Ο γάμος του πρίγκιπα Xάρι και της Μέγκαν Μαρκλ (και) στην TV

Πώς ένας πριγκιπικός γάμος μετατρέπεται σε ένα τηλεοπτικό γεγονός στο οποίο είσαι καλεσμένος ακόμα κι αν δεν το θέλεις;

Ο γάμος του πρίγκιπα Xάρι και της Μέγκαν Μαρκλ (και) στην TV

Πώς ένας πριγκιπικός γάμος μετατρέπεται σε ένα τηλεοπτικό γεγονός στο οποίο είσαι καλεσμένος ακόμα κι αν δεν το θέλεις;

Ο γάμος του πρίγκιπα Xάρι και της Μέγκαν Μαρκλ (και) στην TV - εικόνα 1

Μπορεί να έχουν περάσει επτά χρόνια από το γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, στο σύμπαν των κοινών θνητών όμως μοιάζει σαν χθες η ημέρα που μία από εμάς παντρεύτηκε ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας. Και γι’ αυτή τη «διαφορά χρόνου» μεταξύ θνητών και γαλαζοαίματων πιθανότατα να ευθύνεται το πείσμα των μίντια, τα οποία δεν θέλουν με τίποτα να σε αφήσουν να το ξεχάσεις όσα χρόνια κι αν περάσουν —για εκείνα ένας πριγκιπικός γάμος ισοδυναμεί με πολυήμερη γιορτή, ικανή να φέρνει κέρδη για πολλά χρόνια.

Έτσι, μέσα σ’ αυτά τα επτά χρόνια, το χρονικό της σχέσης του ζεύγους μελετήθηκε προσεκτικά από ειδήμονες και μη, το δαχτυλίδι των αρραβώνων φωτογραφήθηκε από κάθε πιθανή γωνία και ο γάμος τους αναλύθηκε εξονυχιστικά σε τηλεοπτικές εκπομπές από άκρη σε άκρη του πλανήτη, με ιδιαίτερα δημοφιλή θέματα το νυφικό της Κέιτ αλλά και τη… χάρη της αδελφής της, το όνομα της οποίας προσέφερε ένα μοναδικό inside joke στην Ελλάδα που έκανε τους μισούς να ξεκαρδίζονται και τους υπόλοιπους να αναρωτιόμαστε τι απέγινε το χιούμορ σ’ αυτήν την ταπεινή χώρα με την προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Τα χρόνια πέρασαν, ο Γουίλιαμ έχασε τα μαλλιά του αλλά παραμένει δεύτερος στη γραμμή διαδοχής του στέμματος, η Κέιτ-Κάθριν έφερε στον κόσμο τρία πριγκιπόπουλα αλλά δεν έχασε στιγμή το κομψό της στιλ, και έφτασε η ώρα για έναν ακόμα βασιλικό γάμο, αυτόν του άλλοτε ζωηρού πρίγκιπα Χάρι. Και σε αυτήν την περίπτωση μιλάμε για ένα πραγματικό «πάρτι» που ξεπερνά τις προσδοκίες των μίντια και που βάζει στο επίκεντρο την ταυτότητα της μέλλουσας συζύγου του. Άλλωστε, μία νύφη με βασιλική ή αριστοκρατική καταγωγή θα θεωρούνταν πασέ, η Κέιτ κρατά ήδη με επιτυχία το ρόλο της απλής θνητής που κέρδισε την καρδιά ενός πρίγκιπα, οπότε όλοι ήλπιζαν σε κάτι ξεχωριστό, πάνω στο οποίο θα έχτιζαν μια νέα αυτοκρατορία. Και ήρθε ουρανοκατέβατο. Η μέλλουσα σύζυγος του Χάρι, η κατά τρία χρόνια μεγαλύτερή του Μέγκαν Μαρκλ, είναι μια όμορφη μιγάδα Αμερικανίδα, με φιλανθρωπική δράση, φεμινιστικές πεποιθήσεις, χωρισμένους γονείς, μία όχι και τόσο αξιοζήλευτη καριέρα ηθοποιού και ένα διαζύγιο.

Το φρενήρες πάρτι γύρω από το όνομά της ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας εμφάνισή της στο πλευρό του πρίγκιπα Χάρι και γιγαντώνεται ολοένα και περισσότερο όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία του γάμου τους, αυτό το Σάββατο 19/5. Μια μικρή βόλτα στο διαδίκτυο θα σε κάνει να αναφωνήσεις «God save Meghan Markle» από τον πόλεμο που δέχεται, ή θα σε πείσει για ένα ακόμα σκοτεινό σχέδιο του παλατιού να τραβήξει τα φώτα από το σκοτεινό παρελθόν του άλλοτε αντιδραστικού και άτακτου αλλά πάντα λαοφιλή πρίγκιπα Χάρι.

Όπως και να έχει, η Μέγκαν Μαρκλ καλείται να πρωταγωνιστήσει σε ένα παραμύθι όπου το happy end θα κρίνεται και θα κατακρίνεται πάντα από άλλους. Αυτό το Σάββατο, πολλά κανάλια θα αποδειχθούν Άγγλοι στο ραντεβού τους με τον πριγκιπικό γάμο και θα μεταβάλλουν το πρόγραμμά τους ώστε να μεταδώσουν ζωντανά την τελετή στις 12μ. ακριβώς, ενώ πολλοί θα είναι αυτοί που θα φτιάξουν τσάι ακόμα κι αν η θερμοκρασία πιάσει 30άρια για να παρακολουθήσουν την τηλεταινία γύρω από το love story των μελλόνυμφων («Harry & Meghan: Ένας παραμυθένιος έρωτας», 18/5, 17:40, STAR), την τελευταία ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε η Μέγκαν («The Daters’ Handbook» 19/5, 22:00, Novacinema1HD), ή το αφιέρωμα του National Geographic «Επιχείρηση Βασιλικός Γάμος» που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 27/5 στις 20:10. Όσοι πάλι θέλουν να νιώσουν μικρές νότες γαλάζιου χρώματος να κυλούν στο αίμα τους, αρκεί να επισκεφθούν το εστιατόριο του Hilton ανήμερα του πριγκιπικού happening, να παρακολουθήσουν το γάμο σε απευθείας σύνδεση και να ευχηθούν στο ζευγάρι «να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα» απολαμβάνοντας μπουφέ με βρετανική κουζίνα και, φυσικά, τσάι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.