4 λόγοι για τους οποίους αξίζει να ξενυχτήσεις παρακολουθώντας τις φετινές Χρυσές Σφαίρες

Οι οικοδεσπότες Σάντρα Ο και Άντι Σάμπεργκ είναι πανέτοιμοι για το πρώτο μεγάλο τηλεοπτικό γεγονός του 2019. Εσύ;

4 λόγοι για τους οποίους αξίζει να ξενυχτήσεις παρακολουθώντας τις φετινές Χρυσές Σφαίρες

Οι οικοδεσπότες Σάντρα Ο και Άντι Σάμπεργκ είναι πανέτοιμοι για την απονομή των 76ων Βραβείων της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ, αυτήν την Κυριακή 6/1 στην αίθουσα του Beverly Hilton. Η διαφορά ώρας που έχουμε με την Αμερική δεν μας ευνοεί, καθώς η τελετή ξεκινά στις 03.00 ώρα Ελλάδας και συνυπολογίζοντας τους μακροσκελείς ευχαριστήριους λόγους των νικητών, είναι σίγουρο ότι θα μας βρει το ξημέρωμα της Δευτέρας.

Οι προάγγελοι των Όσκαρ όμως, όπως είναι γνωστές οι Χρυσές Σφαίρες, κρύβουν πολλούς λόγους που κάνουν την τελετή απονομής τους το πρώτο must see τηλεοπτικό event του 2019. Εμείς συγκεντρώσαμε τέσσερις από αυτούς, που μαζί με μια κούπα καφέ θα κρατήσουν την προσοχή μας αμείωτη.

#1 «Ευνοούμενη» for the win

4 λόγοι για τους οποίους αξίζει να ξενυχτήσεις παρακολουθώντας τις φετινές Χρυσές Σφαίρες - εικόνα 1

Οι φετινές κινηματογραφικές Χρυσές Σφαίρες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ελληνικό κοινό, χάρη στην «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου. Μπορεί ο Έλληνας δημιουργός να μη βρίσκεται στη λίστα με τους διεκδικητές του βραβείου σκηνοθεσίας, η «Ευνοούμενή» του όμως είναι ένα από τα κινηματογραφικά φαβορί της βραδιάς καθώς μετρά πέντε συνολικά υποψηφιότητες (καλύτερης ταινίας μιούζικαλ ή κωμωδίας, σεναρίου και τρεις γυναικείων ρόλων), παραμένοντας έτσι στο θριαμβευτικό χορό βραβείων: μέχρι στιγμής, η δραματική σάτιρα εποχής του Γιώργου Λάνθιμου έχει διακριθεί στα Βρετανικά Βραβεία Ανεξάρτητου Κινηματογράφου και στο Φεστιβάλ Βενετίας και με το βλέμμα στραμμένο στα επερχόμενα Όσκαρ, το μέλλον της διαγράφεται…χρυσό.

#2 Ντέρμπι τηλε-κορυφής

Συνωστισμός από μεγάλα χολιγουντιανά ονόματα παρατηρείται στις φετινές υποψηφιότητες των τηλεοπτικών Χρυσών Σφαιρών, κάνοντας έτσι τον ανταγωνισμό ακόμα μεγαλύτερο. Τζούλια Ρόμπερτς, Πενέλοπε Κρουζ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τζιμ Κάρεϊ και Χιου Γκραντ είναι μερικά από τα μεγάλα ονόματα που φέτος αλλάζουν… στρατόπεδο και διεκδικούν βραβείο χάρη σε τηλεοπτικούς ρόλους. Η μάχη όμως θα είναι σκληρή και κανείς δεν θεωρείται αδιαφιλονίκητο φαβορί –εκτός της βραβευμένης με δύο Χρυσές Σφαίρες και υποψήφιας για πέντε Όσκαρ Έιμι Άνταμς, που είναι σχεδόν απίθανο να μην φύγει με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού σε τηλεταινία ή μίνι σειρά («Sharp Objects»).

#3 Η ώρα του «dude»

4 λόγοι για τους οποίους αξίζει να ξενυχτήσεις παρακολουθώντας τις φετινές Χρυσές Σφαίρες - εικόνα 2

Πόσο coolness μπορεί να αντέξει η αίθουσα του Beverly Hilton; «Το εξαιρετικό και πολυεπίπεδο συνολικό έργο του Τζεφ Μπρίτζες έχει αιχμαλωτίσει την καρδιά και το μυαλό του κοινού σε όλο τον κόσμο εδώ και έξι δεκαετίες. Ανυπομονούμε να τιμήσουμε τον “dude” και την αξιοσημείωτη καριέρα και φιλανθρωπική του δράση». Με αυτά τα λόγια η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ ανακοίνωσε πως το τιμητικό βραβείο Cecil B. De Mille για το 2019 απονέμεται στον Τζεφ Μπρίτζες, έναν από τους πλέον αντισυμβατικούς και προικισμένους σύγχρονους ηθοποιούς. Ο 69χρονος σήμερα πρωταγωνιστής του ανυπέρβλητου «Μεγάλου Λεμπόφσκι» που έχει κερδίσει Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για το «Crazy Heart» (αποσπώντας συνολικά ακόμα έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ και τέσσερις για Χρυσή Σφαίρα), έχει καταφέρει με την στάση του να φτιάξει μια δική του κατηγορία σε αυτό που αποκαλούμε showbiz και ο λόγος του ίσως να είναι αυτός που θα παρακολουθήσουμε με τη μεγαλύτερη προσοχή.

#4 Οι… κολλητοί Σάντρα Ο και Άντι Σάμπεργκ

Το τελευταίο δίδυμο που είδαμε στο ρόλο του οικοδεσπότη της βραδιάς ήταν εκείνο της Τίνα Φέι και της Έιμι Πόλερ, οι οποίες παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τρεις συνεχόμενες τελετές απονομής (2013, 2014, 2015). Στα περσινά Emmy, όταν η Σάντρα Ο και ο Άντι Σάμπεργκ παρουσίασαν από κοινού ένα βραβείο, η πρωτοφανής χημεία τους δεν πέρασε απαρατήρητη, κι έτσι θα τους δούμε μαζί στη σκηνή του Beverly Hilton. H πρωταγωνίστρια του «Killing Eve» (φετινή υποψήφια για το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε δραματική σειρά) και ο πρωταγωνιστής του «Brooklyn Nine-Nine» δηλώνουν ήδη «best friends», το χαλαρό ύφος της αίθουσας και της όλης βραδιάς τους ταιριάζει γάντι, κι εμείς, ποντάροντας στο πηγαίο ταλέντο τους, ανυπομονούμε να δούμε κάτι πραγματικά εμπνευσμένο και κωμικό, στο ύφος των Τίνα Φέι και Έιμι Πόλερ.

H τελετή των 76ων Χρυσών Σφαιρών μεταδίδεται ζωντανά από το Novacinema1HD την Κυριακή 6/1 στις 03.00 ώρα Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.