Αυτές οι «Χήρες» είναι ασταμάτητες και δεν αστειεύονται

Οι all-star πρωταγωνίστριες κλέβουν την παράσταση στο heist movie του Στιβ ΜακΚουίν.

Αυτές οι «Χήρες» είναι ασταμάτητες και δεν αστειεύονται

Το ότι ο Στιβ ΜακΚουίν, ένας δημιουργός βραβευμένος με Όσκαρ καλύτερης ταινίας («12 Χρόνια Σκλάβος») και πάλαι ποτέ αναγνωρισμένος visual artist, επιδιώκει πάντα στην καλύτερη δυνατή ποιότητα στις ταινίες του είναι δεδομένο. Στο τελευταίο του φιλμ όμως, το καταιγιστικό heist movie «Χήρες», ο ΜακΚουίν συγκεντρώνει το πιο πλήρες cast με έμφαση στις πρωτοκλασάτες γυναίκες πρωταγωνίστριες.

Οι Βαϊόλα Ντέιβις, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι και Σίνθια Ερίβο συνθέτουν τα μέλη μιας αναπάντεχης ομάδας ληστών, η οποία προετοιμάζει μια πολύπλοκη κομπίνα που θα τις ανταμείψει αδρά. Καμία τους όμως δεν είχε σχεδιάσει να βρίσκεται εκεί. Οι γυναίκες αυτές πιθανότατα δε θα είχαν συναντηθεί ποτέ εάν οι τρεις κακοποιοί σύζυγοι εξ αυτών δε δολοφονούνταν μυστηριωδώς, αφήνοντάς τους κληρονομιά υπέρογκα χρέη εκατομμυρίων. Τότε αποφασίζουν να αναλάβουν δράση και να καταστρώσουν ένα σχέδιο ληστείας ενός χρηματοκιβωτίου με 5 εκατομμύρια δολάρια λεία και ταυτόχρονα να πάρουν εκδίκηση για το θάνατο των αντρών τους. Όπως λέει χαρακτηριστικά η Ντέιβις στην ταινία «πρέπει να λάβουμε δράση γιατί κανείς δεν πιστεύει πως έχουμε τα κότσια να τα καταφέρουμε».

Αυτές οι «Χήρες» είναι ασταμάτητες και δεν αστειεύονται - εικόνα 1

Άτυπη αρχηγός της ομάδας, η Ντέιβις συνιστά το πιο δυνατό χαρτί της ομάδας εκτός οθόνης, μιας και έχει βραβευθεί με Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου για την καταπληκτική ερμηνεία της στην ταινία «Fences». Η ηθοποιός όμως βρίσκεται σε μια σταθερά ανοδική πορεία την τελευταία δεκαετία, συγκεκριμένα από τη στιγμή που διεκδίκησε το Όσκαρ ξανά για β' ρόλο με την ταινία «Αμφιβολία», όπου βρέθηκε πλάι στους Μέριλ Στριπ και Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν. Ακολούθησε ακόμα μια υποψηφιότητα για το χρυσό αγαλματάκι, α' γυναικείου ρόλου αυτήν τη φορά, για τη συμμετοχή της στις «Υπηρέτριες». Η δουλειά όμως που έδωσε στην Ντέιβις την ευκαιρία να αγαπηθεί από το ευρύ κοινό ήρθε από τη μικρή οθόνη και συγκεκριμένα μέσω της σειράς «How to Get Away with Murder». Εκεί ενσαρκώνοντας μια αδίστακτη επαγγελματικά και προσωπικά δικηγόρο, εμπλέκεται σε μια σειρά από υποθέσεις, ερωτικές όσο και νομικές, οι οποίες «έθισαν» το κοινό στη σειρά.

Αυτές οι «Χήρες» είναι ασταμάτητες και δεν αστειεύονται - εικόνα 2

Για τη Μισέλ Ροντρίγκεζ τι να πρωτοπούμε; Ο ορισμός του κινηματογραφικού badass, όσους δεν έριξε νοκ άουτ με το ρόλο της στο indie διαμαντάκι «Girlfight» τους κατάφερε με τη συμμετοχή της στο γκαζιάρικο franchise «Fast & Furious». Διαχρονικά ακομπλεξάριστη στις επιλογές της, η Ροντρίγκεζ ελίσσεται εύκολα ανάμεσα από πληθωρικά blockbuster όπως το «Avatar» και αιματοβαμμένα exploitation όπως το μυθικό «Machete». Στις «Χήρες» παραδίδει μια ερμηνεία που συνδυάζει τις καλύτερες δραματικές και action στιγμές της.

Αυτές οι «Χήρες» είναι ασταμάτητες και δεν αστειεύονται - εικόνα 3

Η νεαρότερη της παρέας Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, έχει βάλει στόχο να φτάσει στην κορυφή. Η 29χρονη μετρά ήδη συμμετοχές σε εμπορικές επιτυχίες όπως το «Οι Φύλακες του Γαλαξία 2» και «Έβερεστ», ενώ έχει συνεργαστεί με γνωστά ονόματα σκηνοθέτών με χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις των Μπαζ Λούρμαν («Ο Υπέροχος Γκάτσμπι») και Γκάι Ρίτσι («Κωδικό Όνομα UNCLE»). Πετυχημένο θα πρέπει να θεωρείται και το πέρασμά της από τη γεμάτη σασπένς σειρά «The Night Manager», η οποία βραβεύτηκε με 3 Χρυσές Σφαίρες. Το μέλλον είναι ξεκάθαρα στα χέρια της Ντεμπίκι...

Αυτές οι «Χήρες» είναι ασταμάτητες και δεν αστειεύονται - εικόνα 4

Το all-star κουαρτέτο συμπληρώνει η πολλά υποσχόμενη Σίνθια Ερίβο. Η Αγγλίδα κάνει το υποκριτικό της ντεμπούτο στις «Χήρες» κλέβοντας με ευκολία την παράσταση στις action σκηνές, ενώ καταφέρνει να μη μείνει στην αφάνεια παρά τη μεγαλύτερη εμπειρία των συναδέλφων της. Ενδεικτικό του ταλέντου της το γεγονός πως μετά την ταινία του ΜακΚουίν την είδαμε στο μεταμοντέρνο νουάρ «Δύσκολες Ώρες στο Ελ Ρουαγιάλ» με συμπρωταγωνιστές τους Τζεφ Μπρίτζες και Κρις Χέμσγουορθ, με αυτήν τη χρονιά να μέλλεται καθοριστική για εκείνη. Η Ερίθο πρωταγωνιστεί στο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα πολεμικό δράμα εποχής «Harriet», όπου ενσαρκώνει μια απελευθερώτρια σκλάβων στις ΗΠΑ.

Μη χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να δείτε εν δράση αυτές τις δυναμικές, ατρόμητες γυναίκες στις «Χήρες» την Κυριακή 25/8, στις 22.00, στο κανάλι Novacinema1HD.

Για να κλείσετε VIP θέση στην τηλεοπτική ψυχαγωγία κάντε κλικ στους TV Experts.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.