Οι 10 καλύτερες ταινίες που θα δείτε στην TV αυτήν την εβδομάδα

Επιλέγουμε τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε από το τηλεοπτικό πρόγραμμα των ημερών 22-28/4.

Οι 10 καλύτερες ταινίες που θα δείτε στην TV αυτήν την εβδομάδα

Το Μυστήριο του Κυρίου Πικ (Le Mystère Henri Pick, 2019)

Πέμπτη 22/4, 22:00, ΕΡΤ2
Μια νεαρή εκδότρια ανακαλύπτει το ξεχασμένο χειρόγραφο ενός… πιτσαδόρου, το οποίο αποφασίζει αμέσως να εκδώσει. Το μυθιστόρημα γίνεται μπεστ σέλερ, ο συγγραφέας του (που έχει πεθάνει) δεν έχει γράψει τίποτε άλλο στη ζωή του κι ένας κριτικός λογοτεχνίας, πεπεισμένος ότι πρόκειται για απάτη, αποφασίζει να ερευνήσει την υπόθεση. Feelgood συνδυασμός λογοτεχνικής κομεντί και αστυνομικού θρίλερ, καθοδηγούμενος από μια κομψή ερμηνεία του Φαμπρίς Λουκινί.

Ο Μύθος του Ακέφαλου Καβαλάρη (Sleepy Hollow, 1999)

Οι 10 καλύτερες ταινίες που θα δείτε στην TV αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 1

Πέμπτη 22/4, 22:00, ΣΚΑΪ
Στην Αμερική του 1799, ένας ορθολογιστής αστυνομικός προσπαθεί να λύσει το μυστήριο ενός ακέφαλου καβαλάρη, ο οποίος βγαίνει κάθε βράδυ παγανιά για να αποκεφαλίσει τους πολίτες μιας κοινότητας Ολλανδών μεταναστών. Ενώνοντας τον γοτθικό τρόμο με τη μαύρη κωμωδία, ο Τιμ Μπάρτον υπογράφει ένα εντυπωσιακό «παραμύθι» για ενηλίκους που βραβεύτηκε με Όσκαρ καλλιτεχνικής διεύθυνσης.

John Wick: Κεφάλαιο 3 (John Wick: Chapter 3 – Parabellum, 2019)

Οι 10 καλύτερες ταινίες που θα δείτε στην TV αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 2

Πέμπτη 22/4, 22:00, STAR
Ο επικηρυγμένος εκτελεστής Τζον Γουίκ προσπαθεί να επιβιώσει ενάντια σε δεκάδες επαγγελματίες δολοφόνους, οι οποίοι θέλουν το θάνατό του για να αποσπάσουν αμοιβή 14 εκατ. δολαρίων. Ατόφια και αδιαπραγμάτευτη κινηματογραφική διασκέδαση από τον πάλαι ποτέ κασκαντέρ και σκηνοθέτη των τριών «John Wick» Τσαντ Σταέλσκι, που προσθέτει μια ακόμα εκρηκτική ταινία στο αιματοβαμμένο franchise με πρωταγωνιστή τον Κιάνου Ριβς.

Αμφιβολία (Doubt, 2008)

Οι 10 καλύτερες ταινίες που θα δείτε στην TV αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 3

Πέμπτη 22/4, 24:00, ΣΚΑΪ
Στην ταραγμένη Αμερική της δεκαετίας του '60, η αυστηρή καλόγρια-διευθύντρια ενός καθολικού σχολείου του Μπρονξ κατηγορεί τον προοδευτικό ιερέα για σεξουαλική παρενόχληση ενός μαθητή. Υποψηφιότητα για Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου και ερμηνείας για τους Μέριλ Στριπ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Έιμι Άνταμς και Βαϊόλα Ντέιβις, σε ένα δράμα εποχής με έκδηλες αλληγορίες.

Ακατόνε (Accattone, 1961)

Οι 10 καλύτερες ταινίες που θα δείτε στην TV αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 4

Παρασκευή 23/4, 22:00, ΒΟΥΛΗ
O Ακατόνε, ένας μικρο-προαγωγός στις λαϊκές συνοικίες της Ρώμης, χάνει την πηγή των εισοδημάτων του, όταν η αστυνομία συλλαμβάνει την «κοπέλα» του. Προσπαθεί να μπάσει στο επάγγελμα την αθώα και αφελή Στέλλα, που είναι ερωτευμένη μαζί του, δοκιμάζει ακόμα και να δουλέψει, σύντομα, όμως, επιστρέφει στην παρανομία, βρίσκοντας τραγική κατάληξη. Η πρώτη ταινία του Παζολίνι είναι ένα κράμα όψιμου νεορεαλισμού και χριστιανικής αλληγορίας, με φόντο το υπο-προλεταριάτο της Ρώμης, έναν κόσμο που γνώριζε καλά o Ιταλός auter. Δυστυχώς η ταινία αποδείχτηκε προφητική, και μερικά χρόνια αργότερα ο σκηνοθέτης πέθανε με τον ίδιο βίαιο και παράλογο τρόπο όπως ο ήρωάς του.

Ida (2013)

Οι 10 καλύτερες ταινίες που θα δείτε στην TV αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 5

Σάββατο 24/4, 23:00, ΒΟΥΛΗ
Το 1962 η νεαρή δόκιμη μοναχή Άννα συναντά λίγο προτού δώσει τους όρκους της τη μόνη ζωντανή συγγενή της, την αδελφή της μητέρας της Βάντα. Εκείνη της αποκαλύπτει πως είναι εβραϊκής καταγωγής και την παίρνει μαζί της σε ένα ταξίδι ανεύρεσης του τάφου αλλά και του τρόπου θανάτου των γονιών της κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας για το ασπρόμαυρο κομψοτέχνημα του Πάβελ Παβλικόφσκι.

Τρελά Πλούσιοι (Crazy Rich Asians, 2018)

Οι 10 καλύτερες ταινίες που θα δείτε στην TV αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 6

Κυριακή 25/4, 17:20, STAR
Η Νεοϋορκέζα Ρέιτσελ Τσου, καθηγήτρια οικονομικών, αποφασίζει να συνοδεύσει τον επί χρόνια σύντροφό της, Νικ Γιανγκ, στο γάμο του καλύτερού του φίλου στη Σιγκαπούρη. Εκεί, η Ρέιτσελ θα γνωρίσει την οικογένεια του Νικ για πρώτη φορά και θα έρθει αντιμέτωπη με πολλές εκπλήξεις όταν θα ανακαλύψει ότι ο Νικ είναι γόνος της πλουσιότερης οικογένειας της χώρας. Το σαρωτικό rom-com hit που κέρδισε δύο υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες (καλύτερη ταινία σε κωμωδία/μιούζικαλ, καλύτερη γυναίκεια ερμηνεία σε κωμωδία/μιούζικαλ για την Κόνστανς Γου) σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση.

Σώμα με Σώμα (De Rouille et d' Os / Rust and Bone, 2012)

Οι 10 καλύτερες ταινίες που θα δείτε στην TV αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 7

Δευτέρα 26/4, 22:00, ΕΡΤ2
Ο Αλί, ο οποίος μεγαλώνει μόνος τον μικρό γιο του κι εργάζεται ως μπράβος σε νυχτερινό μαγαζί, γνωρίζει τη Στεφανί, μια εκπαιδεύτρια φαλαινών στο τοπικό ενυδρείο. Έπειτα από ένα τρομερό ατύχημα που θα αφήσει τη Στεφανί ανάπηρη, η σχέση των δυο τους θα πάρει απροσδόκητη τροπή. Σκληρός ρεαλισμός και μελόδραμα «συγκρούονται» σε ένα γεμάτο ένταση ερωτικό δράμα, το οποίο συμμετείχε στο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Κανών. Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για τη Μαριόν Κοτιγιάρ.

Μαίρη Πόπινς (Mary Poppins, 1964)

Οι 10 καλύτερες ταινίες που θα δείτε στην TV αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 8

Δευτέρα 26/4, 01:15, ALPHA
Η μαγική Μαίρη Πόππινς προσγειώνεται στο σπίτι των Μπανκς με την ομπρέλα της και γράφει ιστορία… Ανεπανάληπτη εισπρακτική επιτυχία για έναν γοητευτικό, μαγευτικό και απολύτως feelgood συνδυασμό μιούζικαλ, παραμυθιού και κινουμένων σχεδίων που βραβεύτηκε με πέντε Όσκαρ (μουσικής, τραγουδιού, μοντάζ, ειδικών εφέ και ερμηνείας για την Τζούλι Άντριους, η οποία κάνει εδώ το κινηματογραφικό της ντεμπούτο) από τις συνολικά δεκατρείς υποψηφιότητες.

Τίγρης και Δράκος (Crouching Tiger, Hidden Dragon, 2000)

Οι 10 καλύτερες ταινίες που θα δείτε στην TV αυτήν την εβδομάδα - εικόνα 9

Δευτέρα 26/4, 01:30, AΝΤ1
Στην Κίνα του 19ου αιώνα, ο πολεμιστής Λι Μου Μπάι, κρυφά ερωτευμένος με την αρραβωνιαστικιά ενός νεκρού φίλου του, αναζητά το δράστη της κλοπής ενός μυθικού σπαθιού. Οι υποψίες του στρέφονται στην κόρη του κυβερνήτη, η οποία, θέλοντας να ξεφύγει από τη μοίρα της, έχει εκπαιδευτεί κρυφά στα μυστικά των πολεμικών τεχνών των Σαολίν. Τέσσερα Όσκαρ και δύο Χρυσές Σφαίρες για μια υψηλής αισθητικής ταινία πολεμικών τεχνών που εμπλουτίζει με μυθιστορηματική και ρομαντική διάσταση το είδος του wuxia με την υπογραφή του Ανγκ Λι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.