"The 80s Top Ten": To ντοκιμαντέρ που κάνει rewind στα 80s θα σε γεμίσει νοσταλγία

Μόδα, διαφημίσεις, gadget, fast food, παιχνίδια και όλα όσα σημάδεψαν την κουλτούρα της δεκαετίας του ’80 έρχονται στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ του National Geographic.

80s top ten

Ένα ταξίδι αναμνήσεων στις πιο αξέχαστες στιγμές των 80s έρχεται στο National Geographic, με οδηγό τον ηθοποιό Ρομπ Λόου.

Από γεγονότα που σημάδεψαν την δεκαετία (η ιστορική εμφάνιση των Queen στο Live Aid, η κυκλοφορία του MTV, ως και ο γάμος του Κάρολου με την Νταϊάνα), μέχρι την μόδα του δρόμου, τις διαφημίσεις, τα gadget, το fast food και τα παιχνίδια, η σειρά "The 80s Top Ten" γυρνά τον χρόνο πίσω στις δέκα πιο καθοριστικές στιγμές των 80s, όπως αυτές ψηφίστηκαν από τους ειδικούς. 

Το "80s Top Ten" κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 2 Ιανουαρίου στις 21:50 στο National Geographic (διαθέσιμο μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision), με τα νέα επεισόδια να προβάλλονται κάθε Κυριακή στις 21:50. 

Αναλυτικά τα επεισόδια της σειράς:

Οι Πιο Πολυσυζητημένες Στιγμές (2/1, 21:50)
Ο Rob Lowe ξαναζεί τις πιο πολυσυζητημένες στιγμές της δεκαετίας του ‘80. Από τον γάμο του Charles και της Diana, το μυστήριο του ποιος πυροβόλησε τον J.R., και την εμβληματική συναυλία Live Aid με την ιστορική εμφάνιση των Queen, μέχρι τον απελπισμένο αγώνα για τη σωτηρία της Baby Jessica, αλλά και την άκρως προκλητική εμφάνιση της Madonna στα πρώτα VMAs του MTV, ο Rob αποκαλύπτει τις ιστορίες πίσω από τα γεγονότα που καθόρισαν την εποχή.

Μόδα Του Δρόμου (9/1, 21:50)
Ο Rob Lowe ανατρέχει στις μεγαλύτερες τάσεις της λεγόμενης μόδας του δρόμου των 80s, αποκαλύπτοντας τις ιστορίες πίσω από την επιτυχία που είχαν τα Air Jordan, τα Ray-Ban, οι βάτες, τα αθλητικά παπούτσια Vans, το Spandex, το στυλ "Miami Vice" και άλλα στυλ που έγιναν μόδα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας.

Διαφημίσεις (16/1, 21:50)
Ο Rob Lowe προβάλλει τις 10 καλύτερες διαφημίσεις της δεκαετίας του ‘80. Ερευνά πώς η παγκόσμια επιτυχία μάρκετινγκ του MTV εμπνεύστηκε από μια υπέροχη ιδέα του 1956, γιατί η εμβληματική διαφήμιση της Apple "1984" παραλίγο να μην προβληθεί και αποκαλύπτει από πού προήλθε το "Just Do It" της Nike, ένα από τα πιο διάσημα σλόγκαν όλων των εποχών.

80s top ten

Γκάτζετ (23/1, 21:50)
Ο Rob Lowe εξερευνά τα 10 καλύτερα γκάτζετ της δεκαετίας του ‘80, συμπεριλαμβανομένων θρυλικών εφευρέσεων όπως το Apple Macintosh, το Sony Walkman, το Nintendo Gameboy, το κινητό τηλέφωνο, τη βιντεοκάμερα και μελετά το πώς συνέβαλαν στη διαμόρφωση του σύγχρονου κόσμου.

Fast Food (30/1, 21:50)
Ο Rob Lowe αποκαλύπτει τις συναρπαστικές ιστορίες πίσω από τη δημιουργία των 10 κορυφαίων fast food της δεκαετίας του 1980. Μάθετε πώς η τεράστια επιτυχία του Hot Pocket βασίστηκε σε τεχνολογία αιχμής της δεκαετίας του ‘80, γιατί η εγγύηση 30 λεπτών της Domino’s ήταν ένα ριψοκίνδυνο στοίχημα και πώς ξεκίνησε το McDonald’s Happy Meal.

Παιχνίδια (6/1, 21:50)
Ο Rob Lowe παρουσιάζει τα Top 10 παιχνίδια των 80s, αποκαλύπτοντας τις εκπληκτικές ιστορίες για το πώς ξεκίνησε ο He-Man, τα Χελωνονιντζάκια, οι κούκλες Cabbage Patch Kids και πολλά άλλα. Εφευρέτες αλλά και καταναλωτές διερευνούν γιατί παιχνίδια όπως ο Κύβος του Rubik και τα Transformers εξακολουθούν να είναι μεγάλο μέρος της ζωής μας σήμερα, ενώ άλλα όπως το Teddy Ruxpin και το Care Bears, παρέμειναν στη δεκαετία του ‘80.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.