4 ειδήσεις από την ελληνική TV

Έλληνες εικαστικοί στο OTE History, ο Ρώμας στο E TV, η τελετή των Emmys στο FOX Life και η ανακοίνωση του MEGA για το κόψιμο από τις άδειες.

4 ειδήσεις από την ελληνική TV

Κάποιοι έχουν Έλληνες εικαστικούς στο πρόγραμμά τους, κάποιοι τον Χάρη Ρώμα και κάποιοι αμερικανικές σειρές φορτωμένες με υποψηφιότητες για Emmys – όσο για το MEGA, διατείνεται ότι έχει μέλλον.

4 ειδήσεις από την ελληνική TV - εικόνα 1
Πίνακας του Επαμεινώνδα Θωμόπουλου

Τρία ντοκιμαντέρ για Έλληνες εικαστικούς θα μεταδώσει το OTE History του OTE TV την Τρίτη 26/7 από τις 21:00. Τα (διάρκειας ενός τετάρτου) ντοκιμαντέρ του Θόδωρου Αδαμόπουλου αναφέρονται στη ζωή και το έργο του ζωγράφου Επαμεινώνδα Θωμόπουλου και των γλυπτών Μιχαήλ Τόμπρου και Αντώνη Σώχου, και προέρχονται από το αρχείο της Ταινιοθήκης της Ελλάδας.

4 ειδήσεις από την ελληνική TV - εικόνα 2

Αν αναρωτιόσασταν ποιος από την «παλιά» τηλεόραση δεν έχει πάει ακόμη στο Epsilon TV, την απάντηση δίνει σημερινή ανακοίνωση του καναλιού: ο Χάρης Ρώμας εντάσσεται στο δυναμικό του καναλιού και ετοιμάζει κωμική σειρά με τίτλο «Κακός πεθερός». Το δελτίο Τύπου υπόσχεται ότι η σειρά «θα μας καθηλώσει αλλά και θα γυμνάσει τους κοιλιακούς μας μύες»... μήπως είναι προτιμότερο να αρχίσουμε TRX;

4 ειδήσεις από την ελληνική TV - εικόνα 3
22 υποψηφιότητες για Emmys για το «The People V. O.J. Simpson: American Crime Story»

Όχι μόνο οι σειρές του FOX και του FOX Life τα πήγαν περίφημα στις υποψηφιότητες των Emmys, αλλά το δεύτερο θα δείξει ζωντανά την τελετή απονομής, στην οποία κάποιες από τις σειρές των δύο καναλιών είναι φαβορί. Ο Ryan Murphy πέτυχε διάνα με την αναβίωση της διασημότερης δίκης στα αμερικανικά δικαστικά χρονικά, καθώς το «The People V. O.J. Simpson: American Crime Story» συγκέντρωσε 22 υποψηφιότητες – δύο στην κατηγορία της α΄ αντρικής ερμηνείας και τρεις σε εκείνη της β΄ αντρικής ερμηνείας. Το πέμπτο κεφάλαιο του «American Horror Story» μπορεί να μην ήταν από τα δυνατότερα της ανθολογίας, ωστόσο δεν πέρασε απαρατήρητο, συγκεντρώνοντας 8 υποψηφιότητες. Η Sarah Paulson, αγαπημένη ηθοποιός του Ryan Murphy, ανταμείφθηκε για τις υπερωρίες της στις δύο σειρές με διπλή υποψηφιότητα!

Από άλλες σειρές που είδαμε στα FOX και του FOX Life (μέσω Nova, OTE TV, Vodafone TV και Cyta Τηλεόρασης), υποψηφιότητες έχουν τα: «The Americans» (επιτέλους!), «Homeland», «Empire», «The Walking Dead», «The Simpsons», «How To Get Away With Murder» (θα κάνει άραγε την έκπληξη η περσινή βραβευμένη Viola Davis;), «Modern Family» (εδώ αρχίζουν οι ενστάσεις) και «Project Runway».

Η τελετή απονομής των 68ων Βραβείων Emmy από το Microsoft Theater του Λος Άντζελες με παρουσιαστή τον Jimmy Kimmel θα μεταδοθεί αποκλειστικά αι ζωντανά από το FOX Life την Κυριακή 18/9 προς Δευτέρα 19/9. Θα επαναληφθεί τη Δευτέρα 19/9 στο rime time του καναλιού, ενώ θα είναι διαθέσιμη και on demand μέσω της υπηρεσίας FOX Play.

4 ειδήσεις από την ελληνική TV - εικόνα 4

Η ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. – MEGA CHANNEL έπειτα από το κόψιμο του MEGA από τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες:

Μετά από 27 χρόνια κυρίαρχης παρουσίας και πολυσχιδούς προσφοράς η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. κρίθηκε από καινοφανή όργανα, «στάσιμη». Λάθος, εθελοτυφλία ή σκοπιμότητα άραγε; H ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., η μόνη πολυμετοχική εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1994 τηλεοπτική εταιρεία, διαθέτει τη διαυγέστερη μετοχική σύνθεση, με ημεδαπούς και θεσμικούς αλλοδαπούς επενδυτές, την πλέον διαφανή προέλευση οικονομικών μέσων και τον μικρότερο σε σχέση με τον κύκλο εργασιών της και μάλιστα τον πλέον εξασφαλισμένο για τις Τράπεζες δανεισμό μεταξύ όλων των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Έχει αποδώσει στο Ελληνικό Δημόσιο από το 1989, που λειτουργεί νόμιμα βάσει αδείας, έως σήμερα φόρους και τέλη πλέον του 1.300.000.000 ευρώ, απασχολεί δε συνεχώς προσωπικό πλέον των 500 ατόμων έχοντας καταβάλει αμοιβές ύψους 450.000.000 ευρώ. Ευρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της και την αποδέσμευση σημαντικών χρηματικών ποσών, που θα επιτρέψει την τακτοποίηση υποχρεώσεών της. Το MEGA συνεχίζει να λειτουργεί διεκδικώντας τα δικαιώματά του πάντα εντός των πλαισίων της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας σε πείσμα των καταστάσεων και των καιρών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.