Ποιες ταινίες ξεχωρίζουμε από τις καλοκαιρινές προσθήκες του ERTFLIX;

9 ταινίες διαθέσιμες στη δωρεάν πλατφόρμα της ΕΡΤ που δεν πρέπει να χάσετε αυτό το καλοκαίρι.

Ποιες ταινίες ξεχωρίζουμε από τις καλοκαιρινές προσθήκες του ERTFLIX;

Το ERTFLIX γεμίζει το καλοκαίρι μας με κινηματογραφικές εμπειρίες, έχοντας διαθέσιμες στην πλατφόρμα του πάνω από 20 ταινίες για Ιούλιο και Αύγουστο. Διαλέξαμε τις αγαπημένες μας και σας προτείνουμε και εσάς 9 ταινίες που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε.

«Ψυχρός Πόλεμος» (2018, Πάβελ Παβλικόφσκι)

Διαθέσιμη έως 26/8

Εμπνευσμένος από την συγκινητική ιστορία των γονιών του, ο Πολωνός σκηνοθέτης Πάβελ Παβλικόφσκι μας διηγείται τον φλογερό έρωτα του Βίκτορ και της Ιρίνα, με φόντο τη μεταπολεμική Πολωνία του 1949. Η ταινία κέρδισε 3 βραβεία Όσκαρ, καθώς και το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών.

«Foxcatcher» (2014, Μπένετ Μίλερ)

Διαθέσιμη έως 31/08

Ποιες ταινίες ξεχωρίζουμε από τις καλοκαιρινές προσθήκες του ERTFLIX; - εικόνα 1

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μαρκ Σουλτζ προσλαμβάνεται για να προπονήσει μία ομάδα παλαιστών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988. Ο Στιβ Καρέλ μας καθηλώνει με την ερμηνεία του ως ο εκατομμυριούχος σπόνσορας του Σουλτζ, Τζον ντι Ποντ, του οποίου ο ιδιότροπος χαρακτήρας παρασύρει διαρκώς τον Ολυμπιονίκη, απειλώντας να σαμποτάρει τις προπονήσεις του. Η ιστορία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

«Η Νηπιαγωγός» (2018, Σάρα Κολάντζελο)

Διαθέσιμη έως 14/08

Ποιες ταινίες ξεχωρίζουμε από τις καλοκαιρινές προσθήκες του ERTFLIX; - εικόνα 2

Η νηπιαγωγός Λίζα Σπινέλι ξαφνικά ανακαλύπτει πως ο μαθητής της Τζίμι έχει μία κλίση για την ποίηση και είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος. Τότε, η Λίζα αποφασίζει να κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να αναδείξει το ταλέντο του μικρού αγοριού, καταλήγοντας σε ακραίες κινήσεις για να το επιτύχει.

«Κτήνος» (2017, Μάικλ Πιρς)

Διαθέσιμη έως 14/08

Ποιες ταινίες ξεχωρίζουμε από τις καλοκαιρινές προσθήκες του ERTFLIX; - εικόνα 3

Ένα ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο μαγεία και ερωτισμό. Όταν η νεαρή Μολ διαφεύγει στο δάσος προκειμένου να γλυτώσει από την υπερβολικά αυστηρή οικογένεια της, συναντάει τυχαία τον Πασκάλ, τον οποίο αργότερα ερωτεύεται. Όμως, δεν γνωρίζει πως ο Πασκάλ καταζητείται για μία σειρά φόνων στην περιοχή. Μετά την σύλληψή του, η Μολ θα σταθεί δίπλα του παρά τις κατηγορίες εις βάρος του, φτάνοντας στα άκρα έτσι ώστε να τον υπερασπιστεί.

«Η Οργή Ενός Υπομονετικού Ανθρώπου» (2016, Ραούλ Αρέβαλο)

Διαθέσιμη έως 14/08

Ποιες ταινίες ξεχωρίζουμε από τις καλοκαιρινές προσθήκες του ERTFLIX; - εικόνα 4

Ο μοναχικός Χοσέ, ερωτευμένος με την αδερφή του φίλου του, Άννα, μαθαίνει ότι ο σύζυγός της πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος μετά από 8 χρόνια φυλάκισης. Ο Χοσέ, περιμένοντας την επιστροφή του, καταστρώνει ένα σχέδιο σε μία ιστορία εκδίκησης, γεμάτη ένταση και σασπένς.

«Lucky» (2017, Τζον Κάρολ Λιντς)

Διαθέσιμη έως 26/08

Ποιες ταινίες ξεχωρίζουμε από τις καλοκαιρινές προσθήκες του ERTFLIX; - εικόνα 5

Ο Χάρι Ντιν Στάντον παραθέτει μία συγκινητική ερμηνεία ως Λάκι, ένα 90χρονο άθεο. Όταν ο Λάκι αισθάνεται ότι πλησιάζει προς το τέλος της ζωής του, αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι αναζητώντας τον εαυτό του. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα γνωρίσει τους ιδιαίτερους κατοίκους της ερημικής πόλης όπου μένει, μαθαίνοντας πολύτιμα μαθήματα για τη ζωή και την ανθρώπινη φύση.

«Μέχρι το Τέλος» (2014, Τόμι Λι Τζόουνς)

Διαθέσιμη έως 21/08

Ποιες ταινίες ξεχωρίζουμε από τις καλοκαιρινές προσθήκες του ERTFLIX; - εικόνα 6

Νεμπράσκα, 1845. Ο καταζητούμενος ληστής Μπριγκς θα ακολουθήσει την απόμακρη αλλά δυναμική Μέρι, η οποία θα προσπαθήσει να μεταφέρει πίσω στην Αϊόβα τρεις γυναίκες που έχουν οδηγηθεί στη παράνοια. Η πρόταση γάμου της Μέρι θα βάλει τον Μπριγκ σε σκέψεις, αλλάζοντας ριζικά τις συνθήκες ζωής των δύο πρωταγωνιστών. Η ταινία είναι η δεύτερη σε σκηνοθεσία του εμβληματικού ηθοποιού Τόμι Λι Τζόουνς και έχει βασιστεί στο μυθιστόρημα του βραβευμένου με Πούλιτζερ Γκλέντον Σουόρθαουτ.

«Η Ληστεία» (2017, Γκέλα Μπαμπλουανί)

Διαθέσιμη έως 21/08

Ποιες ταινίες ξεχωρίζουμε από τις καλοκαιρινές προσθήκες του ERTFLIX; - εικόνα 7

Ακολουθούμε τους Ντάνι και Έρικ, 2 παιδικούς φίλους οι οποίοι εργάζονται στις αποβάθρες της Χάβρης. Μια μέρα, η αδερφή του Έρικ, Άλεξ, βλέπει τυχαία έναν άντρα να παραλαμβάνει μία βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα και αποφασίζει να τον ακολουθήσει έως το σπίτι του. Ενημερώνοντας τον Ντάνι και τον Έρικ, τους πείθει να κλέψουν τη βαλίτσα, θεωρώντας ότι θα τους λύσει πολλά από τα οικονομικά τους προβλήματα. Κανένας από τους 3 δεν γνωρίζει ποιος είναι αυτός ο άντρας. Όταν φτάνουν στο σπίτι του για να τον ληστέψουν, τον βρίσκουν έτοιμο να κρεμαστεί. Άθελά τους, θα μπλεχτούν σε μία υπόθεση που θα τους φέρει αντιμέτωπους με ναρκωτικά και τις τρομακτικές συνθήκες του υπόκοσμου.

«Μαργκερίτ Ντυράς: Η Οδύνη» (2017, Εμανουέλ Φινκιέλ)

Διαθέσιμη έως 21/08

Ποιες ταινίες ξεχωρίζουμε από τις καλοκαιρινές προσθήκες του ERTFLIX; - εικόνα 8

Παρακολουθούμε την συνταρακτική ιστορία της Μαργκερίτ Ντυράς, της οποίας το έργο επηρέασε σημαντικά τη γαλλική λογοτεχνία. Ανακαλύπτοντας 2 παλιά τετράδιά της, η Ντυράς ανακαλεί τις περιπέτειες της το 1944, όταν η Γαλλία ήταν υπό την κατοχή της Ναζιστικής Γερμανίας. Με φόντο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Φινκιέλ μας αφηγείται την πορεία της Ντυράς και τις εμπειρίες που την ενέπνευσαν στο εκτενές συγγραφικό της έργο.

Από την Ειρήνη Νικολακάκη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.