Όλες οι χριστουγεννιάτικες ταινίες που θα δούμε στην ΕΡΤ2

Μέχρι και τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου, η ΕΡΤ2 εμπλουτίζει το πρόγραμμά της με ταινίες ταυτισμένες στο γιορτινό κλίμα των ημερών.

Fiddler on the roof

Από τη Δευτέρα 20/12 μέχρι και την Κυριακή 2/1, η ΕΡΤ2 εμπλουτίζει το πρόγραμμά της με κινηματογραφικές επιλογές ταυτισμένες στο γιορτινό κλίμα των ημερών που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια και καλύπτουν όλα τα γούστα. 


Δείτε αναλυτικά τις χριστουγεννιάτικες ταινίες της ΕΡΤ2

home for the holidays

"Πίσω στο σπίτι για τις διακοπές" (Home for the Holidays, 1995, σκην. Τζόντι Φόστερ),  Δευτέρα 20/12 στις 22:00

Υπόθεση: Η 40χρονη Κλόντια Λάρσον αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να περάσει την Ημέρα των Ευχαριστιών με την οικογένειά της στο πατρικό της στη Βαλτιμόρη. Αυτό είναι κάτι που δεν γνωρίζει αν θα το αντέξει. Τι άλλο όμως να κάνει, αφού έχασε τη δουλειά της και η κόρη της θα περάσει τη γιορτή με τον φίλο της;

Πρωταγωνιστούν: Χόλι Χάντερ, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Αν Μπάνκροφτ, Στιβ Γκούτενμπεργκ, κ.ά. 

Christmas a la mode

"Το πιο γλυκό θαύμα" (Christmas a la Mode, 2019, σκην. Τζον Στίμπσον), Τρίτη 21/12, στις 22:00

Υπόθεση: Προκειμένου να αποτρέψει την πώληση της οικογενειακής φάρμας σε έναν γαλακτοκομικό όμιλο, η Έμιλι πρέπει να βρει 400.000 δολάρια για να εξαγοράσει το μερίδιο της αδελφής της. Μόνο ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα μπορεί να τη βοηθήσει!

Πρωταγωνιστούν: Κέιτι Λεκλέρκ, Ράιαν Κούπερ, Τζένιφερ Έλις, Κάθι Χάρουμ, κ.ά. 

We wish you a marry Christmas

"Και ζήσαν αυτοί καλά…" (Marrying Father Christmas / We Wish You A Marry Christmas, 2018, σκην. Ντέιβιντ Γουίνινγκ), Τετάρτη 22/12 στις 22:00 σε A´ τηλεοπτική μετάδοση

Υπόθεση: Όταν η Μιράντα άρχισε να αναζητεί πληροφορίες για τον βιολογικό της πατέρα πριν από δύο Χριστούγεννα, δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι αυτή της η έρευνα θα την οδηγούσε στην οικογένεια που πάντα ήθελε αλλά και στον Ίαν, τον έρωτα της ζωής της.

Πρωταγωνιστούν: Έριν Κράκoου, Νίαλ Μάτερ, Γουέντι Μάλικ, Π. Λιν Τζόνσον, κ.ά.

Enchanted Christmas

"Φύλαξέ μου τον τελευταίο χορό" (Enchanted Christmas, 2017, σκην. Τέρι Κάνινγκχαμ), Πέμπτη 23/12 στις 22:00 σε Α´ τηλεοπτική μετάδοση

Υπόθεση: Μία μόνη μητέρα επιστρέφει στη γενέτειρά της για μια επαγγελματική πρόκληση, που θα αναγεννήσει έναν παλιό έρωτα.

Πρωταγωνιστούν: Αλέξα Πεναβέγκα, Κάρλος Πεναβέγκα, Ρενέ Ριβέρα.

Fiddler on the roof

"Ο βιολιστής στη στέγη" (Fiddler on the Roof, 1971, σκην. Νόρμαν Τζούισον), Παρασκευή 24/12 στις 21:30 & Σάββατο 25/12 στις 00:15

Υπόθεση: Στο σπουδαίο και κλασικό πλέον μιούζικαλ (βραβευμένο με τρία Όσκαρ, δύο Χρυσές Σφαίρες και πολλά άλλα σημαντικά βραβεία), παρακολουθούμε τη ζωή του Τέβγε, ενός Εβραίου γαλατά στην τσαρική Ρωσία το 1905, που μαζί με την οικογένειά του αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα όχι μόνο με τη φτώχεια, αλλά και με τον αντισημιτισμό που όλο και κερδίζει έδαφος στο χωριό του.

Πρωταγωνιστούν: Τοπόλ, Νόρμα Κρέιν, Πολ Μάικλ Γκλέιζερ, Ρόζαλιντ Χάρις, κ.ά.

Blizzard

"Ο μαγεμένος τάρανδος" (Blizzard, 2003, σκην. Λεβάρ Μπάρτον), Σάββατο 25/12 στις 19:00

Υπόθεση: Ένα παραμύθι για μια βαθιά φιλία, αυτή της Κέιτι και της Μπλίζαρντ. Μόνο που η Κέιτι είναι άνθρωπος και η Μπλίζαρντ τάρανδος.Μια συγκινητική ιστορία για το νόημα της φιλίας και των Χριστουγέννων.

Πρωταγωνιστούν: Πολ Μπέιτς, Μπρέντα Μπλέθιν, Μπρίτανι Μπρίστοου, Κρίστοφερ Πλάμερ, κ.ά.

Valley

"Η Κοιλάδα των Ιπποτών" (Valley of Knights: Mira’s Magical Christmas / Julekongen, 2015, σκην. Τάλε Πέρσεν), Κυριακή 26/12, στις 19:00

Υπόθεση: Ένας μοχθηρός μάγος, αποφασισμένος να κατακτήσει την Κοιλάδα των Ιπποτών, κλέβει μια μαγική πανοπλία και αποφασίζει να κυνηγήσει τη βασίλισσα, για να βρει το χαμένο κομμάτι της πανοπλίας: ένα γάντι από χιόνι. Δύο θαρραλέα παιδιά όμως, θα τη σώσουν.

Πρωταγωνιστούν: Στέλλα Στένμαν, Μπιάρτε Τιοσχάιμ, Βέτλε Κβένιλντ Βέρινγκ, Τούνε Μπεάτε Μούστραουμ, κ.ά.

Christmas in Montana

"Έρωτας στη φάρμα" (Christmas in Montana, 2019, σκην. Τ. Γ. Πίκοκ), Δευτέρα 27/12 στις 22:00 σε Α´ τηλεοπτική μετάδοση

Υπόθεση: Η Σάρα, μία χορτοφάγος που ζει στο Λος Άντζελες, είναι μία μόνη μητέρα μετά τον θάνατο του συζύγου της. Ο Κιθ είναι ένας εκτροφέας ζώων με μια αποτυχημένη φάρμα στη Μοντάνα. Ένας απρόσμενος χριστουγεννιάτικος έρωτας θα αναπτυχθεί ανάμεσα σε δύο αντιδιαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες.

Πρωταγωνιστούν: Κέλι Μάρτιν, Κόλιν Φέργκιουσον, Έιβα Πρέστον, Αρτ Χιντλ, κ.ά.

The Christmas Cottage

"Χριστουγεννιάτικη μαγεία" (The Christmas Cottage, 2017, σκην. Πολ Α. Κάουφμαν), Τρίτη 28/12 στις 22:00 σε Α´ τηλεοπτική μετάδοση

Υπόθεση: Η παράνυφος σ’ έναν γάμο δεν πιστεύει στον θρύλο του Χριστουγεννιάτικου Σπιτιού, ενός εξοχικού σπιτιού που κάνει τους ανθρώπους να ερωτεύονται, μέχρι που γνωρίζει τον αδελφό της νύφης.

Πρωταγωνιστούν: Μέριτ Πάτερσον, Στιβ Λουντ, Μπρίτνεϊ Γουίλσον, Λόρι Πάτον, κ.ά.

A Bramble House Christmas

"Χριστουγεννιάτικος μποναμάς" (A Bramble House Christmas, 2017, σκην. Στίβεν Ρ. Μονρό), Τετάρτη 29/12 στις 22:00 σε Α´ τηλεοπτική μετάδοση

Υπόθεση: Όταν μια νοσηλεύτρια δέχεται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από έναν ασθενή, ο γιος του την υποπτεύεται ή… την ερωτεύεται;

Πρωταγωνιστούν: Ότομ Ρίσερ, Ντέιβιντ Χέιντν-Τζόουνς, Λίαμ Χιουζ.

I' ll be home for Christmas

"Θα είμαι σπίτι τα Χριστούγεννα" (I‘ll Be Home for Christmas,1988, σκην. Μάρβιν Τζέι Τσόμσκι), Πέμπτη 30/12 στις 22:00 & Σάββατο 1/1 στις 24:00

Υπόθεση: Η ταινία διαδραματίζεται το 1944 στο Ρόκπορτ της Μασαχουσέτης κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Μια οικογένεια γιορτάζει τα Χριστούγεννα, καθώς περιμένει την επιστροφή από τον πόλεμο του μεγαλύτερου γιου τους στην έγκυο σύζυγό του, ενώ παρακολουθεί με φόβο, καθώς ένας μικρότερος γιος ετοιμάζεται να φύγει για το μέτωπο.

Πρωταγωνιστούν: Χαλ Χόλμπρουκ, Εύα Μαρί Σεντ, Γουίπ Χάμπλεϊ, Κόρτνεϊ Κοξ, κ.ά.

Prancer

"Prancer" (1989, σκην. Τζον Χάνκοκ), Σάββατο 1/1 στις 19:00

Υπόθεση: Η Τζέσικα είναι η μικρή κόρη ενός αγρότη που δεν θέλει με τίποτα να εγκαταλείψει την πίστη της στον Άη Βασίλη. Όταν συναντάει στο δάσος έναν πληγωμένο τάρανδο, πιστεύει ότι ανήκει στον Άη Βασίλη και αποφασίζει να τον περιθάλψει, κρύβοντάς τον στον στάβλο τους, με σκοπό να τον επιστρέψει έγκαιρα στον ιδιοκτήτη του.

Πρωταγωνιστούν: Ρεμπέκα Χάρελ, Σαμ Έλιοτ, Τζον Ντούντα, Ριτάνια Άλντα, κ.ά. 

Greyfriars Bobby

"Οι περιπέτειες του Γκρεϊφράιαρς Μπόμπι" (Greyfriars Bobby / The Adventures of Greyfriars Bobby, 2006, σκην. Τζον Χέντερσον), Κυριακή 2/1 στις 19:00

Υπόθεση: Τοποθετημένη στο Εδιμβούργο του 19ου αιώνα, η ταινία -που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα- αφηγείται την ιστορία ενός μικρού σκύλου, του Μπόμπι, που γίνεται τοπικός θρύλος όταν αρνείται να εγκαταλείψει τον τάφο του κυρίου του, όταν αυτός πεθαίνει. Οι κάτοικοι της πόλης ταΐζουν τον σκύλο, αλλά όταν τα αδέσποτα σκυλιά απαγορεύονται με νόμο στη Σκοτία, ένας ηλικιωμένος που φροντίζει τους τάφους και μερικά ντόπια παιδιά γίνονται οι απίθανοι σωτήρες του Μπόμπι.

Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Κόσμο, Όλιβερ Γκόλντινγκ, Τζίνα ΜακΚι, Σιν Πέρτγουι, Τόμας Λόκιερ, Κρίστοφερ Λι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.