O ασταμάτητος Γιώργος Λάνθιμος στην αμερικανική τηλεόραση!

Ο Έλληνας δημιουργός αναλαμβάνει τα ηνία τηλεοπτικής σειράς με πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φάρελ.

O ασταμάτητος Γιώργος Λάνθιμος στην αμερικανική τηλεόραση!

Τίποτα δε σταματά το Γιώργο Λάνθιμο που βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία. Η παγκόσμια επιτυχία του «Αστακού», με επίστεγασμα την υποψηφιότητα στα πρόσφατα Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερου σεναρίου μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου, τον οδηγεί μέχρι τα Amazon Studios για τη δημιουργία τηλεοπτικής σειράς με πρωταγωνιστή –ποιον άλλον;- τον Κόλιν Φάρελ.

Η Amazon κινείται επιθετικά στα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πεδία, υπογράφοντας μανιωδώς δουλειές για κορυφαίους σκηνοθέτες, αναφέροντας ενδεικτικά τον Γούντι Άλεν ο οποίος πριν μερικούς μήνες ολοκλήρωσε την πρώτη του τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Crisis in Six Scenes».

Ο κλήρος λοιπόν πέφτει και στο Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος αναλαμβάνει να γυρίσει την ιστορία του αντισυνταγματάρχη Όλιβερ Νορθ, που θα υποδυθεί ο Κόλιν Φάρελ (σχεδόν μόνιμος συνεργάτης του σκηνοθέτη). Ο Νορθ, είχε προκαλέσει αξέχαστο σκάνδαλο παραδεχόμενος στο αμερικανικό Κογκρέσο πως δρούσε ως μεσάζοντας μεταξύ κυβέρνησης και Ιράν, πουλώντας όπλα στους τελευταίους ώστε με τα κέρδη να χρηματοδοτείται η αντιπολίτευση στη Νικαράγουα.

Ο Λάνθιμος προετοιμάζει ασταμάτητα νέα πρότζεκτ, με το «The Killing of a Sacred Deer» να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και το «The Favourite» να είναι η επόμενη μεγάλου μήκους που περιμένει να γυριστεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.