Οι τηλεοπτικές ερμηνείες που ξεχωρίσαμε το 2018

Έξι πρωταγωνιστές τηλεοπτικών σειρών που έκαναν πρεμιέρα μέσα στο 2018 τράβηξαν την προσοχή μας. Μάθετε τους λόγους για τους οποίους κέρδισαν τα ερμηνευτικά εύσημά μας.

Οι τηλεοπτικές ερμηνείες που ξεχωρίσαμε το 2018

Έξι πρωταγωνιστές τηλεοπτικών σειρών που έκαναν πρεμιέρα μέσα στο 2018 τράβηξαν την προσοχή μας. Μάθετε τους λόγους για τους οποίους κέρδισαν τα ερμηνευτικά εύσημά μας.

#1 Μπιλ Χάντερ

Οι τηλεοπτικές ερμηνείες που ξεχωρίσαμε το 2018 - εικόνα 1

Τον γνωρίσαμε ως βασικό μέλος και σεναριογράφο του «Saturday Night Live», όμως τον περασμένο Σεπτέμβριο o Μπιλ Χάντερ ήρθε ξανά στο προσκήνιο μετά τα συνολικά επτά Emmy που κέρδισε τόσο ως πρωταγωνιστής όσο και ως συνδημιουργός του «Barry». Σε αυτήν τη must-see μαύρη κωμωδία ο Μπάρι, ένας πρώην πεζοναύτης που πλέον εργάζεται ως πληρωμένος εκτελεστής, ανακαλύπτει απρόσμενα το θέατρο και αποφασίζει να γίνει ηθοποιός. Μόνο που είναι εντελώς ατάλαντος, γεγονός που οδηγεί σε ξεκαρδιστικές κωμικοτραγικές καταστάσεις αλλά και στην ανάδειξη του γνήσιου ταλέντου του Χάντερ, ο οποίος ισορροπεί υποδειγματικά τα δολοφονικά και τα… καλλιτεχνικά ένστικτα του ήρωά του.

#2 Σάντρα Ο

Οι τηλεοπτικές ερμηνείες που ξεχωρίσαμε το 2018 - εικόνα 2

Τηρώντας σχεδόν ευλαβικά όλους τους κανόνες του τηλεοπτικού θρίλερ, παρουσιάζοντάς το όμως με μια νέα, ριζοσπαστική ματιά, το «Killing Eve» κατάφερε να τραβήξει το βλέμμα μας, ενώ η πρωταγωνίστρια Σάντρα Ο να κερδίσει τις εντυπώσεις επεισόδιο το επεισόδιο. Ενσαρκώνοντας την αεικίνητη και ιδιότροπη Ιβ, μια πράκτορα της ΜΙ6 που κυνηγά εμμονικά την πληρωμένη δολοφόνο Βιλανέλ (η επίσης σπουδαία Τζόντι Κόμερ), η Σάντρα Ο είναι αφοσιωμένη στον ρόλο της και ορίζει εκ νέου τη δυναμική μιας γυναικείας παρουσίας ως πράκτορα, επάγγελμα ταυτισμένο μέχρι τώρα κυρίως με άντρες ηθοποιούς.

Η Σάντρα Ο έγινε η πρώτη ηθοποιός ασιατικής καταγωγής που διεκδίκησε Emmy, το οποίο όμως δεν κέρδισε. Η υποψηφιότητά της στις επερχόμενες Χρυσές Σφαίρες ίσως τελικά της χαρίσει ένα βραβείο, με τη δεύτερη σεζόν του «Killing Eve» (μέσα στο 2019) να επιφυλάσσει πολλά περισσότερα.

#3 Τζιμ Κάρεϊ

Στο «Κidding» ο Τζιμ Κάρεϊ δεν αστειεύεται. Θα σε ταρακουνήσει, θα σε συγκινήσει και θα σου θυμίσει ότι τελικά είναι ένας πολύ ικανός ηθοποιός. Έπειτα από δεκατέσσερα χρόνια συναντά και πάλι τον Μισέλ Γκοντρί, σκηνοθέτη της «Αιώνιας Λιακάδας Ενός Καθαρού Μυαλού», στο βαθιά μελαγχολικό «Kidding» και σβήνει από τη μνήμη μας όλες τις ταινίες που του κόλλησαν την ταμπέλα του εμπορικού κωμικού.

Ο 56χρονος Καναδός ηθοποιός ενσαρκώνει τον Τζεφ, γνωστό και ως κ. Πικλς, έναν επιτυχημένο παρουσιαστή παιδικής τηλεοπτικής εκπομπής, εγκλωβισμένο στο πολύχρωμο σύμπαν (όπως αυτά για τα οποία φημίζεται ο Γκοντρί) της κερδοφόρας του περσόνας, ο οποίος αναγκάζεται να κρύψει τη θλίψη και το θρήνο του για το χαμό του γιου του. Έτσι ο Κάρεϊ αφήνει στην άκρη, έπειτα από πολλά χρόνια, τις πασίγνωστες μούτες και την πλαστικότητα του προσώπου του για να επιδοθεί σε μια πρωτόγνωρη πλαστικότητα συναισθημάτων και να δώσει μια εκπληκτική ερμηνεία.

#4 Έιμι Άνταμς

Οι τηλεοπτικές ερμηνείες που ξεχωρίσαμε το 2018 - εικόνα 3

Κοφτερή και ταυτόχρονα βαθιά συναισθηματική, η ερμηνεία της βραβευμένης με δύο Χρυσές Σφαίρες και υποψήφιας για πέντε Όσκαρ Έιμι Άνταμς είναι αυτή που κάνει το μίνι «Sharp Objects» του HBO να ξεχωρίσει ως μία από τις πιο αινιγματικές σειρές μυστηρίου της σεζόν.

Με τη σκηνοθετική υπογραφή του Ζαν-Μαρκ Βαλέ («Big Little Lies») και με το σενάριο να βασίζεται στο πρώτο βιβλίο της Τζίλιαν Φλιν (συγγραφέας του αστυνομικού μπεστ σέλερ «Gone Girl»), η Άνταμς ερμηνεύει την ψυχολογικά ασταθή Καμίλ, μια αλκοολική ρεπόρτερ που επιστρέφει στη γενέτειρα και στο σπίτι της νευρωτικής μητέρα της (Πατρίσια Κλάρκσον) για να καλύψει μια μυστηριώδη δολοφονία. Χωρίς να μιλάει πολύ, η Άνταμς βυθίζεται στην κατεστραμμένη ψυχοσύνθεση της ηρωίδας της και με μια πραγματικά έξυπνη ερμηνεία καταφέρνει να φέρει στην επιφάνεια όλα όσα η Καμίλ προσπαθεί να κρύψει.

#5 Μπένεντικτ Κάμπερμπατς

Οι βραβευμένοι κινηματογραφικοί του ρόλοι και η θητεία του ως Σέρλοκ Χολμς αρκούν για να αποδείξουν τις ερμηνευτικές του ικανότητες. Στο μίνι «Patrick Melrose» όμως, το ταλέντο του συνδυάζεται με το… απωθημένο, με αποτέλεσμα να παραδώσει μέσα σε πέντε επεισόδια μία από τις πιο δυνατές του ερμηνείες. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως θα ήθελε πολύ να μεταφέρει στην τηλεόραση το λογοτεχνικό έργο του Βρετανού Έντουαρντ Σεντ Όμπιν με κεντρικό ήρωα τον πνευματώδη και αυτοκαταστροφικό Πάτρικ Μέλροουζ, ο οποίος παλεύει να λυτρωθεί από τις τραυματικές παιδικές αναμνήσεις και τους εθισμούς του.

Κρατώντας λοιπόν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και συμμετέχοντας στην παραγωγή, ο ερμηνευτικά σπιντάτος Μπένεντικτ Κάμπερμπατς καταδύθηκε στα βάθη του ψυχισμού του βασανισμένου Πάτρικ, πέρασε παθιασμένα από αυτοσαρκαστικούς μονολόγους σε αυτοκαταστροφικούς εσωτερικούς διαλόγους και κέρδισε επάξια μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

#6 Τζούλια Ρόμπερτς

Οι τηλεοπτικές ερμηνείες που ξεχωρίσαμε το 2018 - εικόνα 4

Ο Σαμ Ισμαΐλ του «Mr. Robot» σκηνοθετεί το ατμοσφαιρικό θρίλερ μυστηρίου παλαιάς κοπής «Homecoming» και δίνει στην Τζούλια Ρόμπερτς τον πρώτο της ρόλο στη μικρή οθόνη, όπως και μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα. Όχι άδικα, καθώς η Ρόμπερτς δίνει μία από τις πιο συγκροτημένες ερμηνείες της. Με αφήγηση δύο χρόνων, αλλά έξυπνα χωρισμένο σε δέκα ημίωρα επεισόδια, το «Homecoming» δεν σε αφήνει να μπλεχτείς παραπάνω από όσο πρέπει μεταξύ του παρόντος και του παρελθόντος.

Το ίδιο και η Χάιντι Μπέργκμαν (Ρόμπερτς) η οποία, από τη μία ως ψυχολόγος του ομώνυμου κέντρου υποδοχής και αποκατάστασης βετεράνων και από την άλλη ως σερβιτόρα, δεν χάνεται στιγμή ερμηνευτικά και αποδεικνύει τις ικανότητές της μέσα από καλά μελετημένες λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.