Ο σκηνοθέτης του «The Room» έχει γυρίσει σειρά και είναι χειρότερη από όσο φαντάζεστε

Είδαμε την τηλεοπτική σειρά του Τόμι Γουάιζο και ακόμα προσπαθούμε να συνέλθουμε.

Ο σκηνοθέτης του «The Room» έχει γυρίσει σειρά και είναι χειρότερη από όσο φαντάζεστε

Την ώρα που έγραφα την κριτική του «The Disaster Artist» αναρωτιόμουν τι άλλο είχε κάνει στην «καριέρα» του ο Τόμι Γουάιζο με δεδομένη τη ζέση που γύρισε το disasterpiece του «The Room».

Μία σύντομη αναζήτηση μετά ανακαλύπτω το «The Neighbors», τηλεοπτική σειρά που διήρκησε μόλις μία σεζόν και την οποία -τι έκπληξη- ο Τόμι Γουάιζο έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε σε δύο (!) ρόλους.

Το παραπάνω τρέιλερ αφορούσε τον αρχικό πιλότο της σειράς που γυρίστηκε το 2007, τέσσερα χρόνια μετά το «The Room», και ο οποίος εν τέλει δεν προβλήθηκε ποτέ. Χρειάστηκε να έρθει το 2015 και η συνδρομητική πλατφόρμα Hulu για να βγουν στον αέρα τα πρώτα επεισόδια του «The Neighbors» που τήρησαν το σενάριο του πιλότου, αλλά όχι και όλο το cast. Εκτός από τον Γουάιζο φυσικά.

Όλη η πλοκή διαδραματίζεται σε μια πολυκατοικία στην οποία ο Γουάιζο υποδύεται το διαχειριστή φορώντας μαύρη περούκα, αλλά και τον Τσάρλι με μία ξανθιά, τον πιο δημοφιλή ανάμεσα στους ενοίκους οι οποίοι προέρχονται από κάθε είδους «true American hero» που θα έλεγε και ο ίδιος. Έτσι έχουμε έναν φέρελπι αθλητή μπάσκετ ο οποίος είναι μόνιμα άφραγκος, μία σέξι ξανθιά που κυκλοφορεί αποκλειστικά με μπικίνι, έναν Αφροαμερικανό που προφανώς και είναι ράπερ, έναν φανατικό της κάνναβης που παραδόξως είναι τρομερά οξύθυμος και μία γυναίκα η οποία αναζητά υστερικά στα πρώτα επεισόδια το... χαμένο της κοτόπουλο.

Ο σκηνοθέτης του «The Room» έχει γυρίσει σειρά και είναι χειρότερη από όσο φαντάζεστε - εικόνα 1

Οι «γουαϊζικοί» θα έχουν ήδη καταλάβει ότι στο «The Neighbors» στήνεται ένα ψηφιδωτό των Αμερικανών της διπλανής πόρτας με όλα τα στερεότυπα που τους συνοδεύει, το οποίο πλαισιώνεται από ένα «σενάριο» που θυμίζει εν πολλοίς την αλλοπρόσαλλη δομή του «The Room», με παρούσες τις διαχρονικές εμμονές του Γουάιζο (που αγαπάμε να μισούμε). Τη θέση της μπάλας αμερικάνικου ποδοσφαίρου παίρνει μια μπάλα μπάσκετ που πασάρεται μεταξύ των ηθοποιών, και το νέο «Oh hi, Mark» γίνεται η κουρασμένη αναφώνηση «What a day!» του μάνατζερ Γουαϊζό μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά.

Κάθε σκηνή είναι γυρισμένη σε διαφορετικό διαμέρισμα με διαφορετικούς ηθοποιούς, έτσι για να διατηρηθεί η όποια μεταξύ τους συνοχή ο σκηνοθέτης επινόησε μια βινιέτα για να περνά από τη μία σκηνή στην άλλη. Αυτό το μοναδικής σύλληψης ιντερλούδιο, ανυπόφορο και αριστουργηματικό μαζί, πρόκειται για ένα γραφιστικό που θα μπορούσε να έχει φτιαχτεί σε Windows 98. Απεικονίζει το εξωτερικό της πολυκατοικίας όπου βρίσκεται ένα κοτόπουλο, με την κινούμενη εικόνα κάθε ένοικου «κολλημένη» στο αντίστοιχο διαμέρισμα την ώρα που ένας αετός διαπερνά διαγώνια την οθόνη, σκάει στο έδαφος και εκρήγνυται, αμέσως μετά εμφανίζεται ένας... δεινόσαυρος που κατασπαράζει το κοτόπουλο και γελά χαιρέκακα με το γέλιο του... Γουάιζο. Όλα αυτά ενώ ακούγεται μια μονότονη και εγκληματικά εθιστική ηλεκτρονική μουσική.

Χαρίστε στον εαυτό σας 1' για να το απολαύσετε εδώ:

Από τη σειρά δε λείπει η τοποθέτηση προϊόντος το οποίο ανήκει επίσης στον Γουάιζο και πρόκειται -ετοιμαστείτε- για μια σειρά από ανδρικά εσώρουχα που κοπιάρει τη φόρμα γνωστής μάρκας.

Ο σκηνοθέτης του «The Room» έχει γυρίσει σειρά και είναι χειρότερη από όσο φαντάζεστε - εικόνα 2
Τα λόγια είναι περιττά

Το «The Neighbors» απευθύνεται αυστηρά για τους φανατικούς οπαδούς του Γουάιζο οι οποίοι εάν καταφέρουν να δουν όλη τη σεζόν θα χαρούν να μάθουν πως πιθανότατα έρχεται και δεύτερη, καθώς τον περασμένο Νοέμβρη ο ίδιος ο δημιουργός δημοσίευσε το τρέιλερ της στο κανάλι του:

Σε περίπτωση που δεν έχετε χορτάσει Τόμι Γουάιζο δείτε την ολόδική του διαδικτυακή εκπομπή «The Tommy Wi-Show» όπου σχολιάζει ηλεκτρονικά παιχνίδια, αλλά και την εμφάνισή του στην εκπομπή του Adult Swim «Tim and Eric Awesome Show». Εάν τέλος προτιμάτε κάτι περισσότερο διαδραστικό, δοκιμάστε την τύχη σας στο διαδικτυακό παιχνίδι «The Room», δηλαδή την 8-bit βερσιόν της ταινίας που θα σας κάνει να αναπολήσετε τα παιχνίδια που παίζατε στο Game Boy και μπορείτε να παίξετε εδώ δωρεάν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.