Από το «Mr. Robot» στο «Heroes Reborn»: Όλες οι νέες σειρές του OTE TV

Στο κανάλι OTE CINEMA 4HD, η συνδρομητική πλατφόρμα προβάλλει αποκλειστικά μερικές από τις καλύτερες σειρές της πρόσφατης παραγωγής.

Από το «Mr. Robot» στο «Heroes Reborn»: Όλες οι νέες σειρές του OTE TV

Αν δεν βλέπεις το «Mr. Robot», τότε θα έχεις ένα μεγάλο κενό στον απολογισμό της χρονιάς. Το tech-θρίλερ που μέσα στο καλοκαίρι μάς προειδοποιούσε ότι «η δημοκρατία μας έχει χακαριστεί» φιγουράρει στις best of λίστες των Αμερικανών τηλεκριτικών, ενώ συγκέντρωσε τρεις υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες, τέσσερις στα Critic’s Choice Television Awards και μία –την αναμενόμενη, για τον Rami Malek– στα SAG Awards. Με το «Mr. Robot», ο OTE TV ξεκίνησε ένα νέο κύμα με πρεμιέρες στο κανάλι OTE CINEMA 4HD. Αυτές είναι οι νέες σειρές και οι καινούργιοι κύκλοι που προβάλλονται ήδη ή αναμένονται μέσα στην αρχή της επόμενης χρονιάς – οι ενδείξεις (συνεργασία με το Netflix και το Amazon Studios) λένε ότι έρχονται πολλά ακόμη, άκρως ενδιαφέροντα. Σημειώστε επίσης ότι μέσα στις γιορτές θα δούμε τα καθιερωμένα εορταστικά επεισόδια του «Downton Abbey» (στις 26/12, μία μέρα μετά την πρώτη αγγλική προβολή, θα αποχαιρετήσουμε την αγαπημένη σειρά) και του «Sherlock» (στη 1/1, ταυτόχρονα με τη Μεγάλη Βρετανία).

«Fargo» (κάθε Τρίτη, 22:00, OTE CINEMA 4HD)
«This is a true story»: Οι σειρές ανθολογίας είναι ριψοκίνδυνο εγχείρημα (ακούς, «True Detective»;), αλλά ο δημιουργός Noah Hawley καταφέρνει να ξεπεράσει τον εαυτό του στο δεύτερο κεφάλαιο της σειράς που εμπνέεται από την απίθανη ταινία των αδερφών Coen. Τοποθετώντας δύο διαπλεκόμενες υποθέσεις ανθρωποκτονιών στο τέλος της προεδρικής θητείας του Jimmy Carter, ο Noah Hawley κάνει εκτεταμένη αναφορά τόσο σε μια μεταβατική για τις ΗΠΑ εποχή όσο και στο κινηματογραφικό στιλ μεγάλων δημιουργών. Πρόσφατη συγκομιδή υποψηφιοτήτων: τρεις για Χρυσή Σφαίρα (ερμηνείας για τους Patrick Wilson και Kirsten Dunst, και καλύτερης μίνι σειράς) και οκτώ (οι περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη σειρά) για Critic’s Choice Television Awards.



«Mr. Robot» (κάθε Τρίτη, 23:00, OTE CINEMA 4HD)
Η μεγάλη έκπληξη του περασμένου καλοκαιριού είναι το συναρπαστικό πορτρέτο ενός αντι-ήρωα (κοινωνιοφοβικός και χρήστης ουσιών χάκερ) που στρατολογείται από μια μυστική ομάδα ακτιβιστών, καθώς και μιας εποχής online έκθεσης και παράνοιας. Πέρα ως πέρα δίκαιες οι υποψηφιότητες του Rami Malek – μέχρι και το voice-over φέρει εις πέρας με επιτυχία!



«The Odd Couple» (κάθε Κυριακή, 22:00, OTE CINEMA 4HD)
Αυτή είναι η έκτη μεταφορά στην οθόνη του θεατρικού έργου του Neil Simon, που κινείται γύρω από τη συγκατοίκηση δύο χωρισμένων αντρών με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Τους υποδύονται ο Thomas Lennon και ο Matthew Perry, που ως συν-δημιουργός εμπνέεται από την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά (το 1968 με τους Jack Lemmon και Walter Matthau) της οποίας είναι δηλωμένος fan.

«Mozart in the Jungle» (κάθε Κυριακή, 22:30, OTE CINEMA 4HD)
Το κυριακάτικο block κωμωδίας συμπληρώνεται με τη μεταφορά του αυτοβιογραφικού βιβλίου της μουσικού Blair Tindall («Mozart in the jungle: Sex, drugs, and classical music»), το οποίο είναι για τον κόσμο της κλασικής μουσικής ό,τι το «Kitchen confidential» του Anthony Bourdain για εκείνον των εστιατορίων: δηλαδή μια αποκαλυπτική ματιά στα αμαρτωλά παρασκήνια μιας ευγενούς τέχνης. Μία δημιουργία των Roman Coppola (γιου του Francis Ford Coppola), Jason Schwartzman («Ξενοδοχείο Grand Budapest»), Alex Timbers και Paul Weitz («Ξέχασέ το!»), με απίθανο καστ (ο Gael García Bernal υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα) – μέχρι και ο Malcolm McDowell εμφανίζεται ανανεωμένος.

«Mapp and Lucia» (κάθε Δευτέρα, 22:00, OTE CINEMA 4HD)
Ο Steve Pemberton, μέλος της απίθανης βρετανικής κωμικής ομάδας The League of Gentlemen, διασκευάζει για λογαριασμό του BBC μία σειρά μυθιστορημάτων του E. F. Benson, που πραγματεύεται με χιουμοριστικό τρόπο τα καμώματα της ανώτερης αστικής τάξης στη δεκαετία του 1920 και του 1930 σε μια βρετανική παραλιακή πόλη. Απολαυστικές ατάκες και κακίες εκστομίζει ένας καλός θίασος του οποίου ηγούνται οι Miranda Richardson και Anna Chancellor.

«Life in Squares» (κάθε Τετάρτη, 22:00, OTE CINEMA 4HD)
Άλλη μια σειρά του BBC, με θέμα τη σχέση μεταξύ της ζωγράφου Vanessa Bell και της αδερφής της Virginia Woolf εντός του περίφημου κύκλου διανοουμένων The Bloomsbury Group. Τις δύο αδερφές υποδύονται οι –κυρίως θεατρικές– ηθοποιοί Phoebe Fox και Lydia Leonard.

«Childhood’s End» (από το Σάββατο 2/1, 22:00, OTE CINEMA 4HD)
Από τη δεκαετία του ’60 συζητείται η κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Arthur C. Clarke (ένας από τους ενδιαφερόμενους μάλιστα ήταν ο Stanley Kubrick), με θέμα την ειρηνική εισβολή των εξωγήινων Overlords στη Γη που σηματοδοτεί την έναρξη μίας παράξενης ουτοπίας στον πλανήτη με τη διαμεσολάβηση ενός… αγρότη (το μοντέλο και ηθοποιός Mike Vogel). Τελικά το project έγινε πραγματικότητα από το SyFy με μία μίνι σειρά που γράφει ο Matthew Graham του «Life on Mars» και σκηνοθετεί ο Nick Hurran, υποψήφιος για Emmy σκηνοθεσίας για το «Sherlock».

«The Last Kindgom» (από το Σάββατο 9/1, 23:00, OTE CINEMA 4HD)
Μεταφορά για λογαριασμό του BBC των δύο πρώτων βιβλίων της σειράς «The Saxon Stories» του Bernard Cornwell σε σεναριακή διασκευή του Stephen Butchard («House of Saddam»), σε συνεργασία με τον συγγραφέα. Αυτή η ιστορική σειρά του BBC που μοιάζει πολύ με το «Game of Thrones» (δεν έχει δράκους και πολύ σεξ, αλλά αιφνιδιάζει με τους θανάτους βασικών ηρώων), περιγράφει με πραγματικά και μυθοπλαστικά πρόσωπα και γεγονότα την ένωση των διαιρεμένων βασιλείων της Αγγλίας τον 9ο αιώνα μ.Χ. Κεντρικός ήρωας ο Uhtred (ο Alexander Dreymon, «American Horror Story: Coven»), γιος ενός Σάξονα ευγενή που ανατράφηκε από Δανούς Βίκινγκς.

«Heroes Reborn» (από Δευτέρα 11/1, 22:00, OTE CINEMA 4HD)
Η Γη απειλείται από μία γεωμαγνητική αντιστροφή και οι μόνοι που θα μπορούσαν να σώσουν την ανθρωπότητα είναι οι Evos. Μόνο που εκείνοι κρύβονται γιατί έχουν ενοχοποιηθεί από την κυβέρνηση για μια μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση σε πόλη του Τέξας. Αυτή η σειρά συνδέεται άμεσα με την πρώτη σεζόν του «Heroes» (λογικό, ήταν ό,τι θέλουμε να θυμόμαστε από την πρωτότυπη σειρά), με τον δημιουργό Tim Kring να διασταυρώνει τη μοίρα γνώριμων (Noah Bennet, Hiro Nakamura) και νέων ανθρώπων με υπερδυνάμεις, ρίχνοντας στο κατόπι τους ένα ζευγάρι (το υποδύονται οι Zachary Levi και Judith Shekoni) που δολοφονούν Evos για να εκδικηθούν για το θάνατο του παιδιού τους στην τρομοκρατική επίθεση.

Από το «Mr. Robot» στο «Heroes Reborn»: Όλες οι νέες σειρές του OTE TV - εικόνα 1
«The Affair»

Δείτε ακόμη στο OTE CINEMA 4HD:

«Orphan Black» (ο 2ος κύκλος προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 23:00)

«House of Cards» (3ος κύκλος από το Σάββατο 9/1 στις 22:00, και 4ος αμέσως μετά τη διάθεσή του από το Netflix)

«The Affair» (2ος κύκλος από την Τετάρτη 13/1)

«Orange Is the New Black» (3ος κύκλος από την Πέμπτη 14/1 στις 23:00)

Και προσεχώς: «Ripper Street» (4ος κύκλος), «Extant» (2ος κύκλος), καθώς και οι νέες σειρές «War & Peace», «The Hollow Crown» και «Heartbeat».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.