Η Sarah Jessica Parker μιλάει αποκλειστικά στο «α» και εξηγεί γιατί σιχαίνεται το Tinder

Με αφορμή τον δεύτερο κύκλο του «Divorce» που μεταδίδεται σε αποκλειστικότητα από τη Nova, η πρωταγωνίστρια της σειράς μας μιλά για γάμους, διαζύγια και γνωριμίες μέσω εφαρμογών.

Η Sarah Jessica Parker μιλάει αποκλειστικά στο «α» και εξηγεί γιατί σιχαίνεται το Tinder

Ο δεύτερος κύκλος του «Divorce», της κομεντί του HBO που πραγματεύεται το διαζύγιο ενός ζευγαριού, έχει ξεκινήσει να μεταδίδεται αποκλειστικά από τη Nova φέρνοντας εξελίξεις στη ζωή των κεντρικών ηρώων, της Frances και του Robert. Εξασφαλίσαμε μια αποκλειστική συνέντευξη με την πρωταγωνίστριά της σειράς Sara Jessica Parker, η οποία μας μιλάει για την εξέλιξη του χαρακτήρα που της χάρισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, για τη ρουτίνα και την ανανέωση του γάμου καθώς και για την αποστροφή της για τα κινητά τηλέφωνα και τις εφαρμογές γνωριμιών.

Η Sarah Jessica Parker μιλάει αποκλειστικά στο «α» και εξηγεί γιατί σιχαίνεται το Tinder - εικόνα 1

Ο δεύτερος κύκλος ξεκινά με τη Frances και τον Robert να υπογράφουν τελικά τα χαρτιά του διαζυγίου. Αυτή η εξέλιξη μοιάζει περιοριστική για την εξέλιξη της σειράς. Πώς θα περιγράφατε τον τόνο του δεύτερου κύκλου σε σύγκριση με τον πρώτο;
Θα έλεγα ότι είναι ένα αισιόδοξο κι όχι ένα περιοριστικό ξεκίνημα. Συζητήσαμε πολύ δημιουργικά για το ξεκίνημα αυτού του κύκλου. Να αρχίζαμε δύο βδομάδες μετά το τέλος του πρώτου; Δύο μήνες; Ένα χρόνο; Να υπολογίσουμε αυτό που συνέβη στον αυτοκινητόδρομο [σ.σ. αναφέρεται στο κλείσιμο του πρώτου κύκλου] ή όχι; Συνέβη επίσης μια σοβαρή εξέλιξη. Ο σεναριογράφος μας αποχώρησε λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη των γυρισμάτων και ανέλαβε μια νέα σεναριογράφος, η Jenny Bicks, η οποία είχε μόλις έξι εβδομάδες στη διάθεσή της. Κανονικά χρειάζονται τέσσερις ή πέντε μήνες προετοιμασίας για να δουλευτεί ο κύκλος μιας σειράς. Αυτή η εξέλιξη είχε ως συνέπεια να χάσουμε δύο επεισόδια. Αναγκαστικά γυρίσαμε οκτώ, άρα δεν είχαμε περιθώρια να πλατειάσουμε. Έπρεπε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό μέσα σ’ αυτά τα οκτώ επεισόδια.

Ποιες ήταν οι αντιδράσεις για τον τρόπο που αποτυπώθηκαν ο γάμος και το διαζύγιο στον πρώτο κύκλο;
Μου έκανε έκπληξη σε πόσους ανθρώπους… άρεσε. Κάποιοι το έβλεπαν με τους συντρόφους τους, κάποιοι άλλοι με τους συζύγους τους. Κάποιοι άλλοι πάλι έγραψαν στο Instagram «Δεν μπορώ να το δω, είναι επώδυνο, δεν θέλω να το δω». Η συχνότερη όμως αντίδραση, εκείνη που μου προκαλεί έκπληξη, είναι ότι πολλοί έβλεπαν τη σειρά με τους συζύγους ή τους συντρόφους τους.

Χωρίς αμφιβολία πάντως ο προηγούμενος κύκλος ήταν πολύ επώδυνος…
Σίγουρα και έπρεπε να το διαχειριστούμε αυτό. Δεν μπορείς να αγνοήσεις ή να αλλάξεις τον τόνο της σειράς σου απλώς επειδή θέλεις να σε συμπαθήσει το κοινό. Πρέπει να επιμείνεις στο σκοπό σου με ειλικρίνεια. Δεν μπορείς να θυσιάσεις και να προδώσεις όσα έκανες στον πρώτο κύκλο προσπαθώντας να χτίσεις καλές σχέσεις. Ελπίζω να το έχουμε κάνει αυτό σωστά.

Η Sarah Jessica Parker μιλάει αποκλειστικά στο «α» και εξηγεί γιατί σιχαίνεται το Tinder - εικόνα 2

Η Frances δείχνει να βρίσκει το δρόμο της και να στέκεται στα πόδια της, τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Ίσως αυτό να φαίνεται παράξενο καθώς είχε σχέση με τον Robert από το πανεπιστήμιο. Είναι ενδιαφέρον που σταθεροποιείται στη μοναχική ζωή της, που βρίσκεται συχνά μόνη στο σπίτι.
Προσπαθώ να σκεφτώ πόσο χρόνο έχω περάσει μόνη. Το έχω κάνει όμως. Και συμβαίνει ακόμη. Ακόμη κι αν τα ταξίδια για τη δουλειά προκαλούν αναστάτωση σε όλους, πριν από λίγο καιρό πήγα στο Λος Άντζελες για ένα βράδυ και μου φαινόταν φανταστικό που ήμουν ολομόναχη στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Δεν είμαι σίγουρη τι ακριβώς απέφευγα υποσυνείδητα, ωστόσο είναι ευχάριστη η μοναξιά κάποιες φορές.

Η Frances αρχίζει να μπαίνει σιγά σιγά στη διαδικασία να γνωρίζει άλλους άντρες και να ανακαλύπτει τι θέλει πραγματικά και τι δεν θέλει. Από την άλλη, ο Robert φαίνεται να κινείται γρηγορότερα...
Έχω ακούσει ότι έτσι κάνουν οι άντρες. Ίσως να ισχύει για τους άντρες που έχουν συνηθίσει να βρίσκονται σε μια σχέση. Σίγουρα αισθάνθηκε να μπαίνει σε ανταγωνιστική θέση αναζητώντας κι εκείνη ένα νέο σύντροφο. Ίσως, βέβαια, οι γυναίκες να μοιάζουν τελικά με τις γάτες. Μπορεί απλώς να είναι περισσότερο ανεξάρτητες. Ειδικά όσες είναι ανεξάρτητες με άλλους τρόπους και το εκδηλώνουν στη ζωή τους με άλλους τρόπους, δεν αισθάνονται την ανάγκη να βρουν μια νέα σχέση. Ο Robert δεν θα άντεχε να είναι μόνος. Θα αισθανόταν ανίκανος να κυκλοφορεί ελεύθερος και να πηγαίνει από το ένα ραντεβού στο άλλο. Δεν θα ήξερε πώς να το κάνει. Δεν θα αισθανόταν βολικά με τη μοναξιά του.

Όταν όμως εκείνος ξεκινά μια σοβαρή γνωριμία, η Frances τον βλέπει με διαφορετικό μάτι. Τον ρωτάει τι νομίζει ότι θα συνέβαινε αν γνωρίζονταν τώρα.
Νομίζω πως τον αντιμετωπίζει πάλι ως έναν σωστό άντρα. Έχει αυτό το καινούργιο πρόσωπο στη ζωή του και γι’ αυτό επιδεικνύει στοιχεία της προσωπικότητάς του που ήταν κάποτε γοητευτικά, που αδρανοποιήθηκαν. Η σχέση του με την Jackie ξαφνικά αναδεικνύει όλα όσα η Frances είχε ξεχάσει και απωθήσει. Αυτό συμβαίνει πάντα όταν βλέπεις κάποιον μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου. Συμβαίνει και όταν βλέπω το σύζυγό μου μέσα από τα μάτια των παιδιών μου, δηλαδή πώς τον κοιτάζουν όταν μπαίνει στο δωμάτιο ή όταν τον συναντούν οι φίλοι οι δικοί μου και οι δικοί του όταν συναντιούνται. Είναι όμορφο να σου υπενθυμίζουν άλλοι άνθρωποι, που δεν είναι μέρος της βαρετής, ανιαρής, καθημερινής ρουτίνας, τι είναι ένας γάμος όταν έχεις παιδιά. Συνήθως έχει να κάνει με την οργάνωση. [Πιάνει το κινητό στα χέρια και παριστάνει ότι στέλνει μηνύματα] «Μπορείς να πας τον James Wilkie [σ.σ. ο γιος της Sarah Jessica Parker και του Matthew Broderick] στο γιατρό γιατί πρέπει να δώσω μια συνέντευξη;» «Μπορούμε να πάμε για φαγητό μ’ αυτό τον άνθρωπο;» «Πρέπει να πάμε σ’ αυτήν τη συνάντηση». Όλα αυτά είναι απαίσια. Έτσι, λοιπόν, όταν τα απομακρύνεις όλα αυτά, όταν άλλοι σου υπενθυμίζουν ποιος είναι ο άνθρωπός σου, ότι είναι ένα άτομο που προκαλεί χαρά, συζητήσεις και αμφισβητήσεις, τότε τον ξαναβλέπεις με άλλο μάτι.

Πράγματι, όλες αυτές οι πτυχές της προσωπικότητάς του, δεν μας απασχόλησαν στον προηγούμενο κύκλο.
Ήταν κάπως ανόητος. Συμπεριφερόταν σαν βλάκας. Αντίθετα, εκείνη ήταν κάπως ψυχρή. Ήταν σκληρή, θυμωμένη και τιμωρητική.

Οι γάμοι πρέπει να εξελίσσονται. Το ζευγάρι πρέπει να συναινεί σ’ αυτές τις αλλαγές είτε λεκτικά είτε σιωπηλά, με το ένστικτο. Πρέπει να συμφωνούν και οι δύο ότι έχουν ανάγκη ένα νέο περιβάλλον και νέες συνθήκες στο γάμο τους.

Πιστεύεις ότι ο γάμος έχει ημερομηνία λήξης και ότι πρέπει να εξελίσσεται με κάποιο τρόπο;
Οι γάμοι πρέπει να αλλάζουν και να εξελίσσονται. Το ζευγάρι πρέπει να συναινεί σ’ αυτές τις αλλαγές είτε λεκτικά είτε σιωπηλά, με το ένστικτο. Πρέπει να συμφωνούν και οι δύο ότι έχουν ανάγκη ένα νέο περιβάλλον και νέες συνθήκες στο γάμο τους. Αν κοιτάξεις τις σχέσεις των ανθρώπων που γνωρίζεις, μπορείς να καταλάβεις πότε ευχαριστιούνται ο ένας την παρέα του άλλου, πότε απολαμβάνουν μια στιγμή, ένα κεφάλαιο, μια περίοδο του γάμου τους. Όλες αυτές οι εξελίξεις σε ένα γάμο είναι αναγκαίες, εξυπηρετούν την επιβίωση. Μπορεί να αφορούν σε μια ανανέωση μέσα στον ίδιο γάμο ή σε έναν καινούργιο γάμο.

Παρατήρησα ότι η Frances δεν έδωσε μια ευκαιρία στο Tinder. Δεν την κατηγορώ, αλλά γιατί το σιχαίνεται τόσο πολύ;
Όταν ήρθε αυτή η ώρα, αναρωτήθηκα «Σοβαρά, τώρα, θα κάνουμε ένα επεισόδιο για μια εφαρμογή γνωριμιών;». Έχοντας μόνο οκτώ επεισόδια, δεν θέλω να σπαταλήσω ένα απ’ αυτά παίζοντας με ένα κινητό. Αλήθεια, δεν το θέλω! Γενικά δεν θέλω να κάνω πολλές κλήσεις με το κινητό, ακόμη κι αν αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Δεν μου αρέσει το τηλέφωνο. Εκνευρίζομαι όταν βλέπω κινητά στις ταινίες και στις σειρές. Αυτό που μου άρεσε ήταν οι τηλεφωνικές κλήσεις. Ξέρεις, εκείνες με το σταθερό, που δεν ήξερες ποιος σε καλεί. Ήμουν εντελώς αντίθετη, λοιπόν, με το να χρησιμοποιεί η Frances το Tinder, γιατί θα σπαταλούσαμε τον πολύτιμο χρόνο των λιγοστών επεισοδίων μας. Δεν ήταν η καλύτερη στιγμή μας. Θα ευχόμουν να είχαμε βρει κάτι που να προκαλεί εντονότερη κατάθλιψη, όπως η δοκιμαστική εφαρμογή που λάνσαρε η AARP [σ.σ. αμερικανική οργάνωση για την τρίτη ηλικία], και να κάναμε ένα σχόλιο γι’ αυτό.

Ένας από τους άντρες που παραλίγο να βγει ραντεβού μαζί του, ο Skip, ο έμπορος τέχνης, βασίζεται σε κάποιο πραγματικό πρόσωπο;
Απ’ όσο ξέρω όχι. Η Jenny μπορεί να έχει κάποιον στο μυαλό της, αλλά μάλλον είναι ένας από εκείνους τους αρχετυπικούς κακούς που κυκλοφορούν στο χώρο της τέχνης. Πρέπει, βέβαια, να είμαστε προσεκτικοί για να μην ταυτίσουμε όλους τους ανθρώπους της τέχνης μ’ αυτό το στερεότυπο. Τέτοιοι υπερόπτες και εξουσιαστικοί τύποι υπάρχουν σε όλους τους χώρους.

Τι συμβαίνει μ’ εκείνο τον τύπο που βγαίνει η Frances; Πρέπει κάποια στιγμή να του ομολογήσει ότι είχε μια σχέση και δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα. Πόσο δύσκολο είναι για κείνη;
Είναι μια ρεαλιστική κατάσταση. Κάποιοι έχουν ενστάσεις γι’ αυτό. Κάποιες γυναίκες δυσκολεύονται να το παραδεχτούν, μάλλον γιατί δεν είναι εξοικειωμένες μ’ αυτό. Αλλά μου φαίνεται τόσο περίεργο. Σίγουρα δεν υποστηρίζω τις παράλληλες σχέσεις. Αλλά γιατί να είναι ταμπού;

Πώς προχωρά το εγχείρημά σας με τις εκδόσεις;
Πολύ καλά. Το πρώτο μας βιβλίο κυκλοφορεί τον Ιούνιο. Είναι όμορφο. Το έχει γράψει μια νεαρή μουσουλμάνα ινδικής καταγωγής που μεγάλωσε στη νότια Καλιφόρνια. Δεν είναι τα απομνημονεύματά της, αλλά η ιστορία μιας οικογένειας που μοιάζει με τη δική της. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο. Το δεύτερο βιβλίο μας έχει γραφτεί από μια Βρετανίδα, την Claire Adams, και αφορά σε μια οικογένεια από τη Δημοκρατία του Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Είναι εντυπωσιακό. Μέσα σ’ αυτόν το χώρο της λογοτεχνικής μυθοπλασίας προσπαθώ επίτηδες να κινηθώ παγκοσμιοποιημένα, να συγκεντρώσω πολλές νέες, διαφορετικές φωνές. Είμαι ενθουσιασμένη.

H σειρά του HBO, «Divorce», με πρωταγωνίστρια τη Sarah Jessica Parker, προβάλλεται αποκλειστικά στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova κάθε Κυριακή προς Δευτέρα ταυτόχρονα με την Αμερική στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα και με ελληνικούς υπότιτλους. Επιπλέον, η σειρά μεταδίδεται και σε prime time προβολή κάθε Δευτέρα στις 21:00 από το Novacinema4HD.

Μετά την προβολή τους, τα επεισόδια διατίθενται στις υπηρεσίες Nova On Demand και Nova GO, ώστε οι συνδρομητές να μπορούν να τα απολαύσουν όποτε εκείνοι θέλουν, όπου κι αν βρίσκονται.

Η Nova διαθέτει δωρεάν σε όλους το 1ο επεισόδιο των σειρών «Divorce», «Crashing» και «Mosaic» (η νέα σειρά του Steven Soderbergh), από την Τρίτη 23 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, αποκλειστικά στο novaguide.gr. Δείτε το trailer του κύκλου και του δεύτερου επεισοδίου του «Divorce»:



Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.