Ο βραβευμένος στις Κάνες Βασίλης Κεκάτος φέρνει στο MEGA σειρά από άλλο γαλαξία

Μετά το Χρυσό Φοίνικα ο Έλληνας σκηνοθέτης κάνει το πέρασμα στη μικρή οθόνη.

Ο βραβευμένος στις Κάνες Βασίλης Κεκάτος φέρνει στο MEGA σειρά από άλλο γαλαξία

Το MEGA καλωσορίζει στο δυναμικό του τον βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες– σκηνοθέτη Βασίλης Κεκάτο. Ο 30χρονος προετοιμάζει μια πρωτότυπη μίνι σειρά μυθοπλασίας με τίτλο «Milky Way» και οι προσδοκίες είναι ήδη στα ύψη.

Σε μια ανώνυμη ορεινή πόλη, οι ήρωες επιμένουν ζουν προσκολλημένοι στο παρελθόν, ενώ οι έφηβοι προσπαθούν να βρουν το δρόμο τους για το μέλλον. Μια κοινωνία που επιβιώνει κρυμμένη πίσω από τα μυστικά της είναι ο πλασματικός τόπος, όπου κατοικούν τα πρόσωπα του «Milky Way». Το κωμικό και ρομαντικό στοιχείο έρχεται να συναντήσει τη σκληρή και επίπονα ρεαλιστική υπόσταση των καταστάσεων.

Τελικά ο θεατής θα κλάψει ή θα γελάσει; Στον νέο γαλαξία που μας προτείνει ο Βασίλης Κεκάτος, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Το αστείο και το τραγικό θα ξεπηδούν από σημεία που ούτε τα είχαμε φανταστεί και εναλλάσσονται αρμονικά.

Όπως διατυπώνει ο διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης, σεναριογράφος, φωτογράφος, αριστούχος απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου και υπότροφος του ινστιτούτου Sundance, Βασίλης Κεκάτος, «σε μια εποχή που η ποιότητα των τηλεοπτικών σειρών παγκοσμίως έχει εκτοξευθεί και είναι εφάμιλλη της ποιότητας σπουδαίων κινηματογραφικών ταινιών, αισθάνομαι πως πρέπει να γίνει κάτι για τους νέους ανθρώπους από κάποιον που ανήκει στην ίδια γενιά με αυτούς». Για τον διακεκριμένο σκηνοθέτη, το «MilkyWay», κινητοποιεί το ένστικτο των ηρώων του για προσωπική ελευθερία. Ο ίδιος το αντιλαμβάνεται ως μια ωδή στους τολμηρούς που το σκάνε από την πραγματικότητα.

Οι τηλεθεατές από την άλλη το αντιλαμβάνονται ως μια άφιξη που εγκαινιάζει την δυναμική είσοδο της κινηματογραφικής λογικής και της σκηνοθετικής ποιότητας στην ελληνική τηλεόραση και το περιμένουν πως και πως.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.