Ταξιδεύουμε με τα «Στέκια» στα άδυτα της μέταλ μουσικής

Τα «Στέκια» επιχειρούν ένα μουσικό ταξίδι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του μεταλλικού κόσμου.

Ταξιδεύουμε με τα «Στέκια» στα άδυτα της μέταλ μουσικής

Την Κυριακή 14/7 στις 7 μ.μ. σε μια σειρά ντοκιμαντέρ του Νίκου Τριανταφυλλίδη ξεναγούμαστε «Στα Στέκια» της μέταλ της Αθήνας. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60, όταν η καλλιτεχνική γενιά του Woodstock βρίσκεται στο προσκήνιο του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος και στο απόγειο της κοινωνικής αναγνώρισης, ένα νέο μουσικό είδος αναδύεται. Οι εκφραστές της μέταλ μουσικής σκηνής δεν είναι άλλοι από τους Black Sabbath, που μύησαν χιλιάδες ανθρώπους στον κόσμος της μέταλ μουσικής.

Ένα μουσικό ρεύμα ενάντια στον κομφορμισμό και τον καθωσπρεπισμό, που διαθέτει έναν σκληρό μεταλλικό ήχο και παρασύρει τους νέους της εποχής. Σταδιακά οι μπάντες αυξάνονται και αρχίζουν να δημιουργούνται διαφορετικά είδη μέταλ.

Ταξιδεύουμε με τα «Στέκια» στα άδυτα της μέταλ μουσικής - εικόνα 1

«Αν πρόκειται να μας πετάξετε μπουκάλια μπίρας, σιγουρευτείτε τουλάχιστον ότι θα είναι γεμάτα» -Dave Mustaine.

Στην Ελλάδα, το νέο αυτό είδος έφτασε με χρονοκαθυστέρηση, ωστόσο οι νέοι το υποδέχτηκαν με χαρά - και η υπόλοιπη κοινωνία με σκεπτικισμό. Το μέταλ κατάφερε να βρει τη θέση του στην ελληνική κοινωνία και έτσι εμφανίστηκαν και τα πρώτα μουσικά στέκια που παίζουν αποκλειστικά σκληρό μεταλλικό ήχο και τα πρώτα metal fanzines και περιοδικά που μυούν τους νέους στα άδυτα του νέου είδους. Παράλληλα, τα δισκάδικα ανανεώνονται και σιγά-σιγά εμφανίζονται τα φεστιβάλ που φιλοξενούν αγαπημένους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ταξιδεύουμε με τα «Στέκια» στα άδυτα της μέταλ μουσικής - εικόνα 2

Συμμετέχουν οι: Γιώργος Αναγνωστόπουλος (συγγραφέας βιβλίου «Παγκόσμιος Θόρυβος»), Κωνσταντίνος Γανίτης (Crimson fire), Άγγελος Γεωργιόπουλος (συγγραφέας βιβλίου «665+1»), Άκης Καπράνος (μουσικός – κριτικός κινηματογράφου), Αθανάσιος Καραγιαννίδης (ιδιοκτήτης Boom Boom – Βικτώρια), Δημήτρης Κατής (μουσικοσυνθέτης – στιχουργός), Παναγιώτης Λάσκαρης (ιδιοκτήτης Remedy live stage), Μάκης Μακρής (μουσικός Dj), Στέφανος Μηλιώνης (υπάλληλος Monsterville), Ιπποκράτης Νάστας (υπεύθυνος Tithora), Χρήστος Παπαδάτος (ιδιοκτήτης No remorse records), Χάρης Παπαδόπουλος (ιδιοκτήτης Underground café), Αλέξανδρος Ριχάρδος (ερευνητής Rock / rock dj), Τζένη Σαμπανίκου (δημοσιογράφος), Πόπη Σαπρανίδου (πρώην συντάκτρια Metal Hammer), Χάκος Περβανίδης (αρχισυντάκτης Metal Hammer, παρουσιαστής Tv War), Γιάννης Σμαραΐδος (ιδιοκτήτης Rainbow), Μιχάλης Σμαραϊδος (ιδιοκτήτης Rainbow), Χρύσα Στεφάτου (metalfun), Στέλλα Σπορίδη (barwoman Tithora), Σάκης Τόλης (Rotting Christ), Χρήστος Χριστοδούλου (ιδιοκτήτης Sirens records), Κώστας Χρονόπουλος (διευθυντής Metal Hammer).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.