Με ταχύτητα... κομήτη το "Μην Κοιτάτε Πάνω" στην κορυφή του ελληνικού Netflix

Η πολιτική σάτιρα του Άνταμ ΜακΚέι με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τζένιφερ Λόρενς και Μέριλ Στριπ έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων συνδρομητών της πλατφόρμας.

dont_look_up_dicaprio

Σχεδόν 15 μέρες μετά την πρεμιέρα της στους ελληνικούς κινηματογράφους, η βιτριολική πολιτική σάτιρα "Μην Κοιτάτε Πάνω" του Άνταμ ΜακΚέι έκανε πρεμιέρα στο Netflix παραμονή των Χριστουγέννων και τάχιστα βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων του ελληνικού κοινού.

Η υπόθεση της ταινίας, μια παραγωγή του Netflix, αφορά έναν καθηγητή αστρονομία και μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια οι οποίοι ανακαλύπτουν έναν τεράστιο κομήτη, ο οποίος θα συγκρουστεί με τη Γη σε έξι μήνες, προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή. Προσπαθώντας να προειδοποιήσουν τον κόσμο, ξεκινούν από τον Λευκό Οίκο. Στο πρωτοκλασάτο καστ βρίσκουμε τους Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τζένιφερ Λορενς, Μέριλ Στριπ και Τζόνα Χιλ.

Η ιντριγκαδόρικη πλόκή του "Μην Κοιτάτε Πάνω" σε συνδυασμό με τα διάσημα ονόματα που πρωταγωνιστούν ήταν αναμενόμενο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον και των Ελλήνων συνδρομητών. Ωστόσο αυτό ξεπέρασε τις προσδοκίες, οδηγώντας την ταινία στην κορυφή των trending τίτλων του Netflix για τη χώρα μας. Μάλιστα, βρίσκεται πάνω από εξαιρετικά δημοφιλείς σειρές όπως τα "Έμιλι στο Παρίσι" και ο "Γητευτής" ("The Witcher") που πρόσφατα λάνσαραν τις δεύτερες σεζόν τους. Για την ιστορία, την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνουν το τέλος του "Casa de Papel" και η νέα δυστοπική sci-fi σειρά από την Κορέα "The Silent Sea".

dont_look_up_panel

Το σουξέ του "Μην Κοιτάτε Πάνω" αποτυπώνεται και από την "έκρηξη" σχετικών αναρτήσεων που έγιναν στα social media από τη μέρα της διαδικτυακής πρεμιέρας της ταινίας. Φαίνεται επέδρασε υπέρ της και το γεγονός πως πολλοί πέρασαν τις μέρες των Χριστουγέννων στο σπίτι, απολαμβάνοντας τη θαλπωρή και το οξύ χιούμορ του ΜακΚέι μέσω της εύκολης πρόσβασης στο Netflix. Βέβαια, το ενδιαφέρον είναι πως ακόμα και οι θεατές χωρίστηκαν σε "στρατόπεδα". Άλλοι επικροτούν την πολιτική κριτική που ασκείται, ιδιαίτερα στον τρόπο που σε επίπεδο αρχηγών κράτους γίνεται διαχείριση της κρίσης, ενώ άλλοι βλέπουν έναν ενοχλητικό φιλελεύθερο διδακτισμό στην αφήγηση.

Σχετικά με την ταινία, ο κριτικός του "α" Χρήστος Μήτσης γράφει: "Σε μεγάλη φόρμα, ο ΜακΚέι σκαρφίζεται μια ξεκαρδιστικά μαύρη κωμωδία επιστημονικής –όχι όμως και πολιτικής– φαντασίας που ισοπεδώνει κάθε θεσμική αξία της σύγχρονης αμερικανικής πραγματικότητας. Από την κυβέρνηση και το στρατό μέχρι τα ΜΜΕ, την επιχειρηματική "ηθική", όλη την ποπ κουλτούρα και την ίδια την κοινή γνώμη, τα σατιρικά βέλη του βρίσκουν το κέντρο του στόχου, ποτισμένα με ιδιοφυές, δηλητηριώδες χιούμορ που σπάει κόκκαλα". Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.