NAMI

Δαμάζοντας τα κύματα του σούσι


Λεπτή αισθητική, με διάχυτες κυματιστές γραμμές­ στα φωτιστικά, στην επένδυση της μπάρας και στους τοίχους –άλλωστε «Nami» σημαίνει κύμα–, ξύλο κέδρου παντού, βαρέλια σάκε, ήπια γήινα χρώματα... Ο χώρος εκφράζει όμορφα το χαρακτήρα της ευγενούς γιαπωνέζικης κουλτούρας και η κουζίνα υπηρετεί τις ιαπωνικές γεύσεις με fusion διάθεση, που φέρνει τη σπουδαία παράδοση του σούσι πιο κοντά στις ελληνικές προτιμήσεις, πάντα με σεβασμό στην αυθεντικότητα.

Στο μενού του executive chef Απόλλωνα Κοκκίνη τα maki συνδυάζονται με temaki («χωνάκια» από φύκια ή φύλλο σόγιας με διάφορες γεμίσεις), sashimi, nigiri και usuzukuri (λεπτοκομμένο sashimi, σαν απωανατολίτικο καρπάτσιο). Υπάρχουν ακόμη επιλογές με ζεστά πιάτα, όπως τα soba noodles (από αλεύρι φαγόπυρου) με λαχανικά ή γαρίδες, χοιρινό tonkatsu και premium πιάτα όπως το black cod και το πολύτιμο μοσχαρίσιο κρέας wagyu για όσους δεν έχουν όρεξη για σούσι. Η άριστη πρώτη ύλη και η κομψή διαμόρφωση του χώρου­ –τα φωτιστικά και το branding είναι δημιουργία του industrial designer και ιδιοκτήτη του μαγαζιού Αλέξη Αγγελίδη– δημιουργούν την αίσθηση ευφορίας και χαλάρωσης που αναζητάμε σε ένα καλό Jap εστιατόριο.

Κύπρου 65, Γλυφάδα, 2108985555, www.namisushi.gr

Ο χάρτης

Κύπρου 65, Γλυφάδα

Τηλ. 2108985555

Site:

Facebook:


Τα εστιατόρια