«Πύργος Αθηνών»: Δείχνει το έξω… από μέσα

Tι θα δεις στο τρίτο επεισόδιο της εκπομπής που σε βγάζει έξω, την Κυριακή 18/12 στην ΕΡΤ2.

«Πύργος Αθηνών»: Δείχνει το έξω… από μέσα

Οι καλύτερες προτάσεις για ψυχαγωγία και διασκέδαση, συναντήσεις με δημιουργικούς ανθρώπους και νέες τάσεις στο σινεμά, στο θέατρο, στη γαστρονομία και στη μουσική… Οι συντάκτες του «αθηνοράματος», με αφετηρία το αρχιτεκτονικό ορόσημο της πόλης, βγαίνουν από το γραφείο τους και βγάζουν έξω και σένα, παρουσιάζοντας όλα όσα ιδιαίτερα, μοναδικά, ενδιαφέροντα και αξιοπρόσεκτα συμβαίνουν στην Αθήνα.

Στο τρίτο επεισόδιο του «Πύργου Αθηνών», το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το νέο τοπόσημο της πόλης, μας περιμένει με ένα δυναμικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις γιορτές. Ξεναγούμαστε στους χώρους του και στο πάρκο και μιλάμε με τον Δημήτρη Πρωτοψάλτου, Γενικό Διευθυντή του ΚΠΙΣΝ, για όλα όσα μπορούν να κάνουν εκεί οι Αθηναίοι κάθε ηλικίας ως την αλλαγή του χρόνου. Η «Ρόζα της Σμύρνης» είναι μια ερωτική ταινία με άρωμα εποχής, η οποία εκτυλίσσεται σε δύο περιόδους και σε δύο χώρες. Οι πρωταγωνιστές της Ευγενία Δημητροπούλου και Τάσος Νούσιας μας μιλούν για τα μυστικά πίσω από τους ρόλους της νεαρής εικαστικού και του αρχιτέκτονα τους οποίους ερμηνεύουν. Τεχνολογία, ακτιβισμός και ποπ κουλτούρα συμβαδίζουν στην πρωτοποριακή έκθεση σύγχρονης τέχνης «Υβρίδια», που φιλοξενείται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με το καινοτόμο αυστριακό ερευνητικό και πολιτιστικό κέντρο νέων μέσων Ars Electronica. Ο γενικός διευθυντής της Στέγης Χρήστος Καρράς μας ξεναγεί και η εικαστικός Μαριλένα Γεωργαντζή μας μιλά για το πρωτότυπο έργο της. Τέλος, οι γιορτές αποτελούν ιδανική αφορμή για να δώσει κανείς ραντεβού με το εκλεκτό, το απολαυστικό, το γκουρμέ, σε ένα από τα καλά εστιατόρια της πόλης. Τρεις βραβευμένοι σεφ, ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Ολιβιέ Καμπανά και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μας μιλούν για την χριστουγεννιάτικη όψη της γαστρονομίας και αποκαλύπτουν τα συστατικά της δικής τους γιορτής.

Το τρίτο επεισόδιο της εκπομπής «Πύργος Αθηνών» μεταδίδεται την Κυριακή 18/12 στις 16:00 από την ΕΡΤ2. Παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι του «αθηνοράματος» Δέσποινα Ζευκιλή, Χρήστος Μήτσης, Γιάγκος Αντίοχος, Άντζελα Σταματιάδου, Ιλειάνα Δημάδη και Μαρία Κρύου. Δείτε στη WebTV της ΕΡΤ το πρώτο και το δεύτερο επεισόδιο της εκπομπής.

Δείτε φωτογραφίες από το making of του τρίτου επεισοδίου του «Πύργου Αθηνών»:

«Πύργος Αθηνών»: Δείχνει το έξω… από μέσα - εικόνα 1

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.