην Τσάιναταουν. 

Πρωταγωνιστούν: Φρέντερικ Φόρεστ, Πίτερ Μπόιλ, Μαριλού Χένερ, Λίντια Λέι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.