Η τηλε-πεντάδα που θα στοιχειώσει τα βράδια σου

Στοιχειωμένα σπίτια, μάγισσες, φαντάσματα που κρύβονται κάτω από τα κρεβάτια και μυστήρια πλάσματα που κατοικούν σε παράλληλες διαστάσεις έρχονται στην οθόνη σου μέσα από πέντε παλιές και νέες σειρές· και αν σου χτυπήσουν το κουδούνι, μην τρομάξεις, για trick or treat θα είναι…

Η τηλε-πεντάδα που θα στοιχειώσει τα βράδια σου

Πλέον το να γιορτάζουμε με κάθε επισημότητα την «ξενόφερτη» γιορτή του Halloween στην Ελλάδα είναι τόσο στάνταρ όσο και το ότι κάπου θα πάρει το αφτί μας τις ημέρες εκείνες την εθιστική μελωδία του «This is Halloween» από το «The Nightmare Before Christmas». Η φερμένη από την κέλτικη παράδοση και την αμερικανική ποπ κουλτούρα γιορτή αποτελεί εδώ και χρόνια για εμάς εναλλακτικές Απόκριες και, είτε την περνάμε σκαλίζοντας κολοκύθες είτε ζωγραφίζοντας ουλές στο πρόσωπο και φορώντας τρομακτικές στολές και μάσκες από πάρτι σε πάρτι, είναι ένα από τα μεγαλύτερα events του φθινοπώρου.

Με αφορμή, λοιπόν, την πρόσφατη ημέρα του Halloween, ιδού η τηλε-πεντάδα που θα στοιχειώσει τα βράδια σου: μάγισσες, φαντάσματα από στοιχειωμένα σπίτια και μυστήρια πλάσματα που κατοικούν σε παράλληλες διαστάσεις έρχονται στην οθόνη σου· και αν σου χτυπήσουν το κουδούνι, μην τρομάξεις, για trick or treat θα είναι.

#1 «The Haunting of Hill House»

Σκάλες που τρίζουν, πόρτες που κλείνουν μόνες τους, φαντάσματα που κρύβονται κάτω από το κρεβάτι. Κι όμως, παρακολουθώντας την ολοκαίνουργια σειρά του Μάικ Φλάναγκαν στο Netflix, θα νιώσεις ότι βλέπεις όλα τα παραπάνω τρομο-κλισέ για πρώτη φορά. Αφάνταστα κλειστοφοβικές και με σασπένς που χτίζεται... ενώ εσύ κοιμάσαι, οι περιπέτειες των πέντε (ορατών) κατοίκων της αχανούς έπαυλης του Χιλ Χάουζ βασίζονται στο ομώνυμο μυθιστόρημα τρόμου της Σίρλεϊ Τζάκσον και χαρακτηρίζονται ήδη ως το καλύτερο horror της σεζόν. Σημείωσε ότι πήρε και τα εύσημα από τον Στίβεν Κινγκ –βασικό! Το επίσημο τρέιλερ της σειράς μπορείς να το δεις εδώ, όμως εμείς εντυπωσιαστήκαμε με τα ανατριχιαστικά when-you-see-it βιντεάκια που έφτιαξε το Netflix για να προμοτάρει τη σειρά. Δες το ακόλουθο, κι όταν συνέλθεις ψάξε και τα επόμενα…

#2 «Chilling Adventures of Sabrina»

Γίνεται Halloween χωρίς μάγισσες; Η αξιαγάπητη μικρή μάγισσα Σαμπρίνα από το Ρίβερντεϊλ, γνωστή από τα κόμικς του «Άρτσι», μεγάλωσε, έγινε πιο «σκοτεινή» και βρήκε τηλεοπτική στέγη στο Netflix. Η Σαμπρίνα Σπέλμαν είναι πια 16 ετών και την παραμονή των γενεθλίων της καλείται να πάρει τη σημαντικότερη απόφαση της ζωής της: θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο Μονοπάτι του Φωτός και το Μονοπάτι της Νύχτας, με άλλα λόγια ανάμεσα στο μαγικό κόσμο της οικογένειάς της και στον ανθρώπινο των φίλων της.

#3 «American Horror Story»

Η τηλε-πεντάδα που θα στοιχειώσει τα βράδια σου - εικόνα 1

Μετρώντας ήδη οκτώ αυτοτελείς σεζόν, άλλους τόσους συντελεστές και πρωταγωνιστές και ακόμη περισσότερα βραβεία, το «American Horror Story» του δικτύου FX μεταφράζεται ελεύθερα στην απόλυτη τηλεοπτική ανθολογία τρόμου. Κάθε σεζόν που έχει δημιουργήσει το καλλιτεχνικά αρρωστημένο μυαλό του Ράιαν Μέρφι είναι θεματική κι έτσι σε κάθε Halloween έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις το δικό σου σκηνικό τρόμου: από άσυλο για ψυχασθενείς εγκληματίες και τσίρκο με freak show μέχρι ένα στοιχειωμένο ξενοδοχείο και τη νύχτα που εξελέγη πρόεδρος ο Τραμπ.

#4 «The Terror»

Αν έπρεπε να μπει μια φωτογραφία δίπλα στον ορισμό του survival horror, τότε θα βλέπαμε τα πλοία «Τρόμος» και «Έρεβος» κολλημένα στο συμπαγή πάγο της Αρκτικής. Σε παραγωγή του Ρίντλεϊ Σκοτ, η σειρά του AMC εστιάζει στην αληθινή ιστορία του πληρώματος των δύο αυτών βρετανικών πλοίων και στα όσα εφιαλτικά πιθανώς βίωσαν μέχρι το (προκαθορισμένο) τέλος τους. Με φωτογραφία που κόβει την ανάσα και συγκλονιστικές ερμηνείες είναι ό,τι πιο σκοτεινό έχουμε δει τελευταία, και ας είναι τα πάντα τριγύρω ολόλευκα από το χιόνι.

#5 «Stranger Things»

Η τηλε-πεντάδα που θα στοιχειώσει τα βράδια σου - εικόνα 2

Αν συγκαταλέγεσαι στους ελάχιστους που δεν έχουν δει τo πολυβραβευμένο χρυσό παιδί του Netflix ή στους ακόμη λιγότερους που απέφυγαν επιτυχώς τα spoilers από φίλους και γνωστούς, τότε έχεις μπροστά σου μια σειρά-κουτί για το Halloween. Υπερφυσικές δυνάμεις, ταξίδια σε παράλληλες διαστάσεις (και στα ’80s) και αμέτρητες αναφορές σε παλιότερες ταινίες sci-fi και τρόμου θα σε κρατήσουν στην τσίτα, ενώ το σάουντρακ θα σου κολλήσει στο μυαλό – άσε που με δυσκολία θα πατήσεις το skip στους τίτλους αρχής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.