6 ειδήσεις από την ελληνική TV

Ο Φάνης Παπαθανασίου σε «Ειδικές αποστολές», τα «προσεχώς» του STAR, το E TV «ελεύθερο και ξεκάθαρο» κι ένας διαγωνισμός για να βλέπεις μόνο ΑΝΤ1.

6 ειδήσεις από την ελληνική TV

Στις «Ειδικές αποστολές» που θα μεταδοθούν την Κυριακή 31/7 στις 22:00 από την ΕΡΤ1, ο Φάνης Παπαθανασίου ταξιδεύει στην Τουρκία και καταγράφει «Το πραξικόπημα των 12 ωρών». Μαρτυρίες συγγενών θυμάτων της βραδιάς του πραξικοπήματος, πολιτικών (π.χ. του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου) και δημοσιογράφων, καθώς και εικόνες από τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου δίνουν απαντήσεις στο πώς κατάφερε ο Ταγίπ Ερντογάν να διατηρηθεί στην επιφάνεια κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, για τα κίνητρα και τα λάθη των στασιαστών, για το ρόλο της οργάνωσης του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και στο πώς η αποτυχία του πραξικοπήματος ανοίγει διάπλατα το δρόμο στον Ερντογάν να υλοποιήσει τα σχέδιά του σε μια Τουρκία εμφανώς διχασμένη και τραυματισμένη.

Επιλογές από τα ντοκιμαντέρ που θα μεταδώσει τις επόμενες μέρες το OTE History: την Κυριακή 31/7 (19:00) στο «Δείπνο με τον Πλάτωνα» παρουσιάζεται ένα ιστορικό-γαστρονομικό οδοιπορικό στην αρχαία Αθήνα και στις 21:00 το αφιέρωμα «Ενάλια ιστορία: Εξερευνώντας τον ελληνικό βυθό» κλείνει με το ντοκιμαντέρ «Υποβρύχια αρχαιολογία» του Δημήτρη Αναγνωστόπουλου, τη Δευτέρα 1/8 (22:00) στο «Πύργος Παρθενών» ο Πάνος Καρκανεβάτος συνδέει τα έργα αναστήλωσης του Παρθενώνα με την ιστορία ενός μαρμαροτεχνίτη από την Τήνο, ενώ την Τετάρτη 3/8 (21:00) ολοκληρώνεται η –συμπαραγωγής OTE TV– βιογραφική σειρά «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου».

Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ «Πύργος Παρθενών»:



Νέο τηλεπαιχνίδι με θέμα τη μόδα –ή, ακριβέστερα, το shopping– ετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν στο STAR. Το «Shopping Star» βασίζεται στο format «Shopping Masters», το οποίο προβάλλεται κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες. Κάθε εβδομάδα, πέντε γυναίκες έχουν στη διάθεσή τους ένα συγκεκριμένο budget ώστε να κάνουν τα ψώνια τους σε συγκεκριμένο χρόνο (τεσσάρων ωρών) για να μεταμορφωθούν σύμφωνα με μια ορισμένη θεματική styling. Στο τέλος της εβδομάδας, κάθε παίκτρια επιδεικνύει το αποτέλεσμα στην πασαρέλα και βαθμολογείται από τις συμπαίκτριές της. Το «Shopping Star» όχι μόνο ταιριάζει στο προφίλ του καναλιού (ο τρόπος διεξαγωγής του μοιάζει με εκείνον του «Blind Taste»), αλλά και προσφέρει, σύμφωνα με την περιγραφή του πρωτότυπου format, «απεριόριστες δυνατότητες τοποθέτησης προϊόντος, χορηγίας και διαφήμισης». Δείτε τα trailers των εκδοχών που προβάλλονται σε άλλες χώρες:





Με νέα σειρά ο Χάρης Ρώμας στο E TV, με νέα σειρά και η Άννα Χατζησοφιά στο STAR... H συν-δημιουργός κωμικών σειρών που δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν ποτέ τις ζώνες επαναλήψεων του ΑΝΤ1 («Οι μεν και οι δεν», «Κωνσταντίνου και Ελένης» κ.λπ.), υπογράφει το σενάριο της νέας κωμικής σειράς του STAR «Η μαμά λείπει ταξίδι για δουλειές». Πρόκειται για την ιστορία της συγκατοίκησης ενός χωρισμένου πατέρα με την πρώην πεθερά του, η οποία μπορεί να στερείται λογικής και ρεαλισμού (να δούμε πώς δικαιολογείται η συγκατοίκηση του ήρωα με τη γυναίκα που ευθύνεται για το χωρισμό του!), ωστόσο κινείται με ασφάλεια στα στερεότυπα της ελληνικής τηλεοπτικής μυθοπλασίας και περιλαμβάνει ένα καστ αναγνωρίσιμων από το τηλεοπτικό κοινό ηθοποιών – πρωταγωνιστούν οι Καίτη Κωνσταντίνου, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Άρης Σερβετάλης, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Άννα Μονογιού κ.ά.

Ανακοίνωση του Epsilon TV σχετικά με την Εξεταστική Επιτροπή «για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας» (αν υπήρχε πάντως εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση της αισθητικής των ΜΜΕ, το συγκεκριμένο κανάλι θα έπρεπε να κληθεί πρώτο να καταθέσει):

Αν ακούτε αυτές τις μέρες την είδηση για την εξεταστική επιτροπή της Βουλής και τα δάνεια των τηλεοπτικών σταθμών θα διαπιστώσετε άμεσα μια πραγματικότητα!! Το μοναδικό κανάλι που δεν έχει κληθεί να καταθέσει είναι το ΕPSILON και αυτό γιατί; Το EPSILON είναι το μοναδικό κανάλι που δεν δανείστηκε ούτε ένα ευρώ από καμία τράπεζα. Δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε θαλασσοδάνεια και δεν πήρε ποτέ από καμία κυβέρνηση τη δυνατότητα για δανεικά και... αγύριστα στον Ελληνικό Λαό. EPSILON: Ελεύθερο και Ξεκάθαρο.

Ο διαγωνισμός του ΑΝΤ1 που τρέχει από τις 20/7 μέχρι και τις 31/12 προσφέρει δώρα σε καθημερινή, εβδομαδιαία και μηναία βάση, ενώ θα κορυφωθεί με μια μεγάλη τελική κλήρωση για μετρητά και αυτοκίνητα. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό να παρακολουθείς 24 ώρες το 24ωρο το πρόγραμμα του καναλιού, ώστε μόλις εμφανιστεί ένας τριψήφιος αριθμός στην οθόνη να τον στείλεις Αναρωτιόμαστε αν αξίζει για δωροεπιταγές ή δίκυκλα να βλέπεις «Θα βρεις το δάσκαλό σου» και «Συμμαθητές»... (οι όροι του διαγωνισμού εδώ)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.