Ο έρωτας (και το σεξ) στα χρόνια του Netflix

Σειρές, animation, ντοκιμαντέρ και stand-up που τολμούν να κοιτάξουν τον έρωτα και το σεξ κατάματα, χωρίς τα γιορτινά αμπαλάζ του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο έρωτας (και το σεξ) στα χρόνια του Netflix

Ηρθε και πάλι αυτή η ημέρα του χρόνου, η 14η Φεβρουαρίου, που τα πάντα, από πόλεις μέχρι οθόνες, γεμίζουν με καρδούλες για χάρη του Αγίου Βαλεντίνου. Δεν λέμε, ο ρομαντισμός στη σωστή του έκφραση και ποσότητα είναι πολύ ωραίος και υπάρχουν πολλά πράγματα εκεί έξω που το επιβεβαιώνουν. Αφού εδώ όμως μιλάμε συγκεκριμένα για τις οθόνες, δες για παράδειγμα το «La la land», που πρόσφατα προστέθηκε στην ταινιοθήκη του Netflix και είναι εξαιρετικό για την περίσταση (και για κάθε περίσταση γενικότερα).

Αλλά μέχρις εκεί. Μην ψάξεις παραπάνω στη λίστα με τις ρομαντικές σειρές και ταινίες, διότι θα βρεθείς χαμένος σε ένα ροζ χάος. Για να ξορκίσεις το κακό ή να γιορτάσεις τον πραγματικό πρωταγωνιστή της ημέρας, το σεξ και ό,τι το περιβάλλει, προτείνουμε πέντε από τα πιο πρόσφατα προγράμματα του Netflix που τολμούν να το κοιτάξουν κατάματα, χωρίς τα γιορτινά αμπαλάζ.

«Sex, explained»

Με την πολυτάλαντη Τζανέλ Μονέ στον ρόλο της αφηγήτριας, το ντοκιμαντέρ πέντε περίπου εικοσάλεπτων επεισοδίων κάνει... σχεδόν αυτό που λέει ο τίτλος, αφού δεν αναλύει το σεξ ως πράξη, αλλά τα όσα προηγούνται κι έπονται αυτού. Με τη βοήθεια επιστημονικών ερευνών, στατιστικών αναλύσεων και συνεντεύξεων τόσο με ειδικούς όσο και με καθημερινούς ανθρώπους, απαντώνται ερωτήματα όπως ποια (και γιατί) είναι η δημοφιλέστερη σεξουαλική φαντασίωση; Πώς το μυαλό μας καθορίζει ποιοι μας ελκύουν ερωτικά και ποιοι όχι; Γιατί η ορμονική αντισύλληψη δεν έχει βελτιωθεί εδώ και 60 χρόνια; Ποιο κομμάτι του μυστηρίου της ζωής και της γονιμότητας παραμένει άλυτο; Γιατί η γυναικεία ανατομία χαρακτηρίζεται και μηχανικό θαύμα;

«Bangin’»

Ο έρωτας (και το σεξ) στα χρόνια του Netflix - εικόνα 1

Μόνο με «μπιπ» θα μπορούσε να μεταφραστεί προφορικά ο τίτλος του comedy special της Νίκι Γκλέιζερ – στα γραπτά δύσκολα θα βρεθεί λέξη που θα καταφέρει να περάσει τη διόρθωση. Αν αυτό σας φαίνεται ωμό, τότε το εν λόγω stand up σίγουρα δεν είναι για τα γούστα σας. Με το «bangin’» να συγκαταλέγεται στο πιο light λεξιλόγιό της, η Αμερικανίδα κωμικός μιλά αποκλειστικά και μόνο για το σεξ, χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος. Τολμώντας να μπει ακόμη και σε προσωπικές λεπτομέρειες, μιλάει για όλα εκείνα που οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να πουν ή σκέφτονται να πουν αλλά δεν τολμούν να πουν για το σεξ – ή και κατά τη διάρκειά του.

«You»

Είναι πολύ λεπτή η γραμμή που χωρίζει τον έρωτα από την εμμονή και ο Πεν Μπάντζλι το γνώριζε καλά ως πρωταγωνιστής-κλειδί στο «Gossip Girl». Στο «Υου» του Netflix, πάντως, η γραμμή αυτή έχει ξεπεραστεί κατά πολύ ήδη από τον πρώτο κύκλο, και αναρωτιόμαστε πού μπορεί να φτάσει, μια και η σειρά πήρε το πράσινο φως και για τρίτη σεζόν. Για τον psycho πρωταγωνιστή Τζο τα μυστικά είναι το βασικό θεμέλιο για μια γερή αγάπη που θα κρατήσει στο χρόνο, αρκεί όλα να θαφτούν καλά, βαθιά μέσα στο χώμα. Όπως τα πτώματα...

«Big Mouth»

Ο έρωτας (και το σεξ) στα χρόνια του Netflix - εικόνα 2

Πώς μπορείς να περιγράψεις αυτό το ξέφρενο πάρτι ορμονών το οποίο συμβαίνει στο σώμα κάθε παιδιού που περνά στην εφηβεία και ανακαλύπτει τις αλλαγές στο σώμα του αλλά και το σεξ; Οι Νικ Κρολ και Άντριου Γκόλντμπεργκ φαντάστηκαν το αίσθημα αυτό σαν αχόρταγο τέρας, το οποίο και απελευθέρωσαν σε ένα πανέξυπνο, ακραία χιουμοριστικό animation για την εφηβεία, αλλά όχι τόσο για τους έφηβους.

«Sex education»

Στο σχολείο Moordale το Νο 1 μάθημα είναι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και απασχολεί τόσο τους έφηβους μαθητές όσο και τους γονείς και τους δασκάλους. Στην πρώτη σεζόν ο πρωταγωνιστής Ότις μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας, καθώς ήταν εκείνος που έδινε τη λύση στους πάντες πέρα από τον εαυτό του. Στον β΄ κύκλο όμως οι δεύτεροι (κι εξαιρετικοί) ρόλοι αναπτύσσονται και ανοίγουν τόσα μέτωπα, που ούτε ο Ότις ούτε η σεξο-αυθεντία μητέρα του αρκούν για να λύσουν. Σεξουαλική ταυτότητα, υγεία αλλά και παρενόχληση, κρίσιμες ισορροπίες ανάμεσα σε φίλους, πρώην, νυν και οικογένειες βγαίνουν στην επιφάνεια και κάθε χαρακτήρας θα πρέπει να κάνει ένα βαθύ ψυχογράφημα για να τα αντιμετωπίσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.