Πόσο κοντά στην αλήθεια είναι τα νέα «X-Files»;

Ο νέος κύκλος μίας από τις διασημότερες σειρές στα τηλεοπτικά χρονικά φέρνει ανατροπές εντός και εκτός οθόνης.

Πόσο κοντά στην αλήθεια είναι τα νέα «X-Files»;

Το προπέρσινο revival της διάσημης σειράς μυστηρίου που σημάδεψε τα ’90s και έδωσε υλικό για δύο ταινίες, ένα spin-off («The Lone Gunmen») και μία σειρά κόμικ, δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα. Η επιστροφή του Φοξ Μόλντερ και της Ντέινα Σκάλι στις αρχές του 2016, δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την ολοκλήρωση της πρωτότυπης τηλεοπτικής σειράς, ήταν αναπόφευκτη μέσα στο κύμα των αναβιώσεων αλλά ίσως όχι εντελώς απαραίτητη έπειτα από δεκάδες άλλες σειρές συνωμοσιολογικής θεματολογίας. Εκείνος ο προπέρσινος κούτσικος κύκλος των έξι επεισοδίων επανέφερε το ζευγάρι με την άκρως γοητευτική χημεία, αλλά έδειξε ότι ο δημιουργός των «X-Files» Κρις Κάρτερ έχει να προσθέσει πλέον λίγα στη μυθολογία της σειράς.

Πόσο κοντά στην αλήθεια είναι τα νέα «X-Files»; - εικόνα 1
THE X-FILES © 2017-18 Fox and its related entities. All rights reserved

Στον 11ο κύκλο, που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου αποκλειστικά στο FOX λίγες ώρες μετά την πρώτη αμερικανική προβολή, τα επεισόδια με μεμονωμένες υποθέσεις που καλούνται να επιλύσουν οι δύο πράκτορες του FBI είναι αγωνιώδη και συναρπαστικά, οι αναφορές στον Ντόναλντ Τραμπ και στα fake news είναι έξυπνες, αλλά η μυθολογία της σειράς, που εμπλουτίζεται με την αναζήτηση του γιου του ζευγαριού, συνεχίζεται με πιο αδύναμους ρυθμούς. Ο Κρις Κάρτερ ισχυρίζεται ότι ξαναπιάνοντας τα «X-Files» το 2016 δεν γνώριζε ακριβώς τι είναι πλέον αποδεκτό και επιτρεπτό σύμφωνα με τα νέα τηλεοπτικά πρότυπα και πρακτικές. Αναφέρει ότι σε μερικά επεισόδια του προηγούμενου κύκλου «δεν εκμεταλλευτήκαμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο εμφανιστήκαμε ξανά», ότι η προηγούμενη σεζόν ήταν μια «δοκιμαστική περίοδος» και ότι μ’ αυτό τον κύκλο η ομάδα είναι περισσότερο προετοιμασμένη για το τι θα δουλέψει με το κοινό.

Πόσο κοντά στην αλήθεια είναι τα νέα «X-Files»; - εικόνα 2
THE X-FILES © 2017-18 Fox and its related entities. All rights reserved

Το γεγονός που σκιάζει την πρεμιέρα του νέου κύκλου είναι ότι η Γκίλιαν Άντερσον έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει μετά την ολοκλήρωσή του το ρόλο της Ντέινα Σκάλι. Θα σημάνει άραγε η αποχώρησή της το οριστικό τέλος της σειράς; Αινιγματικός όσο και η σειρά που δημιούργησε, ο Κρις Κάρτερ απαντά ότι ακόμη και χωρίς την Άντερσον υπάρχουν πολλές ακόμη ιστορίες των «X-Files», αλλά παραμένει αδιευκρίνιστο αν εκείνος και η ομάδα του θα έχουν την ευκαιρία να τις αφηγηθούν. «Η αλήθεια είναι εκεί έξω», συμπληρώνει, αλλά αυτήν τη φορά ίσως η αλήθεια για τα «X-Files» μοιάζει να είναι πιο κοντά από ποτέ.

Η σειρά «The X-Files» κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου στις 21:50, αποκλειστικά στο FOX (μέσω COSMOTE TV, Nova και Vodafone TV), λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική. Όλα τα νέα επεισόδια της σειράς θα είναι επίσης διαθέσιμα on demand μέσω FOX Play. Δες το trailer:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.