Αυτές είναι οι τέσσερις πιο ακριβές σειρές του 2022

Από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» στο «Game of Thrones» και από το «Star Wars» στο σύμπαν του video game «Halo»: Οι πιο επικές σειρές, τόσο από άποψη θεματικής όσο και budget, καταφθάνουν μέσα στη νέα χρονιά.

Lord of the Rings

Αποφασισμένη να γράψει ιστορία είναι η Amazon, που μεταφέρει τον κόσμο του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" στη streaming πλατφόρμα της. Και όχι μόνο επειδή το πρότζεκτ "επιστροφή στη Μέση Γη" ακούγεται από μόνο του έξτρα συναρπαστικό, αλλά κυρίως επειδή πρόκειται για την ακριβότερη παραγωγή που έχει γίνει για τηλεοπτική σειρά μέχρι σήμερα. 465 εκατομμύρια δολάρια στοιχίζει μόνον η πρώτη σεζόν και, για να κατανοήσετε το μέγεθος του ποσού, σημειώστε ότι η κινηματογραφική τριλογία του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" του Πίτερ Τζάκσον κόστισε περίπου 281 εκατομμύρια δολάρια. Η πρώτη σεζόν του τηλεοπτικού "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών", που κάνει πρεμιέρα στις 2 Σεπτεμβρίου του ’22, μας γυρνά στη Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης, χιλιάδες χρόνια πριν από τα γεγονότα του "Χόμπιτ" και του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" του Τόλκιν. 

House of the dragon
House of the Dragon

Σε γνώριμα μέρη, αυτά του Γουέστερος, μας γυρνάει και το πρίκουελ του "Game of Thrones", που θα κάνει πρεμιέρα στο HBO μέσα στο 2022. Το ακριβές budget του "House of the Dragon" δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά, για να πάρετε μια ιδέα, αξίζει να αναφέρουμε ότι το ΗΒΟ δεν δίστασε να ξοδέψει 30 εκατομμύρια δολάρια μόνο για τον πιλότο ενός άλλου spinoff του "GoT", το οποίο τελικά ακυρώθηκε! Το "House of the Dragon" βασίζεται στο βιβλίο "Fire & Blood" και θα μας μεταφέρει 200 χρόνια πριν από τα γεγονότα του "A Song of Ice & Fire", στο οποίο βασίστηκε η αυθεντική "GoT" σειρά. Τα δέκα επεισόδια αφηγούνται την άνοδο του Οίκου Ταργκάριεν στην εξουσία των Επτά Βασιλείων του Γουέστερος, και απ’ ό,τι φαίνεται έχουν τις ευλογίες του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, ο οποίος σε ανάρτησή του δηλώνει ενθουσιασμένος από την πρώτη ματιά που έριξε. 

Obi Wan Kenobi

Η Disney+, από την άλλη, επενδύει τόσο σε μεγάλους τίτλους όσο και σε ονόματα, ξυπνώντας τη δύναμη του "Star Wars". Το "Obi-Wan Kenobi", μετά τον πάταγο του "Mandalorian", έρχεται μέσα στη χρονιά με έξι επεισόδια που θα εκτυλίσσονται δέκα χρόνια μετά το φινάλε της "Εκδίκησης των Σιθ". Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ βρίσκεται ξανά στον ομώνυμο ρόλο και ο Χέιντεν Κρίστενσεν επιστρέφει ως Νταρθ Βέιντερ, με τους αμέτρητους φαν του franchise να αδημονούν για τη μεταξύ τους επικείμενη μάχη. 

Halo
Halo

Τέλος, η Paramount+ λοκάρει στους απανταχού gamers, "ζωντανεύοντας" για πρώτη φορά το video game "Halo". Διαδραματίζεται στον 26ο αιώνα όπου ένας διαγαλαξιακός πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ της ανθρωπότητας και μιας θεοκρατικής συμμαχίας εξωγήινων, γνωστής ως Covenant, που ελέγχει το γαλαξία. Το δημοφιλέστατο franchise έχει πουλήσει πάνω από 81 εκατομμύρια παιχνίδια, αποφέροντας έσοδα άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γι’ αυτό λοιπόν και το ποντάρισμα της Paramount+ κρίνεται από τώρα επιτυχημένο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.