Βουτιά στο παρελθόν με 6 ξένες vintage σειρές

Προβάλλονται αυτή την εποχή στην ελληνική TV και θα σε γεμίσουν νοσταλγία.

Βουτιά στο παρελθόν με 6 ξένες vintage σειρές

Ανάμεσα στις επαναλήψεις παλιών ελληνικών σειρών και τις πολλές νέες αμερικανικές παραγωγές που προβάλλονται στην ελληνική TV, εντοπίσαμε 6 ξένες vintage σειρές που θυμόμαστε με πόση ανυπομονησία τις περιμέναμε κάθε βδομάδα στους δέκτες μας. Ας τις ξαναθυμηθούμε!

Βουτιά στο παρελθόν με 6 ξένες vintage σειρές - εικόνα 1

The Benny Hill Show
Ένας από τους μεγάλους δασκάλους της βρετανικής κωμωδίας, αν και παραγνωρισμένος εξαιτίας της υποτιθέμενης ροπής του στον σεξισμό και τον μισογυνισμό. Το sketch show του, που ήταν διάσημοτερο σε όλο τον κόσμο από εκείνο των Monty Python, έχει μιμήσεις, σωματική κωμωδία, slapstick στοιχεία και σκαμπρόζικα υπονοούμενα, ενώ τελειώνει απαραίτητα με μια επιταχυμένη καταδίωξη υπό τους ήχους του «Yakety Sax». (μεταδίδεται από το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV)

Στο παρακάτω απόσπασμα, ο Benny Hill εμφανίζεται για μερικά δευτερόλεπτα ντυμένος τσολιάς:



MacGyver
Η σειρά που ακόνισε το μυαλό μας δείχνοντας τον μυστικό πράκτορα Άνγκους ΜακΓκάιβερ να χρησιμοποιεί καθημερινά αντικείμενα (και απαραίτητα τον ελβετικό σουγιά του) για να ξεφύγει από τις πιο δύσκολες καταστάσεις. Το περσινό reboot ας κάνουμε πως δεν υπήρξε ποτέ. (μεταδίδεται από το ACTION24)

Μία σκηνή που αποδεικνύει πόσο πολυμήχανος και cool ήταν ο MacGyver:



Ο άγιος
Ο Simon Templar ήταν ένας μοντέρνος Ρομπέν των Δασών, που δημιουργήθηκε από την πένα του Leslie Charteris. Στη μικρή οθόνη το υποδύθηκε με βρετανικό φλέγμα και στιλ ο Roger Moore, στην απολαυστική κατασκοπική σειρά που έγινε ένα από τα πιο κερδοφόρα εξαγώγιμα τηλεοπτική προϊόντα της αγγλικής τηλεόρασης. (μεταδίδεται από το ACTION24)

Φυσικά, το μουσικό θέμα της έναρξης παραμένει αξέχαστο:



Οι αντίζηλοι
Η βρετανική και η αμερικανική νοοτροπία συγκρούονται με διασκεδαστικό τρόπο σε αυτή την ανάλαφρη σειρά δράσης και περιπέτειας με πρωταγωνιστές τους Roger Moore και Tony Curtis, signature αυτοκίνητα και γυρίσματα σε Βρετανία, Ιταλία και Γαλλία. (μεταδίδεται από το ACTION24)

Άλλο ένα αξέχαστο μουσικό θέμα έναρξης, γραμμένο από τον John Barry:



Hawaii Five-O
Μία από τις μακροβιότερες αστυνομικές σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης (έχασε τον τίτλο της μακροβιότερης από το «Νόμος και τάξη»), αυτό το procedural με τον Jack Lord είχε μυστήριο αλλά και τα εξωτικά τοπία της Χαβάης που το έκαναν συναρπαστικό. (μεταδίδεται από το ACTION24)

Το μουσικό θέμα της έναρξης έγραψε ο Morton Stevens, που κέρδισε δύο Emmy για την επένδυση επεισοδίων της σειράς:



Hart to Hart
Δημιουργία του συγγραφέα Sidney Shelton («Αν το αύριο έρθει», «Ο κυρίαρχος του παιχνιδιού»), αυτή η σειρά μυστηρίου παρακολουθεί τις περιπέτειες ενός ζευγαριού jet setters που έχουν χόμπι να λύνουν μυστήρια. Το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, Robert Wagner και Stefanie Powers ήταν για κάθε κύκλο υποψήφιοι για Χρυσή Σφαίρα (ο πρώτος έχασε την υποψηφιότητα μόνο μια χρονιά). (μεταδίδεται από το Novalifε της Nova)

Το μουσικό θέμα της έναρξης είχε γράψει ο Mark Snow, γνωστός μας από το «The X-Files»:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.