Όλες οι εορταστικές συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις στην ΕΡΤ

Μέχρι και τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου, η ΕΡΤ γεμίζει το πρόγραμμά της με μελωδικές συναυλίες και κονσέρτα.

Πέτρος και ο Λύκος

Ο Πέτρος και ο λύκος στο Καρναβάλι των ζώων 
Την ξεχωριστή συναυλία για όλη την οικογένεια που έδωσε η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο ΚΠΙΣΝ τον Δεκέμβριο του 2020, μεταδίδει η ΕΡΤ2 την Κυριακή 26/12 στις 10:30. Η συναυλία ανοίγει με τη Φαντασία πάνω στο τραγούδι "Greensleeves" του Ραλφ Βον-Ουίλιαμς και δύο διασκευές για χάλκινα πνευστά σε γνωστά θέματα από τον "Καρυοθραύστη" του Π.Ι. Τσαϊκόφσκι και την "Αγάπη για τρία πορτοκάλια" του Σεργκέι Προκόφιεφ. Ακολουθούν δύο αγαπημένα και διαχρονικά έργα, που έρχονται από διαφορετικές εποχές και διαφορετικούς συνθέτες, με ήρωες ζώα και ανθρώπους: "Το καρναβάλι των ζώων" του Καμίγ Σεν Σανς και το μουσικό παραμύθι "Ο Πέτρος και ο λύκος" του Σεργκέι Προκόφιεφ, μια διασκεδαστική ιστορία όπου τα όργανα της ορχήστρας ερμηνεύουν τους ρόλους των χαρακτήρων. Το παραμύθι αφηγείται ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου.

Ελευθερία

"Ελευθερία" του Μάριου Ιωάννου Ηλία
Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ παρουσιάζει το νέο έργο "Ελευθερία" του διεθνώς καταξιωμένου Κύπριου συνθέτη Μάριου Ιωάννου Ηλία, ένα πολυδιάστατο και σύνθετο συμφωνικό έργο, γεμάτο μελωδίες και ποίηση, με πίστη και ελπίδα στην Ελευθερία. Το έργο κινηματογραφήθηκε στη Ρωμαϊκή Αγορά για να μεταδοθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα από την ΕΡΤ2 την Τετάρτη 29/12 στις 18:00. 

Πολιορκία

Η πολιορκία της Κορίνθου
Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την αριστουργηματική όπερα "Η πολιορκία της Κορίνθου" (Le Siège de Corinthe) του Gioachino Rossini, στην αρχική γαλλική εκδοχή της. Η συναυλία, στην οποία συμμετείχε η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας τον περασμένο Οκτώβριο σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου και προβάλλεται σε πρώτη μετάδοση στην ΕΡΤ2 την Πέμπτη 30/12 στις 18:00. 

Τραγουδώντας για την Ελληνική Επανάσταση

Τραγουδώντας την Επανάσταση με 21 τραγούδια
Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση που διοργάνωσε η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, την Κυριακή 12/12 2021 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ερμηνεύει 21 ιστορικά τραγούδια, ανώνυμα και επώνυμα, εμπνευσμένα από το 1821, για ορχήστρα, ανδρική και γυναικεία φωνή. Σε πρώτη μετάδοση στην ΕΡΤ2 την Παρασκευή 31/12 στις 18:00. 

Εύθυμη Χήρα

Η Εύθυμη Χήρα
H Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει πασίγνωστες μελωδίες από τη διάσημη οπερέτα "Η Εύθυμη Χήρα" του Αυστροούγγρου συνθέτη Φραντς Λέχαρ (1870-1948), σε μία μοναδική μαγνητοσκόπηση από το ιστορικό θέατρο, που θα προβληθεί σε πρώτη μετάδοση από την ΕΡΤ2 την Παρασκευή 31/12 στις 22:00.

Βιεννέζικα Βαλς

Βιεννέζικα Βαλς
Μια ξεχωριστή Πρωτοχρονιάτικη συναυλία από το ΚΠΙΣΝ, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου, με τις υπέροχες μουσικές της αυτοκρατορικής Βιέννης. Τα δημοφιλή έργα του Johann Strauss του νεότερου, πολυαγαπημένες μελωδίες από βαλς και πόλκες στροβιλίζονται μ’ έναν μεθυστικό τρόπο, προκαλώντας τη φαντασία και τις αισθήσεις σ’ ένα απόλυτα γιορτινό κλίμα. Σε πρώτη μετάδοση το Σάββατο 1/1 στις 00:15 στην ΕΡΤ2.

Ανάσες φωνών

Ανάσες Φωνών
Η ΕΡΤ3 και η Χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Αγγελικής Πλόκα, παρουσιάζουν σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση τη χορωδιακή συναυλία Ανάσες Φωνών, από το επιβλητικό μνημείο της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από χορωδιακά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα, βασισμένα σε ποιήματα των Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Πολ Μπουρζέ, Ναζίμ Χικμέτ, Γκέοργκ Φρίντριχ Ντάουμερ, Οκτάβιο Πας και Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα,  ενώνονται οι ανάσες των φωνών και δημιουργούνται μικρές φωτεινές σκέψεις. Σε πρώτη μετάδοση την Πέμπτη 06/01 στις 20:00 στην ΕΡΤ3.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.