Ο Τζέιμς Κάμερον καταγράφει μια αφρικανική μάχη που πρέπει να μάθεις

Κακοποιημένες γυναίκες ενώνονται για έναν eco-activism σκοπό στο ντοκιμαντέρ «Akashinga: The Brave Ones» σε παραγωγή Τζέιμς Κάμερον.

Ο Τζέιμς Κάμερον καταγράφει μια αφρικανική μάχη που πρέπει να μάθεις

«Οδεύουμε προς την λάθος κατεύθυνση όσο πιο γρήγορα γίνεται. Συνηθίζω να λέω ότι είμαστε σαν το “Θέλμα και Λουίζ”». Αυτά δήλωνε πρόσφατα ο τρις βραβευμένος με Όσκαρ Τζέιμς Κάμερον σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Ο περιβαλλοντικός ακτιβισμός ήταν πάντα ένα θέμα που απασχολούσε διακαώς τον σκηνοθέτη, ο οποίος λίγο πριν επιστρέψει στον πλανήτη Pandora με το σίκουελ του «Avatar», κάνει μια στάση στην Ζιμπάμπουε. Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Akashinga: The Brave Ones», σε παραγωγή του (σκηνοθετεί η Μαρία Βίλχελμ), ανεβαίνει στο Youtube κανάλι του National Geographic Greece, την Παγκόσμια Ημέρα Ελεφάντων (12/8).

Ο Τζέιμς Κάμερον καταγράφει μια αφρικανική μάχη που πρέπει να μάθεις - εικόνα 1

Ο Κάμερον συνεκδοχικά αναφέρθηκε σε μια ταινία-φεμινιστικό ορόσημο για να περιγράψει την περιβαλλοντική καταστροφή. Η γυναικεία δύναμη επανέρχεται κατά σύμπτωση, αφού στην ανεξέλεγκτη «κούρσα» λαθραίου κυνηγιού, εμπόδιο στέκεται μια ομάδα με αποκλειστικά θηλυκή σύσταση. Οι Akashinga αν και δημιουργήθηκαν σε μιλιταριστικό έδαφος (από τον Damien Mander, πρώην στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων της Αυστραλίας), μάχονται, πλέον, με ειρηνικό τρόπο, στοχεύοντας στην ιδεολογική ζύμωση των κοινοτήτων σχετικά με την υπεράσπιση των ελεφάντων. Οι «εκδικητές» της εναλλακτική ομάδας αποτελείται από γυναίκες, θύματα κακοποίησης ή περιθωριοποίησης, που μάχονται υπέρ των απροστάτευτων ζώων. Στην αποστολή τους αυτή, παίρνουν δύναμη από τις κοινότητες που συναντούν, την στοχοπροσήλωσή τους, αλλά και από τα προσωπικά τους τραύματα. Τα ίδια τραύματα που θέλουν να αποτρέψουν.

Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.